Užívanie antikoncepcie

10. máj 2022

Ahojte, mám začať užívať antikoncepciu na prvý deň menštruácie, lenže ak začnem krvácať večer tak tú prvú tabletku mám užiť v ten večer alebo až rano?

huxy
10. máj 2022

Podla toho, kedy ju budes uzivat dalsie dni. Ak rano, tak zober az na dalsie rano. Ak vecer, tak hned v ten vecer

autor
10. máj 2022

@huxy ak ju vezmem ráno, budem chránená okamžite či sa mám chrániť aj inak keďže ju budem brať až na druhý deň?

huxy
10. máj 2022

Urcite je to aj v pribalovom letaciku, ale chranena budes az po 7.dnoch od prvej tabletky, nikdy nie hned. Cize prvych 7 dni sa chranit aj inak.

autor
10. máj 2022

@huxy v pribalovom letáku je napísané že ak ju začnem užívať v prvý deň menštruácie tak som chránená okamžite, ďakujem za radu 🙂

huxy
10. máj 2022

Mozem sa spytat na nazov tej konkretnej antikoncepcie?

autor
10. máj 2022

@huxy leverette

fiafia
10. máj 2022

Napísané to tam síce je ale tých sedem dní navyše chrániť sa nikomu neublíži ☺️ zobrala by som ju v ten deň vecer

huxy
10. máj 2022

Tak podla letacika ak chces byt hned chranena, tak treba zobrat hned v ten vecer. No tiez by som urcite volila ochranu prvych 7 dni

autor
14. máj 2022

@fiafia stačí ako ochrana prerušovaný styk počas tých 7 dní alebo treba kondóm?

fiafia
14. máj 2022

Podľa toho ako si chces byť istá. V letáku je jedno ale keď mením atk, beriem lieky prípadne sa vyskytne niečo kde si účinkom niesom istá tak nebudem riskovať ani tu mizivu šancu a ak chce sexovať bude kondóm a spraví sa von 🤭 keď tehotenstvo nechcem, neprichádza do úvahy tak sa chránim koľko sa dá. To som ja, ty si urob ako vyhovuje tebe ☺️

autor
18. máj 2022

@fiafia ďakujem, dostala som menštruáciu ráno čiže prvú tabletku si vezmem dnes večer, čo je vlastné prvý deň menštruácie 🙂