Vnútromaternicové hormonálne teliesko a dlhé krvácanie

leila273
25. nov 2021

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, či aj vy máte podobný problém ako ja. Hormonálne teliesko Jaydess mám zavedené už 6. mesiac a po menzese krvácam ďalej. Čiže za jeden cyklus krvácam vyše 2 týždňov, potom chvíľu kľud a príde ďalší menzes a takto to mám už 2. cyklus, predtým to nebolo. U gynekológa som bola a s telieskom je všetko v poriadku, robil mi aj zápalové stery a všetko negatívne, akurát mi chcel predpísať nízku dávku estrogénu kvôli tomu, ale ešte sme počkali čo bude ďalší cyklus. Ďakujem vopred za odpovede.

mimi2018
25. nov 2021

@leila273 daj si to vybrať, je to umelé teleso v tele a urobí viac škody ako úžitku. Radšej kondom alebo treba si dávať pozor.

bajka16
25. nov 2021

Ja mám mirenu ale krácala som iba nejaké prvé dva mesiace dlhá menštruácia a nonstop špinenie ale prešlo to. Tiež ju mám pol roka a menštruácia je veľmi slabá a inak všetko fajn. Ono táto metóda antikoncepcie je super a spoľahlivá len si treba vybrať správne teliesko ktoré ti sadne. Ak aj po pol roku to nie je fajn asi nemáš to správne

leila273
autor
25. nov 2021

@bajka16 práveže špinenie som mala len zo začiatku možno prvý mesiac, potom sa to ustálilo a mala som len klasický menzes ktorý trval 4-5 dní a teraz, cca po 4. mesiacoch od zavedenia začalo toto a nechápem prečo. A je mi to ľúto si vybrať, nebolo to zadarmo. Pobolievanie podbruška mávam len občas, trápi ma to krvácanie. Gynekológ navrhuje ešte tie hormóny, ale neviem či do toho ísť, aby som to neužívala už pravidelne.

bajka16
25. nov 2021

@leila273 ja viem mne by to bolo tiež ľúto vybrať ale to máš bud, alebo. A nemôže sa to ešte nejak ustálit keďže podľa tvojho gyn. Je všetko v poriadku? Lebo pchať do seba nejaké hormóny no neviem. Skus ešte počkať a potom sa rozhodneš ale osobne radšej by som si to dala vybrať ale tie hormóny no.

leila273
autor
25. nov 2021

@bajka16 ďakujem veľmi pekne za radu, uvidím čo ďalej. Keď tak možno ešte počkám 1-2 cykly a uvidím čo ďalej. Možno dám dovtedy šancu tým hormónom, lebo to mi chcel dať len nejako na 2-3 týždne a fakt nízku hladinu estrogénu, ktorú dáva dievčatám na úpravu cyklu. A keď sa to neupraví ani potom, tak to dám von. Aj tak som momentálne bez vzťahu tak ešte počkám, inak by to bolo dosť nepríjemné.