Teliesko pre bezdetnú

19. máj 2023

Máte niekto prosím teliesko aj keď ste ešte nerodili? Ja som doteraz bola v tom že sa to zavádza len ženám, ktoré už majú odrodene. Ale gynekologička mi to odporučila, že je pre mňa hormonálne teliesko lepšia voľba ako antikoncepcia nakoľko som fajčiarka

tanyan
19. máj 2023

Ja som mala nehormonálne teliesko 10 rokov, potom išlo von, potom som bola tehotná a po pôrode som si dala znova zaviesť nehormonálne.

autor
19. máj 2023

@tanyan a čo zavádzanie? Dalo sa to vydržať? Ja si dám hormonálne určite. Mám v okolí až príliš veľa žien, ktorým nehormonalne zlyhalo

kristinka92
19. máj 2023

môžem sa iba spýtať v com je lepšie hormonálne teliesko od hormonálnej antikoncepcie? je tam nižšia dávka hormónov?? lebo tiež do budúca rozmýšľam a úprimne na toto odpoved zatiaľ neviem tak ma to zaujíma.
HAK som brala roky, ale po deťoch už ny som rada prešla na niečo “menej rizikové”

barbora19911
19. máj 2023

Ženy len taká otázka a načo je to dobré vlastne ta HAK ? Veď žiť sa dá krásne aj bez toho a nehovorím o tom aké je to pre telo zlé

zelenakobyla123
19. máj 2023

@barbora19911 nie každému je príjemné mať pohlavný styk s kondómom a pri prerušovanej súloži otehotnie cca 30% žien. Nie každý je mentálne, finančne, fyzicky pripravený na to, mať dieťa.

petamich
19. máj 2023

@zelenakobyla123 alebo druhe, tretie, stvrte... 🙂

klarissa25
19. máj 2023

@kristinka92 už len v tom je lepšie že ti nezaťažuje pecen a celkovo tráviacu sústavu a pôsobí len lokálne tam kde ma

janai1
19. máj 2023

@barbora19911 99,9% ochrana pred otehotnenim, sčasti chráni proti panvovým zápalom, znižuje riziko zápalu vaječníkov a vajcovodov, znižuje intenzitu menštruačného krvácania, zmierňuje výskyt akné, zlepšuje kvalitu vlasov, reguluje ochlpenie.
Znižuje riziko rakoviny endometria - po ročnom užívaní tabletiek až o 20 % a po 4 rokoch o 50 %. Znižuje riziko rakoviny vaječníkov o 40 %.

Tak len toľko k výhodám

doriiis
19. máj 2023

@kristinka92 ....hormonálne teliesko vylučuje iba naozaj málo hormónov proti tabletke.Minimum

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panonia
19. máj 2023

@janai1 A teraz tie nevyhody ako napriklad tromboza, embolia, cievna príhoda...doteraz mam pred ocami 32 ročnú ženu čo nám zomrela na NCMP... nedalo sa nič robiť , hlavná príčina bola uzivanie HAK a fajčenie.

autor
19. máj 2023

@kristinka92 odpadá užívanie tabliet, takže nestane sa že sa zabudne, tým pádom tak nekolísa hladina hormónov. A myslím, že v orálnej hak je estrogen a progesteron a v tej vnútromaternicovej len jedno z toho. A myslím, že aj tá dávka je nižšia, keďže to nemusí prejsť žalúdkom atd

autor
19. máj 2023

@barbora19911 já sa tiež jednu otázku spýtam. Na čo je dobrý tvoj príspevok do diskusie? To, že ty nechceš užívať hormonálnu antikoncepciu je tvoja vec. Ja ich používať budem, pretože je to pre mňa najpohodlnejšia antikoncepca, s tým, že som si vedomá rizík. Ale netvarme sa, že je to zas neviem aké škodlivé. Áno, ma to svoje proti, ale drvivej väčšine žien sa po vysadení cyklus vráti a otehtneju bez problémov. Ja keby sa ťa opýtam na čo je dobré sledovať si plodné dni alebo trápiť muža prerušovanou sulozou a radšej si daj tabletku? Asi by si si ťukala na čelo nie?

autor
19. máj 2023

@panonia ale na toto existuje prevencia, keď ma niekto predispozície na trombofilne stavy, antikoncepcia sa neodporuči.

barbora19911
19. máj 2023

Nemyslela som to vobec v zlom normálne slušne som sa opýtala že či to niekomu vyhovuje keďže nemám s tým žiadne skúsenosti ..nemusíš hneď rýpať jak neviem čo 😅 a dakujem ženam ktoré napísali normálny názor 😇

autor
19. máj 2023

@barbora19911 tak mne tá tvoja otázka prišla úplne rypava. Tak sa ospravedlňujem, že som to zle zhodnotila. Opýtať sa na čo je dobrá hak, keď sa žiť dá aj bez nej je asi taká otázka, že načo vám sú deti, keď sa žiť dá aj bez nich a dokonca to má aj menej rizík 😃

snehulak77
19. máj 2023

A hormonalny krúžok si neskúšala? Mne veľmi vyhovoval v minulosti 😊

autor
19. máj 2023

@snehulak77 nad tým som ani nerozmýšľala, bála by som sa, že si to tam zavediem zle alebo že by to partnerovi nejak prekážalo

snehulak77
19. máj 2023

Aha, jasné, chápem
No, ja nenávidím napr ani tampóny, toto bolo super, zavedies ako bežné tampóny akurát to nezavadzia a na tuším 4 hodiny sa to môže vybrať (pri styku ak zavadzia partnerovi). Môj to necítil vôbec.
Ale to len tak okrajovo 🙃

autor
19. máj 2023

@snehulak77 ja som skúšala pesar a to boli za mňa úplne vyhodené peniaze. Nepraktické, spontánny sex nula bodov. Tie tabletky sú pre mňa ideál keby seknem s cigaretami :S a kondom to nemusím mať ani sex, necitim vôbec nič a to som skúšala aj tie ultra thin