Užívanie antikoncepcie a tehotenstvo

3. feb 2024

Ak sa niektorej podarilo otehotnieť napriek antikoncepcii, ako ste na to prišli? Krvácanie z vynechania neprišlo? Ja sa bojím, že keď náhodou zabudnem tabletku a otehotniem tak si to nevšimnem, prídem na to napríklad po troch mesiacoch a už nebudem môcť ísť na upt. Zatiaľ to robím tak, že si každý mesiac robím tehotenský test

ibrunova
3. feb 2024

Treba si naštudovať príbalový leták, je tam rozpísané, kedy je riziko otehotnenia pri vynechanej tabletke a kedy nie, čo ovplyvňuje účinok antikoncepcie. stiahnuť si prípadne apku alebo pripomienku, aby si nezabudla na tabletku a všetko bude ok. Zbytočné stresy s testami každý mesiac.

autor
3. feb 2024

@ibrunova odpoved na moju otázku nezaznela ale diky za radu ako nezabúdať na tabletky 😂 ak nevies, či je šanca pretrvávajúceho krvácania pri tehotenstve, nemusíš mi dávať rady. Ja viem čo sa robí pri zabudnutí a ako si nastaviť pripomienku do mobilu. Ale aj napriek tomu sa mi stane občas, že zabudnem. A očúrať tehotenský test je stresujúce? Som nevedela 😂

anjelicek26
3. feb 2024

Zas nejaká múdra, ked máš na všetko odpoveď,nevidím dôvod sa tu potom pýtať. Ak ta to ukludnuje, cikaj každý mesiac na tehotenské testy....mne proste vynechala MS a nie,tabletku som nezabudla žiadnu.

rurutiax
3. feb 2024

Poznám jednu. Stať sa to môže, ale tá šanca je úplne mizivá. Takisto ako aj pravidelné krvácanie počas tehotenstva. Ja som tiež pozabúdala tabletky, ale nikdy som si z toho nerobila ťažkú hlavu a nikdy som neotehotnela. Otehotnieť počas hak, no to musíš mať riadnu smolu. A súhlasím s komentárom vyššie, načo testovať, keď máš pravidelnú menštruáciu? Je celkom paranoidné myslieť si, že otehotniem, budem mať popritom pravidelnú menštruáciu a nevšimnem si to 3 mesiace. Keď sa takto bojíš, tak používajte navyše kondóm.

autor
3. feb 2024

@rurutiax testujem sa, pretože ti krvácanie nie je z fyziologického hľadiska menštruácia. Keď neprebehne ovulácia tak ani menštruácia, takže neviem, či by tá pseudo-menštruácia vynechala, keby nedajbože otehotniem. Tiež nepredpokladám, že by som otehotnela, ale stať sa to môže. Môžem zabudnúť, do toho mat napríklad tráviace problémy, neviem. Radšej byt pripravená ako prekvapená

autor
3. feb 2024

@anjelicek26 takže ty si otehotnela neplánovane počas užívania antikoncepcie a normálne si prestala krvácať?

anjelicek26
3. feb 2024

Áno,ale to je 18 rokov dozadu.. ani MS už neprišla.. test som si robila až dva tyzdne neskôr, lebo ma strašne boleli prsia ...

ivik4
3. feb 2024

Pocuj ja teraz nerypem ale ako sa Ti moze stat ze zabudnes aj pri pripomienke v mobile ? Ja na nu nezabudam nikdy hoci aj ked mam po milu rit roboty ale aj tak mam v mobile budik na kazdy den, keby nahodou.
Ja by som to zistila jedine nizkym tlakom lebo som odpadavala pri tehotenstvach. Inak nie lebo ani kramy nemam kvoli antike

autor
3. feb 2024

@ivik4 vieš čo, ja som ten typ človeka, čo zabúda permanentne na všetko. Ráno beriem tiež lieky - mám krabičku v kabelke každej, na stole a ešte aj v spálni aby som si mohla dať hned ako si na to spomeniem, ale aj tak občas zabudnem. Ja neviem ako je to možné, niekedy si prídem ako úplný tupec. Pri tom som vraj nadpriemerne inteligentná 😂 chodim k psychiatrovi, on si mysli, že to môže byt adhd, ale ešte so mnou neabsolvoval všetky vyšetrenia aby to potvrdil

kika86
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
3. feb 2024

Je minimálna šanca otehotnieť popri braní HAK a tiež veľmi malá šanca, že budeš tehotná a budeš krvácať každý mesiac. V reálnom živote som o tom nepočula. Len tu na MK je nejaký zvýšený výskyt takýchto žien. Ak dodržíš všetko, čo je pri HAK potrebné, nie je šanca otehotnieť.
A ak sa stále bojíš, tak len robiť pravidelne tehotenské testy, aby si to stihla riešiť.

megleka
7. feb 2024

Ja som mala naposledny na 19ty deň sytk beriem HAK a akosi deň meska aj keď cítim už trosku brucho…ale nejako stresy nemám keďže bol po dlhšej dobe styk takze sme volili prerušovanu..chorá som nebola tabletky som nebrala pomimo žiadne…pri MISTRE sa mi stalo že mi raz za čas vynechala nejaky cysklus …pre tejto čo mám od leta druhu tak hneď po zmene mi da sa povedať že deň meškala ale to som ani neriešila nejako keďže to bola zmena a teraz uvidim prídu či áno či nie a obzvlášť kedy..aj keď pri mistre som dostávala vždy poväčšine ráno max do obedu ako hodinky a pri tejto čo mám teraz vexyu tak rôzne dostávam utorok stalo sa mi že už aj z utorka na stredu v nocnej takze zatiaľ moc neriešim lebo mám malu pravdepodobnost momentálne otehotnieť ale ak nič tak určite o nejaké dva dni otestujem pre pokoj na dusi

autor
7. feb 2024

@megleka tak mi ideme vždy naplno, zas ak ta antikoncepcia funguje ako ma nebudeme si kaziť život prerušovanym stykom 😃 ale občas na tie tabletky zabudnem, nie vždy je to dostatočná ochrana

megleka
7. feb 2024

Tak my sme teraz dali prerušovanej skrz toho že dlhšie nebolo aby to nebolo minútové hahahah😂😂😂😂