Baby berem uz vysse pol roka antikoncepciu.. samozrejme ziadne problemy nenastali ale vedlajsie ucinky nechud na sex, naladovost.... rozmyslam aj o vysadeni ale zase sa bojim, ze otehotniem...neviem co robit ??
Nema to dajake rizika ked budemdlho pouzivat anti ???
@lucia243 no ja som mala problémy s miómami na prsníkoch práve z haku a taktiež búšenie srdca a už by som to nikdy nebrala. Je to svinstvo a zlatá baňa pre ludí čo to vyrábajú. Aj minule som zareistrovala článok že vzdelané ženy majú častejšie rakovinu prsníkov práve preto že dlhodobo užívajú HAK.
@lucia243 tak jasne, ze to moze mat vedlajsie ucinky... ja so si tiez myslela, ze je to bezprobemove, az pokym som nechcela otehotniet a hups zrazu sa nedalo. Bola som akoby v prechode, netvorili sa mi hormony. Trvalo vyse roka, kym som otehotnela, ale to len vdaka tomu, ze som zas brala "opacne" hormony. ale hned som aj potratila. a za 3/4 roka sa mi podarilo otehotniet znova.. tak ak by som si mala vybrat, uz nikdy by som to nejedla
@lucia243 samozrejme, ze ma.....mne teda staci vidiet ten narvaty pribal. letak NU a neskutocne problemy okolo mna...brrr.....existuju aj rozne formy nehormonalnej antikoncepcie....
ja rozmyslam o uplnom vysadeni .... aj ked je tam ten strach z otehotnenia ale existuje aj ina ochrana..
Som za úplne vysadenie. Ja som brala len 1 rok a už 8 rokov nič. ŇU: rôzne rakoviny, chudost/tucnota, depky, nechuť na sex a problémy s otehotnenim. Veľa hormoňou, je to neprirodzene. Akoby proti prírode. Okrem tohoskoro žiadna lekárka nerobi žiadny test či vôbec je to potrebné. Veľa žien ani prirodzene neovuluje a tym pádom nemusí brat roky HAk, alebo maju rôzne nabehy na trombozu. Kamoska mi skoro zomrela na to po 7 rokoch užívania. Mala zrazeniny. Ze HAk nebola nikdy pre ňu vhodná.
@lucia243 dúfam, že ti pred tým robili testy, či nemáš vrodený gén pre trombózu. za dávnych čias sa totiž tieto testy pred nasadením HAK nerobili, len také na pečeň, a neviem, či sa teraz robia. ja som takto pri trombolifnom stave brala HAK cca 8 rokov 😠 a istý čas dokonca DIANE, o ktorej sa teraz toľko diskutuje 😖
ako pred tym jak som ich zacala brat ???? nie vobec ziadne povedala som primarovi, ze chcem brat anti a hned mi predpisal..
mariuskaa ...ja som sa definitivne rozhodla, ze ju vysadim akurat dneska ma caka posledna tabletka...a hlavne kvoli zdravotnym problemom co mozu nastat po dlhom uzivani... a hlavne sa nemozem pozeratnamojho draheho jaky je nestastny,ze nesom taka ako pred tabletkami...
baby...ja som vysadila HAK a už štvrtý mesiac som nedostala menštruaciu....zajtra idem na gyndu tak som zvedavá čo mi povie moja doktorka...
@lucia243 skus zmenit tabletky, chod sa poradit ku gynekologovi 😉