Vnútromaternicové teliesko - príliš krátke vlákna

lucialia
27. dec 2017

Zienky, odhodlala som sa na vybratie vnutromaternicoveho telieska, mam ho necele 2 roky, avsak pri rocnej kontrole gynekolog nevidel vlakna, teliesko skontroloval na sone, bolo spravne. Mate niekto skusenost s vybratim telieska, ked boli vtiahnute vlakna? Ako to dopadlo? Dala sa vydrzat bolest? Nerada bych sla pod narkozu kvoli vybratiu...

pupava36
29. dec 2017

Ja som síce nemala krátke vlákienka ale doktorka mi ho vybrala. Inak vôbec to vyberanie neboli len to troska stipne a to je všetko.

keksik83
29. dec 2017

@lucialia ahoj. ja mam cca rok a pol mirenu. presne pred rokom mi ju dr posuval vyssie, bo mi vypadavala von - vraj stahmi maternice sa to niektorym zenam stava alebo som ju uz od zaciatku mala nizsie (daval mi ju tam iny lekar). no k veci... ked mi ju posunul, vravel, nech sa nelakam, nech nehladam konce vlakien, nenahmatam ich, bo on ich pri tom posuvani odstrihol. tak asi nevadi, ze tam nie su alebo su kratke, prinajhorsom sa dam pridusit lahkou narkozou. 😁 ale ked sa dalo vydrzat to posuvanie... 😉

lucialia
autor
29. dec 2017

@keksik83 ouuuuu, to muselo boliet, ci dalo sa? Mna zavedenie ani nebolelo, jemne stiplo, len si neviem predstavit, ked sa mi tam bude vrtat a hladat stratene vlakna 😱 narkoze bych sa rada vyhla, vsetky tie predoperacne....

keksik83
29. dec 2017

@lucialia pri takejto narkoze netreba nijake vysetrenia. to sa len na pusu a nos nalozi maska, nijake intubovanie, hadica v krku, nic. pouziva sa na kratke zakroky. narkoza je hlboka, kedy za teba dycha pristroj a potom tato, kedy si dychas sama. ☺️ zavadzanie bolo ok, to posuvanie bolo veeelmi neprijemne, to mi robil pomocou nejakej dlhej pinzety, ktoru musel prestrcit dnu. este aj sam vravel, ze skusi, ci to vydrzim, inak ju bude musiet vybrat von uplne, nakolko vychadzala sama. 😁 chcel ju este zachranit, kedze som ju vtedy mala len pol roka. pozeram, ze si tu nedaleko... NM. ja som z PN. ☺️

lucialia
autor
29. dec 2017

@keksik83 ano ano, z NM, ale mimo zimy sme veeeelmi casto v PN 😊 no pocitam, ze aj u mna bude musiet pouzit tu dlhu pinzetu a naslepo lovit tie vlakna 🙄

rhodes123
20. apr 2018

Ženy ,prežili ste pôrod tak tu chvíľku bolesti každý prežije😉
Keď tak sú aj iné možnosti antikoncepcie 👍

adri1221
17. mar 2019

Ahojte mam danu,a je nanej Meď na teliesku....lietadlom cestujem ,budemi to pipat pri kontrole skenerom?Prosim odpoved od takej osoby ktora mala...a letela...🙂

keksik83
17. mar 2019

@adri1221 ahoj, neviem, aky material je pouzity pri mirene, no mam ju uz tri roky, letela som s nou parkrat a pri kontrole na letisku som nikdy nepipala 😊

adri1221
18. mar 2019

@keksik83 ja mam tu danu, a viem ze koncovka je z medi....bojim sa....:(

danielka55
21. nov 2023

Dievcata ja som bola dnes na rocnej kontrole a teliesko dr nenasla. Na sone nieco slabucko svietilo ale bolo to v maternici az. Vypadavto ze mi go teliesko zrastlo. Mam ist na mrko koli tomu aby sa nasla presna poloha a vybrali ho v narkoze.
Mate s tym niekto skusenost?

keksik83
22. nov 2023

@danielka55 teliesko ti zrejme vrastlo do vystielky maternice, inak vlastne nemohlo. nebudú ti ho teda vyberať potiahnutim za vlákna, ale kyretom - čistením maternice, vyskriabe sa vystielka maternice a spolu s ňou teliesko. takto sa robia aj interrupcie. mne takto vyberali prvé teliesko. pod maskou ma uspali, zákrok trval cca 15 minút, okolo obeda v ten istý deň som išla domov.

diaszoky
22. nov 2023

@keksik83 ked za
Teba dycha pristroj muis byt intubovana

keksik83
22. nov 2023

@diaszoky počas takýchto krátkych zákrokov nie, nejde o hlbokú anestéziu, dýchať sama, iba hlboko spíš. manžel je chirurg, denne je na operacke pár hodín, v tomto sa iste nemýlim. 😉