Vnútromaternicové teliesko verzus tabletky - za a proti

bashkaa
3. jún 2021

Ahojte,
momentálne uvažujem o antikoncepcii, konkrétne nad týmito dvoma, viem na akom princípe funguje aj jedna i druhá, ale doposiaľ som žiadnu nemala, tak zhromažďujem infošky a potrebujem zvážiť všetky pozitíva, negatíva. Taktiež by som rada vedela skúsenosti aj iných žien. Ďakujem za každú radu, odpoveď.

petrisa213
3. jún 2021

@bashkaa ja som mala kedysi dávno tabletky a spokojná som bola asi v každom snere. Pred 3 rokmi som si dala po pôrode vnutromaternicove teliesko a teda za mňa to bolo veľmi zle. V tom zmysle ze menštruáciu som síce mala slabšiu ale za to trvala 2 týždne, čo bolo veeeelmi obmedzujúce, hlavne v lete. Navyše som mala celkovo taky zvláštny vnútorný pocit, myslím skor psychicky, necítila som sa ako žena a o chuti na sex ani nehovorím. Po roku som si ho dala vybrať. Teraz po pôrode si dám už tabletky predpísať.

lucianak
3. jún 2021

@bashkaa kedysi som uzivala tabletky, ale to bolo davno. Nevyhoda uzivania na dennej baze. Mala som aj naplaste. To bolo fajn, lebo stacilo menit 1x tyzdenne, ale nevyhodou bola cena.
Pred 2 rokmi som mala vnutromaternicove teliesko, no zial, moje telo ho neakceptovalo a 2x sa mi uvolnilo. Prve po necelych 2 mesiacoch, druhe po mesiaci a pol zhruba. Velmi som ho chcela, lebo 5 rokov pokoj od ms, ale moje telo ho nechcelo.
To su moje skusenosti. Teraz neuzivam nic.

elizabet173
3. jún 2021

@bashkaa tabletky som neužívala nikdy, v podstate celý život frčím na vnútromaternicových telieskach, najskôr nehormonálnych, bez problémov a teraz mám už tretiu Mirenu, pre mňa je to top, absolútne žiadne problémy, vyše desať rokov bez menzesu, žiadne vedľajšie účinky, teda okrem špinenia na začiatku, keď som mala prvú. Žiadne priberanie, ani vypadávanie vlasov, zníženie libida sa u mňa nekonalo. Ale každý organizmus je iný, každej sadne niečo iné.

lucianak
3. jún 2021

@elizabet173 aj ja chcem to teliesko 😢