Vysadenie antikoncepcie

12. okt 2022

Užívam HAK ale musím ju vysadiť. 3.10 som mala styk (použila som Pharmatex plus prerušovaný styk). Ale vo štvrtok ma pichlo pri panve, následne aj v piatok som pociťovala tupu bodavú bolesť pri panve. Trvalo to deň. Prvý deň som zvracala ale až 11 hodín po užití antikoncepcie. A na 6 deň som mala jednorazovú hnačku (náhradnú tabletku som užila do 3 hodín od tej prvej). Čiže asi to znížilo účinnosť a nastala ovulácia. Chcem sa spýtať ak zoberiem ešte 2 tabletky a ukončím užívanie HAK prvý deň v 3 týždni. Bol by to problém?

autor
12. okt 2022

Prípadne kedy si spraviť test aby bol ako tak spoľahlivý?

ninka99865
12. okt 2022

Dober cele balenie a až tak vysad.. si rozbabres cyklus akurát tak

ninka99865
12. okt 2022

A podľa mňa to je v pohode po 11 hodinách zvracať a aj ta hnačka.. mne Gyn vravel že to musí byt vyslovene “egyptská” hnacka a ihneď po uziti. A ak si mala ešte aj pharmatex a prerušovanu suloz tak to mi príde nemožné otehotniet

autor
12. okt 2022

@ninka99865 áno len si neviem vysvetliť to pichanie pri panve. Myslím si, že to bola ovulácia. Tak snáď ma pharmatex ochráni teda

bronik89
12. okt 2022

po spravnosti by si mala dobrat cely ten blister, inak si rozhadzes cely cyklus, ver mi, nie je to nic prijemne. predsalen je to zasah do tela, su to hormony, nemala by si to robit ako ty uznas za vhodne, nie su to len hocijake cukriky.

autor
14. okt 2022

@bronik89 mám ešte 5 tabletiek, tak ich doberiem. Mne išlo len o to, že som mohla mať ovulaciu a tak neviem či tie tabletky vôbec fungujú

ninka99865
14. okt 2022

To že si mala “pocit” že máš ovulaciu nič neznamená. Ja koľkokrát som mala pocit že už príde a sono povedalo niečo iné. Mala si ísť na gyndu, nech ta pozrie lekár. Jasne môže sa stať, veď aj pri anti ženy otehotneli, ale nie je to bežne. Takto podľa pocitov to určite nezistis

autor
14. okt 2022

@ninka99865 tiež si mala pocit ovulácie? Mohla som ísť ku gyn ale nevadí, budem musieť počkať do pauzy

ninka99865
14. okt 2022

Jasne že som mala taký pocit a x krát. A preto ju chceš vysadiť? Lebo si myslíš že nefunguje?

autor
14. okt 2022

@ninka99865 musím ju vysadiť kvôli pečeni, kým neurobí ešte väčšiu šarapatu. Mám zvýšenú jednu hodnotu a preto som použila aj pharmatex. Ta hodnota sa stále drží rovnako, a o 2 týždne idem na kontrolné odbery a tým pádom ju vysadzam. Dúfam že všetko bude ok . Ešte sa mi nestalo, aby ma takto pichlo pri vaječníku, ma zarazilo že má ani podbruško nebolelo.

autor
14. okt 2022

A to tú mierne zvýšenú hodnotu mám od júla. A HAK fungovala ako mala

ninka99865
14. okt 2022

Jasne tak to ju vysad 🙂

autor
14. okt 2022

@ninka99865 ďakujem, ak by napr. Neprišla ms tak zbehmem ku gyn 🙂

oblecenie99
14. okt 2022

Ak berieš hormonálnu antikoncepciu, tak nemohla si mať ovuláciu.

autor
14. okt 2022

@oblecenie99 ano, to mi je jasné len ako som písala vyššie, neviem si inak vysvetliť to pichanie pri panve