Ahojte žienky. Čo máte skusenosti s vnútromaternicovým telieskom, ktore ste si vybrali - hormonálne/nehormonálne, ako prebiehal zakrok ? Bolelo/nebolelo? Ako ste sa cítili po? Aky bol potom sex ? Aky ste mali menštruačný cyklus ? Ako dlho po pôrode sa to moze dat?
Čoskoro budem rodiť, a už potom deti nechcem, antikoncepciu nechcem v tabletkovej forme ani v nalepkach, ani nechcem podviazanie vajecnikov ani sterilizaciu.. skor som rozmyslala nad touto variantou a chcem vediet nazory žien, čo to majú alebo mali. Ďakujem.
@domka222 nedali ti nic od boelsti pred tym ako ti ho dali?
Nie,však to je zákrok na cca ani nie 5min
Mala som nehormonálne aj pred tehotenstvom / pôrodom a dala som si opäť nehormonálne aj po pôrode. Treba sa dohodnúť s lekárom - môj to zakladal až pri prvej menštruácii po šestonedelí - vďaka dojčeniu to chvíľu trvalo.
Pri zakladaní je to len krátky tlak a akoby pichnutie. Samozrejme, každý to vníma inak. Nemala som a nemám žiadny rozdiel v menštruácii a pri sexe, keď porovnám bez telieska a s telieskom.
Nie každé telo to prijme a nie každý lekár to vie založiť. Ale pre mňa to bola a je veľmi dobrá voľba. 😉
Špinila som asi 3 týždne
Ja som si dala hormonálne, mňa zavedenie bolelo veľmi (ale bolo to iba pár minút).
Ale som teda veľmi spokojná, ja ho mám 9 mesiacov a menštruáciu už nemám vôbec (pre mňa je aj to veľká výhoda).
Hneď po šestonedelí. Hormonálne, zavádzanie nepríjemné nakoľko šitie po pôrode bolo ešte čerstvé, po zavedení špinenie, po roku a pol žiadna MS