Zvazujeme vazektomiu. Ak bol ne nej vas manzel, isli by ste opat do toho?
@saska.t HAK jest nechcem a hladame nejake riesenie ako nemusiet pouzivat kondom 🙂
@zahradkarka v tom pripade je to dobre rozhodnutie ale kym to pojde bez akejkolvek ochrany musite pockat po vazektomii este 6 mesiacov 😉
@saska.t ja som si myslela, ze prvych par dni s ochranou a potom uz naostro. odkial mas info, ze 6 mesiacov?
@zahradkarka presli sme si tym 😉prvy krat sa odovzdava vzorka po 3 mes. a druhy krat po 6 kedy uz byva vzorka cista bez spermii a uz sa nemusite nijak chranit.
Ahoj, moj muz bol bol na vazektomii, urcite by sme sli do toho zase. Zakrok bol v pohode aj ked on odpadava uz len pri obycajnej injekcii a vravel sam, ze to bolo uplne v pohode, rychlo sa to zahojilo. Inak o tych 6 mesiacoch pocujem priznam sa prvy krat. U nas kazali na spermiogram cca po mesiaci ( s tM ze kazali kolko krat sa musi vyprazdnit, aby sa vsetky mizne spermie vyplavili), a dalsi kontrolny bol o mesiac. Oba raz bol bez spermii, po vazketomii je vyse roka a vsetko ok. Ja mozem iba odporucit
@zahradkarka Isli by sme do toho znova. Je to velmi rychly ambulantny zakrok v lokalnej anestezii, rychle zotavenie.
Kontrolny odber sa robil po 3 mesiacoch,a ak nie su pritomne spermie, mozete prestat pouzivat ochranu.
Moj manzel vazektomiu navrhol sam, kedze pozname min.5 dalsich znamych, ktori ju maju a nelutuju....
su mozne nejake vedlajsie nasledky? badali ste nejaku zmenu v sex. zivote, alebo vsetko po starom?
A prečo neuvazujes ty nad sterilizaciou ??... 🙂 ja som este mlada ... no časom po dvoch detickach do toho isto pojdem ... stoji to cca 300€ ... a neni to nic strasne ( uz som bola na laparoskopii) ....
A v prípade ze budete chciet dalsie bábo tak sa to dá v pohode cez umele oplodnenie 🙂 lebo vajecniky funguju ... len musia premiestnit folik ... oplodnit ho ..a vlozit do maternice 🙂
Ale zase daju sa aj spermosky pre istotu zamrazit 😉
@ivca88 uvazovali sme aj nad sterilizaciou, ale vazektomia by mala byt jednoduchsi zakrok.
ja som vaz. prave vcera zrusila.... aj napriek tomu ze sme velmi ale velmi plodni s mm a mame 4 deticky.
a co zavazilo? krestanske hladisko....
ale ak uz sa rozhodnete tak urcite chodte do trencina.
@zahradkarka O velajsich ucinkoch neviem.
Co sa tyka tej druhej otazky, ano, badali sme zmenu k lepsiemu, kedze tam nebol ten strach z mozneho otehotnenia
Aj u nas je to po sex. Stranke super🙂 ja by som zase nesla na sterilku, je to velky zasah do tela zen, moja mama po zakroku sla do prechodu ako 33 rocna! A predsa je to operacia. U muza to je ine. Vala som sa ako to bude so sexom, na funkcnost to nemalo ziadn vplyv a akompisem zda sa mi to byt o el lepsie ako pred 🙂
Ahoj ak ťa to ešte zaujíma, tu si môžeš prečítať všetky dôležité veci o tomto zákroku. http://www.stoporenie.sk/vazektomia/ . Všetko čo potrebuješ/te vedieť, čo to obnáša, výhody nevýhody a podobne, dúfam že pomôže 🙂
Ahojte, manzel sa rozhodol podstupit tento zakrok a hladame urologa, ktory ma s tym bohate skusenosti a je v tom najlepsi. Viete mi niekto odporucit, realne s kym ste boli spokojni? Zatial som nasla MUDr. Sopilko v Martine, ake su Vase skusenosti, dakujem pekne.
Vcera som bol na vazektomii, napriek tomu ze mam akurat slabu horucku, troska cudne pocity (ani v saune sa necitim v poho), +trocha stres, zakrok bez bolesti len stipnutia ako pri pichani inekcie možno este slabšie, samotny zakrok trval 30min. Celkovo so vsetkym cakanim, platenim atd. pred po cca 2hodky. Teraz by som sa bal este menej a kludne by som siel znova. Zatial vsetko v pohode nic neboli. Po zakroku som soferoval opatrne domov, nakolko lokalne anestetikum vraj trocha otupuje. Pre istotu som doma obcas chladil mrazenym hraskom no nemal som velku potrebu chladit. Uvidim ako sa bude hojit atd.
Ahoj @jurajkonik kde si bol na tomto zakroku? A to si bol na standardnej vazektomii alebo no-scalpel? Napr tu maju na vyber, jedna stoji 500€ a druha 600€.
https://www.lauros.sk/procedura/vazektomia/
@zahradkarka ja som nahovarala muza na to cca pred 5 rokmi, nechcel ani pocut, (mame 4 deti) tak som isla ja ,-robili mi to laparoskopicky..1 dnovka, pohoda uplna sice som si to platila 300e , ale nebanujem, ficime na 100 %, 🙂 pre mna Top operacia,
Strasne som sa bala dalsieho tehotenstva,
4 deti je az az...+ moje zdravotne problemy,zo zilami, a riedenim krvy, robili mi to u nas V Bojniciach v nemocke,
@renatka_timka ahoj ja som bol na standardnej dva male rezi po stranach. Jeden v pravo jeden lavo.
@zahradkarka išiel by opet nemá ani jazvu a uživa si to lepšie, ja tiež keďže nehrozí nechcené tehotenstvo, doslova sme omladi.
@zahradkarka zalezi na okolnostiach,ale ak uz nezvazujete ziadne deti,nevidim dovod neist na vazektomiu,vzdy lepsia alternativa ako neustale jest HAK,ak teda nie ste vyznavaci kondomov 😉