Ahojte chcem sa opýtať tých ktorú berú túto antikoncepciu , ako ju znášate a či ste s nou spokojné . Dnes som bola u lekára som dva mesiace po pôrode a dala som si predpísať tabletky . A ešte druhá otázka zabudla som sa opýtať odkedy ju môžem brať kedže som sa dočítala v letáčiku že ju mám brať od prvej menzes lenže ak dojčím tak menzes nemusím dostať aj tri mesiace .
Ja ju beriem, menstruaciu som od porodu zatial nemala a beriem ju takmer rok. Zacala som ju asi brat len tak, hned ako mi ju predpisali. Nepostrehla som ziadne vedlajsie ucinky.
Baby ja by som sa chcela spytat ci sa berie bez pauzy vkuse...zabudla som sa opýtať Dr.
Ďakujem 🙂
Ahojte vidím že nás tu nie je veľa ktoré berú túto antikoncepciu
:-\ no ja som po UPT a čakám na menzes nech môžem začať brat, no ale mam normálne strach co sa všetko píše o HA, Dr mi povedal ze táto HA je vhodná aj pre fajciarky pretože neobsahuje estragón ale je čisto gestagenova tableta takže menšie riziko vedľajších účinkov. Akú máte vy skúsenosť. Ja osobne som fajciarka, IUD som mala no zistila sa precitlivenosť na meď, takže išla von. Tak sme hľadalivvhodnú ANT, krv je v poriadkuttakže brat HA môžem.
@jankastubka ahoj myslíš že ju môžem brat aj bez čakaniana pprvý menzes po UPT? A či budem chránená hneď po užití prvej tablety. Ďakujem
@predajca1212 co je UPT?
Ja som ju zacala brat po porode, kedze som kojila, menstruaciu som nedostala... v pribalovom letaku myslim pisali aj o moznosti zacat brat skor ako pride menstruacia po porode, tam bolo myslim pisane aj aku dlhu dobu uzivat doplnkove ochranne prostriedky.
@jankastubka interupcia, hej v pribalovom letáku je písané ze najlepšie zobrať prvý deň menzesu vtedy není potrebná iná ochrana ale môže sa vziať aj 2.az 5.den menzesu a samozrejme bez prestávky. Len nechápem keďje aj pre kojacie zženy a tie málokedy majú menzes keď koja tak ako ich začali oni brat a keď si ich dali hneď po predpisani ci používali aj kondóm a do kedy alebo sakra ako to funguje.
@predajca1212 aha, tak po interupcii by mala prist menstruacia po 6 tyzdnoch, takze tam by som asi radsej na nu pockala, tak ci tak sa odporuca nemat tych 6 tyzdnov pohlavny styk.
Ale je fakt, ze aj ja som bola vtedy neista a vlastne mi doslo potom ako som to zacala brat, ze menstruaciu uz asi nedostanem, kedze sa tam cele 4 tyzdne beru rovnake tabletky bez prestavky. Prisla az ked som po roku prestala kojit.
Pripadne radsej zavolaj gyndosovi.
@jankastubka po interupcii sa neodporúča 2 týždne nemať sex. No všade sa píše pre kojacie ženy no a mne to predpísal preto lebo je setrnejsia
@predajca1212 tak uz len zavolat doktorovi a spytat sa.
@jankastubka tak volala som a môžem začať brat bez čakania na mrchu len 7dni popri antikoncepcii sa chrániť ešte kondómom, nemám byt prekvapená ak by došlo k nejakému krvácaniu, ak bude trvať cca 7 dni mam sa prísť ukázať.
Ahojte, mám na predaj 3 blistre, vôbec nepoužité. Cena 15,- Eur.
Ja som ju začala brat hned ako mi ju predpisala kedze kojim a menatuaciu som nemala....ale ako som začala po 17dnoch mi přišla. ..problém je ze krvacam moc a nie a nie prestat k tomu ma zacalo aj prehanat a za par dni som dala dole 3kg...myslyte ze to môže suvisiet? A ako dlho čakať kym zavolam lekarke...kojim a som uplne vystavena
Ahojte ak by ste mali zaujem ja uz nemozem brat mam 3 blistre + z jedneho nieco dam za 15,- 😉
Ja som ju brala hned ako mi ju doktor predpisal, ale povedal mi, ze prvych 7 dni mame pouzit aj inu ochranu. Po porode som nemala menzes skoro rok, lebo kojim. Antika nema vplyv na menzes po porode.
ja uz nepamatam ako som ju zacala brat lebo tiez som este nemala ms..ale po par dnoch som zacala krvacat a trvalo to asi tri tyzdne..tak som sa na to vykaslala a prestala to brat
Ahojte.uzivala som desirett nieco vyse 2tyzdnov (kojim),ale musela som ju vysadit-bolesti hlavy kazdy den a cely den, nervozita,nevolnosti a pocit na zvracanie,potenie,pocity slabosti az zavraty.. cele zle.vysadila som ju pred 4dnami,ale tieto pocity stale pretrvavaju.mal to niekto takto? Kedy to prejde?
Ahojte, ak by nekdo chcel mam na predaj 2cele blistre....za 10€ 🙂
mám otázočku pred 6týždňami som anti ukončila, štandardne doužívaním balenia nakoľko sa však zmenila rodinná situácia chcem ju začať znova užívať, avšak nemám menzes (užívala som ju pred tým 3 roky) neviem kedy mám začať aj keď ako čítam je to pravdepodobne jedno, len prvých 7 dní je s obmedzenou ochranou, vie mi niekto poradiť? Ďakujem
Ahojte, ostali mi 4 blistre - 3 celé a z jedného chýba 1 tbl, expirácia je, ale 8/2016, ak by mal niekto záujem, tak sa ozvite, ja už nevyužijem.
@petruska221108 máš to takto nalepené v poriadku 🙂
@vlasenka ale ďalšíe riadky neviem ako
@petruska221108 stále tak isto, ukazuje ti to tam aj šípka. skončíš prvý riadok v piatok a začínaš v sobotu druhý riadok a tak postupne dalej po riadkoch a týždňoch.
Nema noekto zaujem o antikoncepciu desirett 1blister 5€
@drobec_l ak dojcis,nemusis menstruaciu dostat aj rok. poznam pripad aj dva roky 🙂