Ahojte mam 18 a s priatelom uz dlshšie uvažujeme nad pohl.stykom čo najbezpečnejšim avšak som len v procese teda na ceste k hormonalnej forme antikoncepcie pretože len včera som mala odber na aku formu antikincepcie by som mala brať no tak premyšľam nad kondomom a prerušovanim spolu s pharmatex kremom a momentalne mam aj menzes pozerala som asi všetko o spravnom užiti pharmatexu aj kondomu no i tak sa bojim nie samotneho styku ale tomu riziku kedže je to moj prvy sex a žiadne nehody riešiť nechcem..budem rada za každu odpoveď alebo radu.
@nikolabla ja si myslim, ze kondom staci, hormonalna antikoncepcia ma podla mna viac negativ ako pozitiv, velmi vela vedlajsich ucinkov, dost ti to rozhadze hormony... ja som brala HAK od 16 asi 3 roky (preventivne a kvoli akne) a bolo to zo zaciatku fajn vycistila sa mi plet, menstruacia bola menej bolestiva, ale bola som extremne naladova, pribrala som a mala som problemy so spankom... ale si dospela, je to urcite na tebe, ale za mna sledovanie plodnych dni a kondom uplne stacia, tak sme sa s muzom chranili pred a po babatku a uplne v pohode, prerusovany styk to by som si nebola az taka ista, ale niektorym parom to vyhovuje
@nikolabla žiadne gély a hlúposti nekupuj a už vôbec ti netreba horm. Antikoncepciu.... Skôr si naštudujte správne nasadenie kondómu ktorý bude kvalitný, použité kvalitný lubrikant a nič sa nestane...
@stellariaaquatica No to by som velmi neradila, že nič sa nestane.Stačí, že neodhadnú veľkosť a pri väčšej aktivite praskne.
@stellariaaquatica Pokial nepraskne..
@independent_woman konkretne som oznamila že by som uprednostnila teliesko pred peroralnou hak totiž nejake lieky uz berem a niesom najlepšia v ich brani čiže hak v podobe tabliek by pre mňa nebola.Ďakujem za opdoved☺️
Ja som mala naplaste Evru,
@stellariaaquatica myslela som skor teliesko ktore ma v sebe hormony ale pôsobia len v maternici o peroralnu formu zaujem nemam som si vedoma všetkych nasledkov..
Skúsila by som teliesko na tvojom mieste autorka
@nikolabla nič také ti netreba ako mladej vymýšľať naozaj ver mi
@medda_beda však veľkosť je zvyčajne univerzálna kondómy sú elastické.... Jasné napchajte mladú chémiou lebo čo keď pri väčšej aktivite budú robiť stojky a kotrmelce praskne guma ze
@stellariaaquatica Ver, že to čo bežne predávajú môže byť malé aj keď je to xxl a praskne to.
Stalo sa mi to konkrétne pri značke durex.
Všetky boli tesné.A praskol úplne na konci.
Veď má na výber, držať celibát.Ja sa spolieham už len na antikoncepciu, hormóny nehormóny viac detí nechcem.
@medda_beda lenže ona keď ma 18 asi deti ešte nemá tak načo si pokaziť mať tú možnosť tak skoro
@stellariaaquatica pravda je taka že vsetko s tehotenstvom sa mi hnusi a deti mat nikdy nechcem v podstate ich ani nejak nemusim takže moja plodnosť u mna ziadny zaujem nema
@nikolabla máš 18 rokov a ty vieš povedať či budeš za 10-15 rokov chcieť dieťa? Ty si myslíš že antikoncepcia su jahodové tiktaky? A riziko je "LEN" že nebudeš mať deti ktoré ty už aj tak veľká dáma vieš že nikdy nechceš? Preboha radšej sa zameraj na svoje zdravie a nepchaj sa chemiou...
@stellariaaquatica Neviem odkiaľ sa nabrala táto teória lebo nepoznám ani jednu ženu ktorá by mala problém otehotnieť kvôli antikoncepcii.
Tiež som ju užívala a stačil jeden prefuk a dôvod určite nebola antikoncepcia skôr moja endometrióza.
Ja som pouzivala nuvaring pred tehotenstvami. Tiez cca od 18tich. Asi 7-8 rokov. Mne pharmatex sposoboval zapaly mocovych ciest. Meni ph v posve a lahko sa tam dostanu a premnozia bakterie. Pouzili sme ho po druhom porode tusim 3-4x a 2x som dostala hned na druhy den zapal. Pred tym ani potom som zapal nikdy nemala.
@stellariaaquatica nenavidim deti a mam doslova panicky strach a nechutenstvo uz len ked vidim tehotnu ženu myslim ze to hovori za vela🙂
@elizita tiez som planovala aj to prerušenie s tym kondomom ale nejak to nevyšlo a skončilo to v nom napustili sme ho vodou poskodeny nevyzeral a nevytekal obsah tak dufam ze bol okej no aj tak mam strach lebo sme sa spoliehali aj na tuto metodu mam aj menzes a mala som pharmatex a ella one tak dufam ze sa nic nestane..
@nikolabla ja som pouzivala v tom veku tiez pharmatex, s kondomom a prerusovanym stykom. Myslim ze cez tolko ochranu by to malo byt v phoode. Samozrejme davala som si pozor na uvedene v letaciku - neumyvat sa mydlom 2 hodky predtym tam dole - teda kupila som si priupravok bez obsahu mydla atd. Ja to pouzivam roky roky a nic sa nestalo, teraz uz ked som vydata a mam deti pouzivame iba samotny pharmatex