mam kramy siesty den pocas 21 dni uzivania hak, dbes je posledny 21.den, mam si dat teraz tuto 7dnovu prestavku, nebudem prestavkovat pocas ovulacie? resp pokracovat dalej bez prestavky?kramy mam dost silne a chodia mi tak vseliako od kedy beriem hak
Ber HAK tak, ako mas. Pocas brania nemas ovu a ani ms. Krvacanie je z dovodu poklesu hormonov. Nevsimaj si to... Niektore zeny ani pocas brania HAK nekrvacaju.
Treba užívať HAK tak ako sa má, ten prvý cyklu môže byť úplne rozhádzany. Treba si uvedomit, že počas užívania nemáš ovulaciu a ani menštruáciu (len krvácanie ale menštruácia to nie je, dokonca sa nemusí ani krvácanie dostaviť) takže pokiaľ krvacas mimo pauzy, je to v poriadku hlavne počas prvých dní. Chránená budeš za každých okolností, samozrejme pokiaľ si nevynechala alebo nemáš nejaké tráviace potíže. Ochrana klesá ešte rôznymi vonkajšími vplyvmi,hlavne liekmi ale na to by ťa mali upozorniť v lekárni pri vydaji.
@kacernakokse hak beriem uz cca pol rok a odvtedy krvacam nepravidelne, obcas slabo, obcas pridlho a silno...minuly mesiac som vynechala dve tablety, lieky beriem posledny tyzden len paralen plus nejake nospa tablety...cize, aj ak som vynechala dve tablety v predosly mesiac, ovulacia sa nedostavy ani pocas sedem dnovej pauzy, ktoru mam teraz opat od tohto dna...
Tak pokiaľ je krvácanie nepravidelne po polroku, uvažovala by som nad zmenou antikoncepcie. Treba zvoliť inú hormonálnu silu
Mavala som nepravidelnu a silnu tak mi dr dal HAK. Daylette..Zacala som prvou tabletkou ked som zacala spinit ale asi to bola len ovu ale vraj to neva...po prvom baleni pocas 4dnovej pauzy som zacala slabo krvacat..tak teda ze prisla ms ale bola slabsia..silnejsie krvacanie mi zacalo pred 6 dnami a stale je rovnake..som v 3tom tyzdni druheho blistra..stalo sa to niekomu...chapem ze krvacanie mimo cyklu pocas prvych 3 mes je normalne ale aj takto? To zasa dostanem pocas dalsej pauzy?
@vienny tiez som to mala pred pauzou, pocas aj po pauze
A uz sa ti to nejak upravilo?
@vienny nie, zatial som len prestala krvacat, pojdem s tym k lekarovi
No ja dufam ze dobratim druheho blistra sa to upravi a pri tretom bude vsetko ok..ak nie tak ich asi vysadim a radsej prezijem kazdy mesiac tak ako predtym..dufam ze sa to upravi aj tebe
Pri užívaní HAK nemáš ovuláciu