Vnútromaternicové teliesko

26. jan 2024

Ahojte žienky. Čo máte skusenosti s vnútromaternicovým telieskom, ktore ste si vybrali - hormonálne/nehormonálne, ako prebiehal zakrok ? Bolelo/nebolelo? Ako ste sa cítili po? Aky bol potom sex ? Aky ste mali menštruačný cyklus ? Ako dlho po pôrode sa to moze dat?
Čoskoro budem rodiť, a už potom deti nechcem, antikoncepciu nechcem v tabletkovej forme ani v nalepkach, ani nechcem podviazanie vajecnikov ani sterilizaciu.. skor som rozmyslala nad touto variantou a chcem vediet nazory žien, čo to majú alebo mali. Ďakujem.

domka222
26. jan 2024

Hneď po šestonedelí. Hormonálne, zavádzanie nepríjemné nakoľko šitie po pôrode bolo ešte čerstvé, po zavedení špinenie, po roku a pol žiadna MS

autor
26. jan 2024

@domka222 nedali ti nic od boelsti pred tym ako ti ho dali?

domka222
26. jan 2024

Nie,však to je zákrok na cca ani nie 5min

vevebono
26. jan 2024

@domka222 prosím ťa ako dlho si spinila?

tanyan
26. jan 2024

Mala som nehormonálne aj pred tehotenstvom / pôrodom a dala som si opäť nehormonálne aj po pôrode. Treba sa dohodnúť s lekárom - môj to zakladal až pri prvej menštruácii po šestonedelí - vďaka dojčeniu to chvíľu trvalo.
Pri zakladaní je to len krátky tlak a akoby pichnutie. Samozrejme, každý to vníma inak. Nemala som a nemám žiadny rozdiel v menštruácii a pri sexe, keď porovnám bez telieska a s telieskom.
Nie každé telo to prijme a nie každý lekár to vie založiť. Ale pre mňa to bola a je veľmi dobrá voľba. 😉

domka222
26. jan 2024

Špinila som asi 3 týždne

tamitamitami
26. jan 2024

Ja som si dala hormonálne, mňa zavedenie bolelo veľmi (ale bolo to iba pár minút).
Ale som teda veľmi spokojná, ja ho mám 9 mesiacov a menštruáciu už nemám vôbec (pre mňa je aj to veľká výhoda).