Vhodná antikoncepcia pre študentku

di289
1. júl 2016

Ahojte. Som študentka, ktorá zatiaľ vôbec neplánuje mať bábo a preto som sa dala na antikoncepciu. Najprv som mala KarHleight, tá mi vôbec nesadla. Príšerne ma z nej boleli prsia a bolo mi furt na vracanie. Neskôr som prešla na Desirett. Tá sa mi zdala o dosť lepšia, akurát sa mi z nej zhoršila pleť a začali vypadávať vlasy. Tak som sekla aj s ňou. Poradíte mi prosím nejakú nízkohormonálnu antikoncepciu s čo najnižším obsahom estrogénov? Alebo nejaký iný spôsob ako sa chrániť? Kondómom nedôverujem a spermicídne prípravky typu Pharmatex som už skúsila a vrátiť sa k nim nechcem. Dakujem

evittam
1. júl 2016

@di289 No, tak s tvojimi problémami ohľadne antikoncepcie ti najlepšie poradí tvoj gynekológ. I keď neviem čo je to za lekára, ktorý ti predpísal Desirett - to je antikoncepcia síce s minimálnym množstvom estrogénov ale používa sa napríklad po pôrode - pri dojčení a užíva sa bez prestávky číže niektoré ženy nemajú ani menštruáciu - ako napríklad ja a čiže ani ovuláciu. Mne to plne vyhovuje - zostala som pri nej - kým neporiešime niečo dlhodobejšie. 🙂 Nakoľko už nechceme ďalšie deti. Ale žena, ktorá do budúcna chce mať deti - no neviem tam to nie je najlepšia voľba nemať ovuláciu. Skús Majtalon - s tým som ja bola spokojná pred druhým tehotenstvom. 😉

di289
autor
1. júl 2016

@evittam Dakujem za rady 🙂 Ako tak pozerám, Maitalon má rovnaké množstvo hormonov ako KarHleight čo som užívala predtým. To mi bolo skoro stále na vracanie. Možno sa moje telo nejak bráni antikoncepcii? 😀

evittam
1. júl 2016

@di289 No aj to je možné. V tomto ti neporadím - ja som nikdy nemala žiadne problémy. Mám kamošku čo vyskúšala všetky možné druhy a nemohla to brať a ani neberie - sú "na kondómoch".....

emarekova
1. júl 2016

@di289 mozno by ti bol dobry Jaz,ale od toho je lekar..

di289
autor
1. júl 2016

@evittam Tým zas ja moc neverím 😀 Tak skočím za gynekologom, hádam mi vypíše niečo, čo mi konečne sadne. Väčšine žien práve tieto 2 antikoncepcie sedia, cítim sa ako čierna ovca 😀

evittam
1. júl 2016

@di289 No to nemusíš - sa tak cítiť - ako som ti napísala - sú ženy čo HAK brať nemôžu...No ja nie, že kondómom neverím ale nikdy som ich nepoužívala - možno tak pred 20-timi rokmi a to párkrát - a proste "to nemusím" - určite vieš ako to myslím. 😝 😀 No ale keď sa nedá tak sa nedá a bude ti dobrý aj kondóm....😀
Tiež ako som ti už napísala - najlepšie ti poradí tvoj gynekológ - treba vyskúšať. 😉

jeennyv
1. júl 2016

@di289 ak si uz vyskusala viac druhov hak, v tvojom pripade dva, zvazila by som ci asi to robi dobre mojmu organizmu ako celkova forma antikoncepcie, lebo podla mna nic nestoji za to, aby clovek z toho mal zdravotne problemy, mozes skusat dalej, ale taktiez ti sadnut nemusia a vtedy uvidis, ze tvoje telo na to asi nie je ...

monilik
1. júl 2016

@di289 ja som si studentske casy odzila s kondomami a nebol s tym ziadny problem, v zivote som nezjedla ani jednu pirulu HAK...