Ahojte, minulý týždeň v piatok 26. 4 som začala s novým blistrom, užila som 7 tabletiek, čiže 7 dní. no a dnes som si všimla, že som si nezobrala tabletku včera ráno, čiže ubehlo už 24 hodín od vynechania . na letáku je napísané, že ak som vynechala v 1. týždni mám užiť hneď ako si spomeniem, ale je tam aj veta: ak ste mali pohlavný styk v týždni pred vynechaním tablety čo sme mali 😅 ) musíte rátať s rizikom tehotenstva. ale že ak som zabudla v 2. týždni tak sa nič nedeje a mám užiť vynechanú tabletku a tehotenstvo nehrozí. no a moja dilema je v tom, že ako to mám brať či to bol ten 1. týždeň alebo 2. týždeň keďže 7 tabletiek som zobrala. dúfam, že ste ma pochopili 😀
Zobrala si 7 tabletiek a nezobrala si osmu. Cize ide o druhy tyzden, cize vezmes tu tabletku co si zabudla co najskor aj keby si mala zobrat dve naraz. Nemusis pouzit doplnkovu antikoncepciu a pravdepodobnost, ze si otehotnela je velmi velmi mala, skoro ziadna 🙂
(Nulova je len pri antikoncepcii Neondit 😀 )
@bosoriak dve tabletky naraz sa dat v zivote nesmu!!! v takom pripade tu jednu vynecha a da si az dalsiu..zalezi aky je rozdiel medzi tym kedy si vsimla,ze vynechala, tieto situacie su popisane v letaku..
podla mna nic nehrozi, teda je to dost nepravdepodobne, ak hak uzivas uz dlhsie.. 🙂
@alka221 práveže v príbalových letáčikoch sa dočítaš,že je možné užiť 2 tablety naraz.užívala som 2 druhy antikoncepčných tabliet,pri oboch je to v letáčiku.tu kopírujem text k antikoncepčným pilulkám:
Ak zabudnete užiť Lindynette 20 obalené tablety
Ak si zabudnete vziať tabletku v obvyklom čase, užite ju do 12 hodín. Ďalšiu tabletku užite v obvyklom čase.
Po uplynutí viac ako 12 hodín môže byť spoľahlivosť tabletky znížená. Užite poslednú vynechanú tabletu, len čo si spomeniete, aj keď to znamená, že musíte užiť 2 tablety naraz. Odvtedy pokračujte v užívaní tabliet vo zvyčajnom čase. Počas nasledujúcich 7 dní užívania tabliet sú potrebné dodatočné antikoncepčné opatrenia. Ak v súčasnom balení ostáva menej ako 7 tabliet, musíte začať užívať ďalšie balenie ihneď po užití poslednej tablety zo súčasného balenia; to znamená, že medzi baleniami nebude žiadna prestávka. V tomto prípade sa nemá krvácanie z dôvodu vysadenia očakávať až do konca druhého balenia; ale špinenie a krvácanie z prieniku sa môže objaviť. Ak nedôjde ku krvácaniu z vysadenia po ukončení druhého balenia, poraďte sa so svojím lekárom.
ja som raz tiez zabudla..stava sa mi to dost casto 😖 ....a tiez som pochopila z letacika ze zobrat aj 2 tabletky naraz....tak som vzala..lebo moje zabudnutie trvalo cely 1 den....a ako mne bolo ZLE ! no fuj...na odpadnutie na vracanie..malatnost...no fuj...uz by som to neurobila
ahojte baby. obnovim tuto otazocku. V piatok som zacala uzivat nove balenie hak,no v stredu som si sprosta hus zabudla dat ☹ . v pribalovom letaciku je pisane ze 7 dni treba davat pozor, ale je tam aj tato veta pri ktorej sa mi vlasy postavili: že ak som vynechala v 1. týždni mám užiť hneď ako si spomeniem, ale je tam aj veta: ak ste mali pohlavný styk v týždni pred vynechaním tablety čo sme mali ) musíte rátať s rizikom tehotenstva. bol to siesty den prveho tyzdna, v pondelok a utorok sme ale styk mali no prerusovany. myslite ze je tam realna hrozba otehotnenia? tabletku som si dala hned na druhy den ked som si to uvedomila no to uz bolo s 15hod. omeskanim. Dodam ze na prerusovanom styku sme fungovali 3 roky a potom sme sa dozvedeli ze cakame drobca 🙂
zienky aj j mam otazku. : ha beriem vzdy vecer a tablety som vynechala v druhom tyzdny ale boli az dve zabudla som vziat v pondelok a v utorok a v stredu som si uvedomila ze som ich nevzala ale naj na tom je ze uz som asi dostala menstruaciu mam pokracovat v brani tabletiek ci nie???? poradte prosim dakujem
užívam už tretí mesiac antikoncepciu dienorette... teraz som mala menzes, čiže týždňovú pauzu.. včera ( v utotok) som mala o 16stej zjesť prvu tabletu, ale zabudla som a dnes ich v lekarni nemaju.. vraj až zajtra.. (v stredu) lenže to bude už tretí deň kedy to mám užívať.. mám si teda dať zajtra tri naraz?? .alebo začať normalne zajtra a budem ich brať proste o 2 dni dlhšie????
@sympa1 Z čoho ti bolo zle? Akože z tých dvoch tabletiek alebo z nervozity? Lebo ja si dávam dve naraz bežne keď vynechám a necítim nič (ale mám nizkohormonálnu).
@alka221 Ty si máš dať naraz dve keď vynecháš, taký je správny postup (prípadne pár hodinový odstup, ale treba užiť obe). Treba do seba dostať adekvátne množstvo hormónov aby nedošlo k špineniu.
Ahojte. Chcem sa opýtať či mi nemože nejako uškodiť, keď si už pauzu spravím po dvoch týždňoch a nie po troch ako je obvyklé.
ahoj baby mam otazocku..omylom som splachla v umyvadle antikoncepcnu tabletku a teraz mi to bude chybat neviete púoradit ci to je nejaky problem... 😒 😒
csimona spapaj tabletku za ďalší deň, budeš to mať o jeden deň posunuté a na konci mesiaca proste budeš mať o jeden deň skôr pauzu, to nevadí neboj 🙂
Na tvojom mieste csimona sa pre istotu radšej nejaký čas chránim aj inak 🙂
Ahojte zienky..potrebujem trosku ukludnit 😀 v stredu som zacala nove balenie HAK..HAK beriem uz skoro 8 rokov bez pauzy.. Tento tyzden sa mi prvykrat stalo ze som dva dni zabudla brat tabletku.. Prvu tabletku z noveho balenia som si dala a potom som dva dni za sebou vynechala prisla som na to az dnes rano. Tak som si vzala za predchadzajuce dva dni obe tabletky. Dnes by som vsak mala zobrat este jednu a to o 17tej hodine.. Je mozne zobrat za den tri tabletky ? dve rano a jednu vecer? ci radsej uz tu jednu vynechat? to je moja prva otazka a druha je ze tyzden predtym som mala pohlavny styk davali sme pozor a pred koncom sme pouzili este aj prezervativ kedze babetko ozaj zatial nechceme. Na dalsi den som normalne dostala menstruaciu no a po niekolkych dnoch som teda zacala brat nove balenie nacas ako mam..prvu tabletku som vzala a tie dve dalsie nie..Tak myslite ze je nejaka sanca otehotnenia? Pohlavny styk bol den pred zacatim menstruacie a viacmenej bol chraneny (minule balenie tabletiek som brala neprerusene a pred vyvrcholenim sme pouzili este prezervativ) . Len som tu citala ze ak dojde k zabutnutiu na tabletku v prvom tyzdni a tyzden predtym bol pohlavny styk tak je nejaka sanca na otehotnenie.. Tak by som potrebovala trosku ukludnit. Vopred dakujem za Vasu reakciu. 🙂
Ahojte mala by som jednu otazočku kedze ja som velky stresák a pri vsetko stresujem tak samozrejme aj teraz v druhom tyzdni som zabudla zobrat tabletku no ale nevedela som o tom ze sa môzu zobrat aj dve naraz tak som ju nezobrala vobec na siedmi den to som uz uzila aj siedmu tabletku od vtedy som mala nechraneny pohlavny styk a kedze mam teraz este aj zapal moč. ciest tak mi meskaju kramy a teraz nwm ci mozem byt tehotna alebo nie ospravedlnujem sa za gram. chyby ale som vtakom strese ze som rada ze aspon pisem 🙂 vopred dakujem za odpovede
Ahojte potrebovala by som poradit uz rok beriem antiku... a teraz sa mi stala taka vec ze v prvom tyznii som si vzalla prvu tabletku a potom az na stvrty den ... bola som odcestovana a zabudla som si vziat tabletky ked som si spomenula dala som si dve nevedela som co robit a na dalsi den som si zase nedalla bo neviem kam som ich dala.... stahujeme sa trosku uz neviem kde mi hlava stoji...mam si ist zajtra kupit a pokracovat alebo mam pockat na menstruvaciu a kedy potom opat ich mam zacat uzivat?
@makythrtn normálne dober celý mesiac, lebo si rozhádžeš cyklus. Môže sa objaviť aj špinenie. Každopádne tento mesiac si dávajte pozor, lebo ochrana neučinkuje. Takže buď nesexovať, alebo kondóm 😉 Ja mám na mobile nastavený budík na každý deň večer a vždy keď mi začne zvoniť, tak viem že je čas na antiku. A daj si ju niekde do kabelky, peňaženky alebo do niečoho čo mávaš stále pri sebe, aby si nehladala.
Ahojte baby, ja zas riesim takyto problem.. budem vdacna za radu. Beriem antikoncepciu uz vyse pol roka. V poslednom blistri su uz len 4 tabletky, no v piatok som si zabudla zobrat. Dala som si ju az na druhy den rano. Povedala som si, ze doberiem cely blister akoby sa nic nestalo. Lenze dnes (dva dni od zabudnutej tabletky) s velkym prekvapenim rano zistim, ze som dostala menzes.. Teraz neviem co mam robit. Ci mam dobrat tie posledne tabletky aj ked mam menzes alebo sa mam na ne uz vykaslat a po ôprestavke" zacnem novy blister? Hm? 😒
ahojte... mam otazocku.. pred tyzdnom v sobotu som si zabudla dat tabletku a mala som nechraneny sex, to ze som na tabletku zabudla som zistila az na dalsi vecer ked som si sla dat dalsiu.. minuly piatok som mala dostat menzes do teraz stale nic.. minuly pondelok som si spravila dva testy a boli negativne.. mohlo byt na ne este skoro? je pravdepodobne ze som tehotna??
ahojte mam otazku ..beriem antikoncepciu asi tak pol roka mam ich take ze 28 dni ich beriem a potom mam 7 dni pauzu a teraz pondelok som este mala zobrat tabletku a od utorka mat pauzu ale ja som si v pondelok zabudla dat tu tabletku 😖
@kanasovajana ahoj prosim ta aj si prisla na to co mas robit ked ti prisla menstuacia, mne sa to stalo tiez a neviem ci mam dobat tabletky alebo nie, zostavaju mi 2
Ahojte, ja by som odporúčala radšej bezormonálnu antikoncepciu, podľa mňa je to oveľa lepší spôsob, netreba rátať dni, užívať tabletky, s ktorými nemám dobré skúsenosti. Vyskúšala som prirodzenú metódu a som veľmi spokojná, je to malý prístroj Cyclotest, stačí iba merať bazálnu teplotu a hotovo. Môžem iba odporúčať, mám 100 %-nú istotu. 🙂
ahojte, potrebujem poradit, dnes som si nasla vo vrecku antikoncepcnu tabletku, ale problem je ze neviem vobec kedy som ju zabudla uzit, tak som uzila dve aj tu najdenu aj tu dnesnu. neviete co stym? stalo sa vam to uz ????
Ahojte aj mne sa to stava a kazal mi lekar zabudnutu tabletku zahodit a pokracovat na dalsi den normalne cyklus by sa nemal narusit, mne sa nenarusil akurat ze chranena nebudete cca 10dni. V ziadnom pripade nebrat 2 tabletky naraz moze dojst k bolestiam brucha, hnackam a aj krvacaniu.
Ahojte, naskitla sa mi taka neprijemna vec. Antikoncepciu lindynette 30 používam už dva roky, počas dvoch rokov sa moj priatel xy krat sptavil do mna a všetko bolo v poriadku NO BABY. Tento mesiac som brala pravidelne no včera som zabudla a napadlo ma to až po 16. hodinách tak som si ju zobrala. Ale počas tých 16. hodín som mala nechránený pohlavný styk a som si vedomá toho že moj partner sa pri tom urobil do mna. Je tam velmi veľká prevdepodobnosť, že otehotniem ? Nemala by som si pre istotu kúpiť TABLETKU PO ? 😖 ... a ešte jedna informácia písali že : "Ak v súčasnom balení ostáva menej ako 7 tabliet, musíte začať užívať ďalšie balenie ihneď po užití poslednej tablety zo súčasného balenia; to znamená, že medzi baleniami nebude žiadna prestávka." kedže mam poslednu tabletku tak mam pokračovať v novom balení a isť bez menštruacie ? Ďakujem za skoru odpoveď !!!!
No mne sa staolo ze som zacala uzivat hak a mala som styk bez ochrany a dnes som si zobrala tabletku o 8 hod neskor mam sa niecoho bat ? A kedy mam brat znova tabletku ako vzdy ?
Zdravím. Chcem sa opýtať ako mám pokračovať, minulý štvrtok som mala žalúdočnu virozu, zvracala som A nevzala som si predposlednú tabletku lebo by som ju vyvracala viem to na 100% lebo V ten deň išlo von všetko, tak som tu tabletku zahodila mmyslím, že to bolo úplne jedno či som ju vyhodila alebo vyvracala, ale na druhý deň som si tabletku vzala A do dvoch dní som dostala menštruáciu tak by som chcela vedieť či mám normálne po 7 dňoch začať užívať nové balenie A po týždni budem môcť mať nechraneny
Sex? 🙂
Vopred ďakujem.
Ahojte ja mam taky problem ze zajtra by som mala zobrat tabletku ale raz sa mi stalo ze mi spadla do vytahuvej šachty... Tak som zobrala ako poslednu jednu z dalsieho balenia, cize zajtra mam zobrat tabletku z dalsieho balenia len ide o to ze mala som si ist po recept ale dnes nerobia, maju volno neviete mi poradit alo teraz postupovat ?
Ahojte,
Prvy mesiac beriem hak Karhla.
Zacala som ju brat vo stvrtok takze som 1. Tri tabletky v baleni vynechala.
Avsak sa mi uz 2x stalo ze som tabletku vynechala, raz v 2. Tyzdni a teraz v 3. Vcera som si vsimla ze mi na zaciatku balenia chybaju 2 tabletky (utorok a streda) prave tie, ktore som schvalne vynechala kedze som ju zacala brat vo stvrtok.
Nepamätam si ci som ich nevzala alebo vzala zhora, co je skor nepravdepodobne a balenie vravi, ze nemam zacat s oddychovym tyzdnom ale pokracovat v dalsom baleni.
Zazil niekto z vas uz podobny pripad?
@lau12345 - postupuj podla balenia. ked pisu, aby si pokracovala v brani, tak to urob. akurat bacha - chran sa aj inac, ked si vynechala tabletku, je narusena aj ochrana pred otehotnenim. mne sa tiez stalo, ze som niekedy na tbl zabudla - takze nic sa nedeje, no prilis caste zabudanie nerobi dobrotu - skus si dat pripomienku do mobilu a tiez si davaj bacha, kedy a ktore tbl blistra beries - najdi si system, aby si nezabudala. ja som bravala rano a ak som aj zabudla, do vecera bol cas to napravit.
...inac, toto je otazka, nebudesa ti datdiskutovat ani odpovedat ...
ak mám dobré info,tak ak začneš užívať bliester,a užiješ celý týždeň, teda 7x,tak môžeš mať už nechránený styk.ak by si užila menej tabliet,ako 7,tak treba plus inú ochranu,lebo môže byť riziko otehotnenia.čiže by to malo byť ok.
no a ešte čo sa týka toho,že si vynechala 1 tabletu,tak v tom prípade ju treba zobrať hneď ako si na to spomenieš,a potom ale ďalej pokračovať v braní,to znamená,že dnes by si mala brať 2