Dobrý deň , prosím o radu . Antikoncepciu beriem už 2,5 roka. Prvú tabletku po menštruacii som si dala štvrtok 27.6 večer okolo 21:00 cca . A 4.7 ( štvrtok) som zabudla večer užiť antikoncepciu a dala som si piatok ráno okolo 11stej dalsiu tabletku. Potom som si povedala že dam si dalsiu normalne večer v piatok ale ja hlupa som zabudla zase a ďalšiu si dala až v sobotu ráno . Potom som mala pohlavny styk . A dneska v nedelu som si ráno dala 2 tabletky (sobotu aj nedelu). Je tam veľke riziko ?
Ja viem bola to moja hlúposť mala som si dat v piatok rovno dve tabletky. :(
@adn90263 Precitaj si pribalovy letak, tam je popisane, kedy este si chranena a kedy nie.
A inak nechapem, ze beries tabletky uz tak dlho a teraz mas problem par dni po sebe niekolkokrat. Ak chces otehotniet, dohodni sa s partnerom a tabletky vysad tak, aby o tom vedel. Toto je dost trapny sposob.
@adn90263 Riaď sa príbalovým letákom, používať kondóm alebo Pharmatex (alebo oboje) aspoň 7 dní (ja by som určite až do konca užívacej schémy). A určite si nedávať tabletku po 🤦
Ak si na pochybách, kontaktuj svojho lekára/lekárku.
Ešteže je tu táto téma, spomenul som si, že pred polhodinou som si mal zobrať antibiotiká 😂
@adn90263 takže len tak pre info , keby niekto sa dostal k tejto téme a stalo sa mu niečo podobné tak v mojom prípade menštruacia nakoniec prišla 😅👍 dobrala som normalne HAK , aj keď sa mi stalo v poslednom týždni 4 dni pred dobratím tabletiek že tiež som si musela dať dve tabletky v jeden deň pretože neviem z čoho ale dosť ma preháňalo celý deň , zle mi bolo , asi z tepla. A aj napriek tomu že som po tom víkende zmenila čas že už som nebrala večer ale ráno o 7dmej. Ale tak každý sme individualny ale tak aspoň pre upokojenie, dávam info pretože tiež som bola posledne dva týždne v strese z toho.
Aky malo vyznam dat si 2 tabletky naraz ? 😃 akoze spätne dozenies zameskane ? Skor si mala uzit tabletku PO.
Ja mam uz 2 roky na mobile budik nastaveny na kazdy den ( skrz tabletku). Sice ho uz absolutne nepotrebujem lebo som zvyknuta ale viem ze raz moze isto nastat situacia kedy budem rada ze som ho mala.