Vnútromaternicové teliesko

miinka3333
24. jún 2015

Od pôrodu o tom uvažujem. Ale doteraz som sa nedopatrala po žiadnych konkrétnych skúsenostiach.
Preto prosím tie čo to majú (najlepšie aktuálne, aj koly poplatkom atď...)
Boli to? Je zavádzanie bolestivé? Čo sex? Ako sa s ňou žije? Je spoľahlivá?
......
Ďakujem za rady, skúsenosti.... diskusiu...

simonkaz
25. jún 2015

Ahoj, ja mám zavedené vnútromaternicové teliesko Jaydess- už zhruba nejaký ten rok. Síce som ešte nerodila, ale u mňa do úvahy prichádzalo už len teliesko...všetko ma to vyšlo do nejakých 180 eur, ale je to rôzne, teliesko niečo stoji (mňa 140 eur), zavedenie gynekologom nieco stoji (mna 40 eur). Zavádzanie nie je príjemne, ale dá sa to vydržať. Keď už je v vnútri, je to v poho, mierne bolesti podbruska, špinenie.....sex je vhodne mat po štyroch dňoch-kvôli možnej infekcii....v sebe to vôbec necítiš, lepšiu antikoncepciu som si ani nemohla dať 🙂

lucka3010
25. jún 2015

@simonkaz Ahoj keďže si nerodila, tak ti dali ti menšie teliesko, lebo ja som po deťoch a chcela som si zaviesť klasické teliesko a nepodarilo sa, neprešlo kŕčom maternice

simonkaz
25. jún 2015

Ahoj, na výber sú dve možnosti - klasická Mirena a táto Jaydess, ktorá je na trhu nová - tá je vhodná ako pre ženy po pôrode, tak aj tie, ktoré nerodili.....určite sa informuj u svojho lekára, teliesko je menšie, ale má rovnaké funkcie ako Mirena.....nemám žiadne vedľajšie účinky, akoby som v sebe nič nemala 🙂

salamistka
25. jún 2015

mala som Danu 5 rokov, ale to už asi teraz nie je na trhu, zavádzanie bolo nepríjemné, vyberanie som necítila, nerodila som prirodzene, ale cisárskym, napriek tomu zavedenie nebol problém...za celých 5 rokov som nemala žiadne zdravotné problémy, zápaly, bolesti, nič, bola som absolútne spokojná...

miinka3333
autor
25. jún 2015

Ďakujem kočky 😋 zas som mudrejsia. 😉

mimucha
23. okt 2018

@simonkaz ahoj, môžeš mi, prosím napísať, ktorý gynekológ ti to zavádzal? Tiež som nerodicka a neviem nájsť nejakého, ktorý by bol ochotný.

dijka123
30. jún 2021

Dobry den chcela by som sa spytat na to teliesko je to spolahlive

mimucha
6. aug 2021

@dijka123 Áno, u mňa je. 😊