Tabletka po - vedľajšie účinky

barborka106
10. dec 2020

Ahojte baby,
viem, je tu veľa diskusií ohľadne tejto témy. Chcela by som sa vás opýtať, aké máte skúsenosti s tabletkou po - Escapelle?
Mali ste nejaké vedľajšie účinky? (ja som ju užila do 14 hodín po styku, a zatiaľ nemám žiadne vedľajšie príznaky)
Aká je pravdepodobnosť účinku?
Ja som ju užila prvýkrát v živote (bohužiaľ, zlyhala prvotná ochrana).
Ďakujem Vám za odpovede, a prajem všetkým príjemný večer. 🙂

nelca0510
10. dec 2020

@barborka106 už tu bola pred par týždňami ta istá diskusia. Skus ju nájsť,pisalo tam veľa bab

ani_ina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barborka106
autor
10. dec 2020

@ani_ina ďakujem za odpoveď. Ja som ju užila do 14 hodín (skôr sa nedalo). A krvácanie sa vám dostavilo do 5 dní? Či nie? (Cítala somto v pribalovom letáku). Dakujem krasne

diaalex
10. dec 2020

@barborka106 vôbec žiadne vedľajšie účinky ba ani bežne a ms mi neprišla do 5 dni, ale riadne ako mala 🙂

barborka106
autor
10. dec 2020

@diaalex ďakujem za odpoveď, ja som tu tabletku užila 7.12. a ms mam dostať o tyždeň, tak snaď to bude v poriadku. Ďakujem za odpiveď 🙂

janulienka1103
10. dec 2020

Na polroka mi to rozhadzalo cyklus

michi29
13. dec 2020

@barborka106 smiem sa spýtať? Ja som na tom podobne ako Vy. Ja som po 6 dňoch od tablety mala krvácanie, aj u gynekológa som už bola, ale stresy mám aj tak, hoc on má ukľudňoval, že nemám stresovať... Teraz po 18 dňoch od styku som si spravila 2 testy každý iná značka a obidve negatívne, môžem byť aj tak tehu? Prosím podeľte sa o skúsenosť 🙏

barborka106
autor
13. dec 2020

@michi29 dobrý večer, ja som od užitia tabletky nemala žiadne vedľajše príznaky. Žiadne krvácanie ,len v deň užitia som bola strašne unavená. O 4 dni mám dostať MS a mám taký pocit, že mám aj PMS, tak ako vždy.
Myslím si, že to bude určite u vás v poriadku. Čítala som, že to dosť rozhádže cyklus. Kedy ste vy užili tabletku po? 🙂

michi29
13. dec 2020

@barborka106 Pozdravujem Vás, ja som užila 27.11., hneď cca do tých 13 hodín od styku, to boli dva dni po skončení mojej MS, a o 6dni nato som začala krvácať zasa. Ale gynekológ mi povedal, že nemám stresovať, že ak som krvácala po tablete, že to je normálne, a ďalšiu MS čakám teraz 17.12., že vraj ju čakať nemusím, že si mám vyrátať MS až po tom krvácaní po Escapelle, čiže to je koncom mesiaca... Dovtedy sa asi zbláznim. Už som si robila aj testy dva, ale vyšli negatívne, tak sa modlím ... U nás ani k "nehode" nedošlo, ale tým, že som bola po MA, tak som pre istotu tabletu užila... Už mám aj HAK predpísanú, už len čakať na MS... No stresy neskutočné mám. Som rada, že ste sa ozvala, pretože sú tu ženy a ženy ako sa vraví, niektoré sa podelia so skúsenosťami, niektoré odsudzujú, ale pritom si celý "príbeh" nevypočujú, resp.neprečítajú.
Ja som túto tabletu užila 1krát v živote, tak možno aj preto stresujem tak.
Držím päste, aby všetko vyšlo tak, ako si prajete!!! 🙏😊

barborka106
autor
13. dec 2020

@michi29 ja som na tom rovnako, stresujem neskutočne.. ale snaď to bude dobre, a nebudene mať nejaki narušenú MS. Ale účinnosť tabletky je dosť vysoká. A možno v mojom prípade nedošlo ani k oplodneniu, nakoľko poznám svoj cyklus aj ovuláciu. Ale istota je istota 🙂 🙂 ja som ju tiež užila prvýkrát, a stresy sú v tomto prípade asi na mieste.

michi29
13. dec 2020

@barborka106 ak môžte a samozrejme chcete, kľudne sa ozvite, budem rada. Mňa lekár tiež ukľudnil, ale proste to je vo mne a pokým mi nepríde MS budem v strese určite... Vy ste si už robili aj test či nie ? Verím, že všetko dobre dopadne a napíšeme si potom, že zbytočné stresy sme mali, modlím sa, aby tak bolo 🙏

barborka106
autor
13. dec 2020

@michi29 tak vidíte, nestresujte. Všetko bude dobre. 🙂 nerobila som si, je to len 7 dní od styku, snažím sa nestresovať.. jasné napíšeme si. 🙂 držkajte sa

barborka106
autor
14. dec 2020

@michi29 tak mne sa dnes dostavila menštruácia (o dva dni prišla skôr), tak snáď je všetko O.K. držím palčeky aj vám. Vy ste ako na tom? 🙂

michi29
14. dec 2020

@barborka106 super, tak verím, že je všetko dobré.
Ja som sa objednala zajtra na krv, keďže ja "neviem" kedy mám čakať MS, ale tak modlím sa, aby aj mne prišla ako Vám. Držte päste, a y aj mne všetko dobre dopadlo. Ďakujem Vám 🙏

barborka106
autor
14. dec 2020

@michi29 určite príde, je to riaadne narušenie cyklu a hormonálnych zmien. Budem Vám držať palce, nech je všetko dobré... a máte nejaké príznaky po tabletke?