Vaginálny krúžok - skúsenosti

amelia2229
19. mar 2022

Ahojte. Bola som u Dr a predpísal mi vaginálny krúžok. Chcem sa spýtať na vaše skúsenosti 🙂výhody, nevýhody. A či je potrebné pri sexe si "dávať pozor". Ďakujem

snehulak77
19. mar 2022

Ahoj. Ja som mala nuvaring. Bola som veľmi spokojná. Je to normálna hak, takže pozor si musíš dat len na to, aby si ju vybrala a zaviedla v určený deň. Inak sa nemusíš chrániť. Mne veľmi vyhovovala. Ak budeš mat otázky, tak sa pýtaj, rada odpoviem ak budem vedieť 😉

amelia2229
autor
20. mar 2022

@snehulak77 ďakujem za odpoveď 🙂 ja mám Ornibel tak som zvedavá ako to bude

katkacic
20. mar 2022

@amelia2229 ahoj aj ja mám ornibel. Za mňa super . Kedysi som mala tabletky ale krúžok je za mňa naj.
Pri sexe mužovi vadí tak vždy vyťahujem a po zase zavediem. Inak si nijako výrazne nemusíš dávať pozor. Tri týždne máš kľud a ak chces prerušiť alebo niečo tak nie si závislá od lekára ako je to pri vnútromaternicovom teliesku. 😊

amelia2229
autor
20. mar 2022

@katkacic ahoj ďakujem za odpoveď 🙂akurát dnes som si ho zaviedla prvých 5 minút mi bolo tak zvláštne, ale zatiaľ je to dobre 🙂mala si pri ňom aj nejaké špinenie, prvé mesiace? Pripadne si pribrala, alebo sa ti zhoršila pleť? Ja som si chcela dať vnutromaternicove teliesko, ale odradilo ma to ako dlho si maternica zvyká a či by mi to vôbec sadlo 🙂

katkacic
20. mar 2022

@amelia2229 mňa odradilo presne to isté.
Ja som pred pôrodmi mala nuvaring takže už som skúsenosť s krúžkom mala . Ani po jednom nemám pocit Že by som nejako výrazne pribrala. Spinenie som nemala a ani sa mi nezhorsila pleť a aj by to tak malo byť nakoľko krúžok je uložený len vo vagíne . Nie ako teliesko ktoré je až v maternici a hormóny pôsobia len lokálne takže by nemali mať vplyv na pleť keďže neprechádzajú cez pečeň ako pri tabletkách.
Mne sa stáva že aj po menštruácii vždy mám chvíľku taký blbý pocit keď zavádzam. Ale potom o ňom ani neviem. Skôr niekedy kontrolujem či je tam kde má byť 🤣🤣

amelia2229
autor
20. mar 2022

@katkacic aj ja som bola kontrolovať ci je tam 😂mne príde zvláštne to vyberanie pri sexe či? Asi by som sa bála že otehotniem a partner bol tiež s toho taký nechápavý, že vybrať von 🤷‍♀️

katkacic
20. mar 2022

@amelia2229
Nemusíš sa báť. Ja som to riešila s mojím dr a on povedal že až dve hodiny môže byť krúžok mimo. Lebo látky ktoré obsahuje pôsobia aj tak... A po sexe zasa hneď vrátia späť a ide sa ďalej. 😊 A nie som si istá či aj v pribalovom letáku to není napísané

eff007
20. mar 2022

@amelia2229 mne bolo prve dni zle od zaludka a bolela ma hlava. Ale upravilo sa to a teraz super 🙂

vlada2401
20. jún 2022

@amelia2229 Prosím ťa ako si s ním spokojná,pribrala si z neho alebo mala nejaké vedľajšie účinky?