Vazektómia

3. okt 2022

Ahojte..s manželom máme tri deti, ďalšie už určite nechceme, ani o pár rokov, proste nikdy, stačilo... V máji som si dala teliesko mirenu, do minuleho mesiaca som vkuse nonstop špinila, potom som dostala menštruáciu ktorá trvala presny týždeň a nič, potešila som sa, že sa to upravilo... Teraz mam opäť menštruáciu a krvácam dosť silno už 8my deň.. samozrejme o pár dni pôjdem ku gyn ak to neskončí.. proste mám pocit, že to teliesko nesadlo, predtým som mala menštruáciu 4dni a špinenie do 7dni... Toto mi fakt nevyhovuje.. vkuse riešiť špinenie alebo menštruáciu no a teda stále chcem začať diskusiu s manželom, či nechce skúsiť vazektomiu, predsa je to jednoduchý zákrok, ktorý je spätne vratny (myslim) ... On ale hned nie nie, on si vajcia odstrihnúť nenechá 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ atd atd... Proste chlapské ego, a to si nechce o tom ani nič naštudovať.. mám chuť ho preplieskat..lebo ja som zažila dve tehotenstvá, z toho jedny dvojičky, klasický aj cisársky pôrod, a teraz tieto veci...proste nechápem prečo sa nemôže v niečom obetovať on..ako naňho? Da sa to vôbec ho prehovoriť? Ako ste to dosiahli vy ak mate skúsenosť?

babovka2321
3. okt 2022

Moj muz sa ponukol sam, ze ked budeme mat uz deti dost, pojde na zakrok on. Ale nemusis ho preplieskat, ani ho do zakroku nutit, ale nemusi antikoncepcia stat cely zivot na tebe, nech si pekne krasne navlieka kondomy.

pininka1
3. okt 2022

Ani moj nechxel, pri tretom cisarskom som si dala.urobit sterilizaciu a nelutujem.

viestta
3. okt 2022

Toto je typický postoj mužov. Žena nech si pcha do tela hormóny, cudzie telesa, nechá urobiť dieru do brucha ale oni si na svoje korune klenoty siahnuť nedajú. 🤔 Nepochopim

autor
3. okt 2022

@viestta súhlas.. a pritom o nič nejde, keby žena môže ísť na takýto zakrok, tak každá jedna ide hneď.. 🤦🏽‍♀️

@pininka1 aj ja som chcela, ale mam len 25, veľmi mi to neodporúčali, keďže vek a žiadne zdr. Problemy 😏

@babovka2321 napíšem vám pravdu, otehotnela som cez kondom s prvým dieťaťom, prasknutý alebo neviem čo 🥴 my akoby máme šťastie, že len na mňa kukne a som tehotná.. na prvú šupu vždy.. preto chcem mať istotu (ktorá viem že nikdy nie je uplne)

liljana
3. okt 2022

Ist na sterilizaciu ci vazektomiu niekomu nemozes prikazat. Je to nevratny zasah do tela. Dotycny/na musi byt s tym stotozneny a rozhodnut sa sam. Nemozes tlacit, ani vydierat. Ak ti nevadi sterilizacia, preco nejdes na nu sama, ale posielas jeho?
To je ako keby ta muz nutil do plastiky prs, ale ty ju nechces.

autor
3. okt 2022

@liljana pretože som ju riešila pri cs ale doktor mi ju neodporúčal/nechcel urobiť s tým že mam len 25r, že co ak budem ešte chcieť dieťa.. taktiež nemám ani zdr indikáciu... Ja ho nechcem nútiť, chcem len, nech sa s nim da normálne porozprávať a že to neni o tom že mu odrežú vajcia

nevenka
3. okt 2022

No nutit ho nemozes, ale fakt ten hlod s odstrihnutim vajec 🙄, to ake povedomie vobec ma o svojej sexualite? O ludskom tele?
Tento zakrok je podstatne jednoduchsi u muza, ako u zeny, autorka uz prezila sekciu, dobrovolne by som pod noz ani ja nesla, ani nepchala do seba hormony, aj to teliesko ocividne jej nesadlo. Urobila podla mna dost pre to, aby mali sex bez rizika otehotnenia. A on co? Pohodicka, klidek?
Akurat mi manzel hovoril, ze kolega sa hlboko sklana pred zenou, ako nedavno porodila ich dieta, ked ho doktor zavolal, nech sa pozrie, ako sa prerezava hlavicka, bol zaskoceny, ale ze teda dobre a ze teda nic take predtym nevidel, nezazil, len citil ten hlboky respekt pred nou. A toto by si chlapi mali povinne niektori asi pozriet, co take tehotenstvo so zenou robi. A nie kecat o odstrihavani vajec. To nikto mu take fakt robit nebude. Este keby mali zazit nastrih a nasledne sitie, tak by asi umreli, chudacikovia.
Tak ked nechce ist na zakrok, tak bud si da kondom zakazdym alebo nech abstinuje. Ale zase, to aj autorka bude "potrestana".
Ku kondomu este mozno spermicidny gel pre istotu? Ale neviem, ci sa to neovplyvnuje nejak...my sme nekombinovali, tak toto neviem...🤔

matkahelka
3. okt 2022

donutit ho nedonutis. to clovek musi chciet sam. moj muz sa ponukol tiez sam. mame obaja 40, pubertiacku a 9 mesacnu. ta mladsia je prisaham za 3 deti, takze moj muz ani nevahal 😂 my mame v meste super urologa, pekne mu to vysvetlil, aj s nim pozartoval. akurat svokor to strasne riesil, ked to muz spomenul, lebo podla svokra moj muz uz nie je ozajstny chlap 🤦‍♀️ za mna je to urcite najlepsia forma antikoncepcie, lebo teda nie kazda zena je naklonena HAK a tie kondomy, no... pocalo sa s nimi uz vela deti.

tenerifka
3. okt 2022

tak mnohi slovenski muzi este ziju v dobe kamennej, absolutna zadubenost, neznalost vlastneho tela, neempatia voci partnerke. Toto sa nezmeni zo dña na deñ, treba osvetu, najma zo strany lekarov

sojorez
3. okt 2022

@autorka Ty mozes na sterilizaciu - ak mas 18 a nie si tehotna, tak ju spravia. Akurat teda ju platis. Na uhradu zdravotnou poistovnou musis mat zdravotny dovod.
Co sa tyka chlapa a empatii k partnerke, kazdy ma narok na telesnu integritu a hranice mame nastavene kazdy inak. Plus je v hre i to, ze v dnesnej dobe tie zvazky malokedy trvaju "kym nas smrt nerozdeli" a nikto nevie, ci sa nam podari s terajsim partnerom i zostarnut, alebo sa poberie o dum dal a este par deti splodi.

ciusinka
3. okt 2022

Donutit ho k tomu nedonutis a pravdupovediac byt tebou, ani to nerobim..Moj partner bol na vazektomii mesiac dozadu, chcel to dobrovolne, zvazoval to este predtym, ako sme sa spoznali a kedze uz deti mat nechceme, tak som ho od toho urcite neodhovarala..Ale ked ti mam pravdu povedat, mala som o tomto zakroku trochu ine predstavy, ze to bude prebiehat jednoduchsie a chlap je po nom rychlo fit, ale nie je to uplne tak..Mne bolo partnera strasne luto, ked som ho videla, v akom bol stave a aj som chvilu lutovala, ze som ho od toho neodhovorila, ale on to bral uplne sportovo, ja som to mozno prezivala viac, ako on, ked som ho chudaka videla, ake to ma tam dole cele modre az cierne..Takze ak to chlap chce sam, tak ok, ale nutit ho do toho - to by som nerobila, kedze naozaj to nie je uplna sranda a potom to budes mat kazdy den na tanieri, ze to bolo kvoli tebe..

matkahelka
3. okt 2022

@ciusinka neprehanaj. prah bolesti a hojivost ran ma kazdy inu, moj muz mal 2 mini modrinky, bol bez analgetik a na druhy den po operacii chcel ist pomoct svokrovcom stahovat nabytok. citil sa uplne normalne. je to parminutova "esteticka" operacia, nie sekcia kde sa reze x vrstiev koze, takze netreba prehanat, aka strasna operacia to je.

beata_k
3. okt 2022

Na sterilizaciu mozes ist. Co by si nemohla? Si plnoleta svojpravna osoba. Len si ju musis zaplatit. Pojdes? Ci len muza tlacis?

autor
3. okt 2022

@ciusinka slovo donútiť som nepísala.. len prehovoriť, aspoň na návštevu urológa a pokec s ním... A teda nemyslím že by to robil kvôli mne ale kvôli nám, tak isto ako som ja kvôli nám išla na teliesko...

autor
3. okt 2022

@beata_k mohla. Ja nevravím že nie.. ale predsa sterilizácia a vazektomia su dva odlišné zákroky.. aj som chcela. Lekár neodporučil. Netlacim muža ani nenutim.. veď čítajte s porozumením.. chcem len nech trochu aj on vezme zodpovednosť a nehovorí o odrezanych vajciach ale niečo medzi riadkami.. ale vy ste kráľovná negat. Komentárov ani som nečakala iny 🤗

beata_k
3. okt 2022

Och, ze kralovna. No aka pocta 😊
No v prvom rade budes tehotna ty a nie on. Ano, mohol to povedat inak. Ale ak nechce, tak neviem co z toho robis taku dramu. No proste nechce.

nwnw
3. okt 2022

No sa moze byt aj bez sexu, alebo pouzit ruky ked je sebec.

stary_ujco
3. okt 2022

Tak ja som bol na zakrok snad este v praveku. Ani internet o tom nejako nechyroval (bol uz vlastne vtedy internet?). Doktorov to vykonavajucich by ste spocitali na prstoch ruky nesikovneho stolára.
Jedna tabletka ibalginu pred, jedna tabletka dacoho fajnovejsieho po. Dva dni kus blby pocit, akoby som si natrepal gule o ruru na bicykli. Aspoň som mohol kus poležat v posteli 🙂))
Po 2 tyzdnoch kontrola, vybrat tie 2 stehy (dnes to uz tusim robia s nitou, čo sama vypadne).
Medzitym sme mali s polovičkou prikazane trchtle mrchtle kazdy boží deň, aby sa prípadné zvyšky ešte vyplavili.
Dnes by urolog ani netusil o zakroku, keby som mu nepovedal. Jazva žiadna. A áno, furt mám obe gule. Neodpadli mi 🙂

autor
3. okt 2022

@beata_k dramu robíte vy.. pýtam sa na skúsenosti žien ktoré o tom hovorili so svojimi mužmi a potom sa DOBROVOĽNE rozhodli do toho ísť.. on nechce o tom ani počuť... Ja budem teraz kvôli teliesku nonstop krvácať ale však som žena, všetko zvládnem, čo že som skúsila všetky druhy antikoncepcie a nefungovalo to.. nejdem sa s vami hádať.. máte svoje názory ktoré sú vždy zásadne proti autorom príspevkov..

autor
3. okt 2022

@stary_ujco váš koment budem tlmočiť.. ďakujem 💯

beata_k
3. okt 2022

Mne je jedno co urobis. Ja len ti pripominam, ze on nechce a ty ho tlacis. Aby si zle nedopadla.
Robis mu presne to, co teraz mne. Mam iny nazor, tak sa zduvas a kopes nohami. Zjavne u teba nie, nie je odpoved, ktoru akceptujes. Pekny den.

mamamasama
3. okt 2022

U nas som mojho nemusela presviedcat. Videl ako mi bolo " skvelo" v tehotenstvach. Bol pri porode. Vsetko so mnou prezival. On vie, ze prispel, ale odtrpela som si to ja. Je velmi empaticky. Navrhla som to ja. Nastudoval si o tom sam a po tretom tehotenstve sa na to chysta. Stale sa ho vsak pytam, ci si je vedomy vsetkych rizik a pod.
@beata_k prosim ta, neporovnavaj sterilizaciu a vazektomiu. Precitaj si ake riziko je to pre zenu.
Moj chlap vdaka Bohu vie, ze my zeny si kvoli tehotenstvu a porodu odtrpime mnoho. Vazektomiou moze prispiet k tomu, aby moje zdravie nebolo znicene este viac ako uz je.

beata_k
3. okt 2022

@mamamasama Pointa je, ze on ju nechce a ona ho nuti. Aj ked tvrdi, ze nie.

autor
3. okt 2022

@beata_k ja nechápem 🤣 hmm byvate s nami, že tak zaryto tvrdite že ho nútim? Sa zobuďte už prosím.. nikto nikoho nenúti.. nikde som nenapisala že musí ísť... zatiaľ sme sa dvakrát bavili o tejto možnosti ešte pred telieskom..a dnes tretí, takže nechápem, čo sa problém máte 🤦🏽‍♀️ a keď nemáte skúsenosť, tak nepíšte nič.. to že som napísala že by som ho preplieskala, je preto, že nechce o tom ani počuť, ani diskusia, ani si pozrieť a prečítať skúsenosti mužov... 🙈 Nestojím mu pri hlave pištolou..ale viete lepšie, FBI 😂