Od pôrodu o tom uvažujem. Ale doteraz som sa nedopatrala po žiadnych konkrétnych skúsenostiach.
Preto prosím tie čo to majú (najlepšie aktuálne, aj koly poplatkom atď...)
Boli to? Je zavádzanie bolestivé? Čo sex? Ako sa s ňou žije? Je spoľahlivá?
......
Ďakujem za rady, skúsenosti.... diskusiu...
Ahoj, na výber sú dve možnosti - klasická Mirena a táto Jaydess, ktorá je na trhu nová - tá je vhodná ako pre ženy po pôrode, tak aj tie, ktoré nerodili.....určite sa informuj u svojho lekára, teliesko je menšie, ale má rovnaké funkcie ako Mirena.....nemám žiadne vedľajšie účinky, akoby som v sebe nič nemala 🙂
mala som Danu 5 rokov, ale to už asi teraz nie je na trhu, zavádzanie bolo nepríjemné, vyberanie som necítila, nerodila som prirodzene, ale cisárskym, napriek tomu zavedenie nebol problém...za celých 5 rokov som nemala žiadne zdravotné problémy, zápaly, bolesti, nič, bola som absolútne spokojná...
Ďakujem kočky 😋 zas som mudrejsia. 😉
Dobry den chcela by som sa spytat na to teliesko je to spolahlive
Ahoj, ja mám zavedené vnútromaternicové teliesko Jaydess- už zhruba nejaký ten rok. Síce som ešte nerodila, ale u mňa do úvahy prichádzalo už len teliesko...všetko ma to vyšlo do nejakých 180 eur, ale je to rôzne, teliesko niečo stoji (mňa 140 eur), zavedenie gynekologom nieco stoji (mna 40 eur). Zavádzanie nie je príjemne, ale dá sa to vydržať. Keď už je v vnútri, je to v poho, mierne bolesti podbruska, špinenie.....sex je vhodne mat po štyroch dňoch-kvôli možnej infekcii....v sebe to vôbec necítiš, lepšiu antikoncepciu som si ani nemohla dať 🙂