Vnútromaternicové teliesko a silné krvácanie

evastefan1986
2. dec 2017

Ahojte maminky viete mi poradit uz rok mam vsadenu danu velmi silno som krvacala pravidelne no moj gynekolog mi povedal ze to je normalne a teraz posledne dva mesiace len špinym len sa ukaze menstruacia a na druhy den nic co to moze byt? Mala niektora z vas nejaku podobnu situaciu? Dakujem

katharines
2. dec 2017

Dana je vnutromaternicove teliesko, ktore mechanicky vrazdi a to tym, ze bud nedovoli oplodnenemu vajicku sa uhniezdit, alebo zoskrabe plod. Okrem toho neustale mechanicky drazdi maternicu, co moze viest ku chronickemu zapalu. Citala som nedavno aj o jednom pripade, ked zena porodila aj napriek dane, a ubohe babatko ju malo zarastenu v hlavicke. Takze urcite danu von a skus PPR.

orkaaa
2. dec 2017

@katharines aj ja som rozmyslala nad nehormonalnym telieskom, ale este som nerodila tak riziko zapalu je vacsie. Ja som zufala z tej antikoncepcie vsade su rizika :/. Vsetko mozne som uz vyskusala.

evastefan1986
autor
2. dec 2017

@katharines co je to prosim vas ppr?

katharines
2. dec 2017

PPR (prirodzene planovanie) je bez rizika. Vajicko po ovulacii zije 12 max 24 h. Avsak spermie mozu prezit 3 az 5 dni. To znamena, ze zena moze pocas cyklu otehotniet len pocas tych 4 az 5 dni. Jedine co si treba vsimat je niekolko priznakov a v skratke zaznacit napr. Hlien a konzistenciu, teplotu ... Su na to aj kurzy. Avsak je to bez zdravotneho rizika pre zenu alebo dieta (ak by bol styk pocas plodnych dni) a vzajomna ucta a respekt partnerov utuzi vztahy. Napr. Pocas plodnych dni, ak nechcete otehotniet mozete ist na rande alebo vymysliet iny program.

katharines
2. dec 2017

Na tejto stranke sa docitate viac: http://www.lpp.sk/stm-ppr/16074-prirodzene-plan...

katharines
2. dec 2017

Este rizika hormonalnej antikoncepcie su: tromboza a nasledna porazka, rozvratenie cyklov, infarkt, depresia, traviace problemy, rakovina, tiez moze sposobit potrat a nehovoriac o obrovskom ekologickom vplyve, kedze hormony sa vycikaju, dostanu do kanalu a nasledne ovplyvnuju pohlavie vodnych zivocichov, s vodou sa napajaju zvierata a polievaju rastliny, a tak sa spatne mozu dostat k cloveku a u muzov sposobovat neplodnost .... a i.

janinah
2. dec 2017

@evastefan1986 tehotenstvo vylúčené?

kengurica
3. dec 2017

@katharines Vrastene v hlavicke...hmmmm. Dietatko je v plodovych obaloch, takze toto je cista hlupost. Podobne ako odfotene babo po porode, ktore drzi tiliesko v rucicke. Do plodovych obalov sa nic nedostane. Ved keby sa narusil, bol by koniec.

sivypegas
3. dec 2017

@katharines ha,keby len zdr rizika,ved nech ich maju ked do seba pchsju hormoni.Ale co je horsie,ze Antikonceocia sa dostava mocom do prirody,vody a take svinstvo potom piju nase deti.A toto ovplyvnuje ich reprodukcny system,preto je tolko neplidnych ludi.TAK KED NECHCETE DETI,NESEXUJTE,UDRZTE SI NOZKY PRI SEBE.

gabona1
3. dec 2017

Ja som špinila polroka a teraz mám už v podstate pokoj. Vyzerá, že budem mať len také príznaky menzes, ale krvácanie sa nedostavilo už dva krát po sebe. Som aj rada, ale zároveň je to nezvyk.

davida
3. dec 2017

@sivypegas dufam ze ty si uz dosexovala...pre blaho ludstva

sivypegas
4. dec 2017

@davida ja sa viem ovladat,nemusim do seba pchat hirmony a tak hnojit priridu.

suzuki411
10. mar 2018

@katharines bodajby to tak bolo, ja som vsak otehotnela 4 dni pred planovanym menzesom a nesli sme na plno ,tak ja sa uz bojim asi vsetkeho aj ked mojho neplanovaneho malinkeho by som nevymenila za nič na svete🙂 precitam si vsak🙂

katharines
10. mar 2018

@suzuki411 je potrebne sledovat hlien, teda ak neberies antihistaminika, ktore prejav hlienu mozu zkreslit. A zivot je dar, ako si pisala, ze malickeho by si nevymenila. 😉

lucianak
27. jún 2018

Ahojte, vcera mi zaviedli IUD, bolo to dost bolestive, ale prezila som. Potom mi bolo strasne zle, bleda som bola, musela som si lahnut. Spala som 3 hodiny. Vcelku mi to preslo, ale v podbrusku pocitujem neprijemny tlak a mam dost nafuknute brucho. Je to okej?