Dobrý deň, užívam antikoncepciu Maitalon už asi rok. V posledných týžňoch sa mi stalo, že som vynechala dve tabletky. Prvú som vynechala v prvom týžni, čo bolo minulý štvrtok 15.5 a 10. 5 som začala s novým balením. Vlastne dodnes som sa mala chrániť podľa toho, čo bolo písané na letáčiku a na internete (tých 7 dní). Dnes je to 13 deň a ja som znova zabudla tabletku užiť skôr ako do 12 hodín. Len by som potrebovala vedieť, či sa mám chrániť ďalších 7 dní alebo keďže to už je druhý týždeň nemusím. Vopred vám ďakujem za vašu radu a pomoc
zicherka Ku doktorke veľmi ísť nemôžem. Študujem dosť ďaleko a kým prídem zo školy a snažím sa jej dovolať nezdvíha.. Školu končím o tej piatej väčšinou, takže je pre mňa nemožné zastihnúť telefonicky. No aj do budúcnosti by sa mi táto informácia zišla. Všade píšu, že keď sa vynechá tabletka v prvom týždni alebo v druhom alebo treťom. No nikde či sa to môže ako hovoríš "predĺžiť", keď sa zabudne v prvom a následne aj v druhom.
@alexandra69 ak by sa mi take daco stalo,ze vynecham opakovane,tak ja by som sa chranila sexualnou abstinenciou.Jednoznacne.Radsej ozeliet nejaky ten sex,ako potom riesit tehotenstvo.
Ale k doktorke zajdi.
Mala si v tie dni čo si zabudla brať tabletky pohlavný styk ? Ak áno, nič nie je stopercentné, pokiaľ si to mala v iný deň, tak myslím,že nič nehrozí. I keď náhoda je blbec, držím palce
@alexandra69 Pribalovy letak 😉 http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pil/maital...
- Viac ako jedna vynechaná tableta v tomto blistri
Vyhľadajte svojho lekára
Nemyslim si, ze otehotnies, ale kvoli kludu duse by som rozhodne az do konca cyklu pouzivala doplnkovu antikoncepciu.
Ahoj. Podla mna by si nemala otehotniet ked uz beries tabletky druhy tyzden.. No ked si vynechala aj v prvom metie ma to ci sa to nemoze predlzit no to asi nie.. Uprimne aj mna by toto zaujimalo. Tiez beriem maitalon. No pokial ti tu nikto neporadi radim ti aby si zasla ku doktorke.. ta ti predpisala tabletky a ta to vie najlepsie 🙂