Vplyv antikoncepcie na “nos” na mužov

5. feb 2022

Ahojte. Bola som vyše 3 rokov na hormonálnej antikoncepcii - mala som v jej braní pár mesačnú pauzu kvôli nutnej operácii a následnej liečbe .. v tomto čase som spoznala jedného muža, ktorý mi bol síce sympaticky ako človek ale odpudzoval ma ako potenciálny partner .. následne som HAK začala brat znova a cca po 8 mesiacoch som tohto chlapa stretla zas, avšak na moje počudovanie, ma priťahoval a páčil sa mi - skončilo to randením a vzťahom. Momentálne sme spolu 2 roky, antikoncepciu som pred pól rokom musela vysadiť lebo mi ničila zdravie a už ju žiaľ nemôžem brat. Problém však nastáva tam, že mi partner prestal voňať, čím ďalej, tým viac.
Vyslovene mi smrdí, odpudzuje ma natoľko že ma dokáže až napnúť. Pritom nesmrdi, stará sa o seba. Mám ho rada ako priateľa ale zrazu prišiel v mojom živote zlom, akoby mi niekto plesol panvicou a ja som sa prebrala z hrozného sna, a nechápem ničomu čo som doteraz robila..

Je reálne, že hormóny natoľko vplývajú na človeka, že zmeni jeho “nos” na hľadanie partnera ?

emalka
5. feb 2022

S HAK nemam osobne skusenosti ale viem ze moze velmi ovplyvnit spravanie. Poznam baby co po vysadeni povedali ze akoby precitli z nejakeho oparu, okolie ich nespoznava. Jednej znamej to zachranilo vztah - bola neskutocne nevyspytatelna a vybusna, potom vysadila hak uz ani neviem preco a zrazu je pokoj, jej muz vravi ze to bolo ako Dr Jekyll a Mr Hyde.
Hormonalny system u zien j super komplexny a je dokazane ze v roznych fazach cyklu sa nam pacia ini muzi. To co pises podla mna nieje nemozne.

smoulingirl
5. feb 2022

Neviem ako je to s vedeckými dôkazmi, ale nepočujem podobný príbeh prvýkrát, takže si myslím, že je tam vysoká pravdepodobnosť.

smoulingirl
5. feb 2022

Aha, tak predsa som niečo som k tomu našla

https://abcnews.go.com/Health/WomensHealth/stor...