Užívanie antikoncepcie Maitalon

stela567
15. sep 2024

Ahojte baby, mam 4 mesiace po porode. Rozprávala som sa s doktorom o možnostiach chránenia sa a prebrali sme rôzne možnosti. Momentálne sme fungovali na Pharmatexe, ale je to obmedzujúce, nehovoriac o tom, že na druhý deň musím mať intimku lebo ten krém ide ešte von a nepomôže ani sprcha. Môj doktor mi odporučil klasiku tabletky. Aj ich mam už doma. Doteraz som antikoncepciu žiadnu nebrala ale po prečítaní co to všetko môže spôsobiť som dostala strach. Ten leták je hádam meter dlhý a popísaný z oboch strán. Bez srandy ma to vylakalo. Druhé babo v blízkej dobe neplánujeme a preto nič nechcem nechať na náhodu. Co nato hovoríte Vy? Môj doktor povedal, že to nie je škodlivé a ze je to v pohode. Dokonca, že keď žena nemohla otehotnieť tak predpisovali hak aby si vaječníky "oddýchli" a nabrali silu. Začala som viac o tom čítať a veľa žien sa tomu teraz venuje a vravia, že to je strašné svinstvo a urobí to viac neplechy ako osohu. Oni najviac odporúčajú merať si bazalnu teplotu a tým si kontrolovať plodné okno. Povedzme sú úprimne kto ma nato chuť a čas? Možno žena, ktorá sa pokúša o babo ale ja momentálne nie. Zaujímajú aj Vaše názory, skúsenosti. Nemali ste po hak problém otehotnieť? Ako to na Vás vplývalo?

lizatko1009
15. sep 2024

Nečítala som prispevok ale mne dal gynekolog pred 14 rokmi Maitalon a nikdy viac. Mam roky krúžok nuvaring a je to za mna najlepsja antikoncepcia, neriesis ci si vzala, nejde ti to cez organy, ci si mala hnacku alebo vracanie, mas to 3 tyzdne dnu a tyzden von.

stela567
autor
15. sep 2024

@lizatko1009 a prečo nikdy viac?

lizatko1009
15. sep 2024

@stela567 tocenie hlavy, zle, zaludok na vode, busenie srdca, nikto nikdy by do mna uz taveltkovy formu antikoncepcie nedostal. Moj gynekolog je za a ešte pred 10 rokmi mi povedal :zmyslanie slovenskej zeny=len tabletky a len sa pousmial.