Tabletka "po"- skúsenosti

kikinka121
6. mar 2015

Ahojte ženy,Potrebovala by som od vás poradiť ohľadom tabletky "po" .Aké ste s ňou mali skúsenosti ? Zabrala/Nezabrala? Môže sa užiť aj 2-krát za jeden cyklus?

ena70
6. mar 2015

tabletka po sa vola Escapelle a ucinkuje do 72 hodin od styku. cim skor uzijes, tym lepsie. tym vacsia sanca. v ziadnom pripade ju NESMIES uzit 2.krat za jeden cyklus. vies kolko hormonov do seba v tej chvili narveš? nenormalne moc.... aj na letaku je napisane ze sa nesmie brat viackrát za cyklus...ved to nie je lentilka!! nesmies takto hazadrovat so zdravim...navyse ti moze rozhadzat cyklus na par mesiacov po tom. ja som ju brala raz. mne zabrala.

kikinka121
autor
6. mar 2015

Mali sme s priateľom nehodu 2krat za cyklus takže som si ju dala 2krat...môže sa stať,že nezaberie po druhykrat? Viem,že to nie je lentilka,ale bola som nutena si ju dat znovu...

ena70
6. mar 2015

totalne ti rozhodila cely cyklus takze neviem aky si vtedy mala den....ci plodny ci nie...neviem, ja keby sa mi stane nehoda raz, tak radsej pockam do dalsej menzes a az potom sexujem.... to chces takto furt brat tabletky? vzdy po nehode?? vies co to obsahuje vsetko?? toto ked povies lekarovi, tak ti riadne vycisti zaludok.... bolo to maximalne nezodpovedne nielen od teba ale aj priatela.... teraz ti neostava nic ine len cakat...alebo si kup test a meraj bazalnu teplotu

kikinka121
autor
6. mar 2015

Viem,že to bolo od nás nezodpovedné a preto chcem začať brať antikoncepciu.Nebude teraz s tým nejaky problem ked si zas dam do tela hormony?

katarinamarkova
6. mar 2015

@kikinka121 skusenost? len jednu.....zobrala som ju 10h po styku cca?.....mame z nej krasne zdrave dievcatko.
od vtedy uz nikdy neverim na nieco, co je iste na 85%? tak nejako myslim, ze?
....mam este jednu znamu co ma takto doma uzasneho chlapceka......takze neviem ci ona vobec nejaky ucinok ma 🙂
mozno tu ucinnost ratali z toho, ze zena je plodna vlastne len par dni do mesiaca, aj to v pripade, ze je zdrava a tych zvysnych x% dni je neplodnou. takze skutocne tam moze byt tych 85% ze sa do tych plodnych dni zena netrafi 🙂

ena70
6. mar 2015

to si chceš len tak sama nasadiť antiku??? najprv počkaj na menzes a lekárovi toto musíš povedať. že si toto užila.....ide o strašne veľa hormonov.... to máš takého nezodpovedného babráka že kvôli nemu zas ideš do seba pchať hormony?? od takého ruky preč....ja som v živote kvôli chlapovi nebrala antiku. čo kvôli chlapovi, kvôli sebe!!! on si uľaví a ty budeš trpnuť.... uvedom si že ak počas užívania antiky budeš brať antibiotiká, prípadne vracať alebo mať hnačku, tak to akoby si vôbec neuzžila žiadnu antiku. čiže chránená nebudeš. rátaj si bazálnu teplotu, plodné a neplodné dni,a keď tak len kondom. vedomie že mám pri sebe babráka ktorý si nevie dať pozor neznamená že svoje telo zahltím hormonami ktore maju tolke vedlajsie učinky že to budeš neraz lutovat. asi ste obaja ešte nezrelý ked beriete hormony ako lentilky. najprv čakaj na menzes....

steinarka
6. mar 2015

@kikinka121 drbe ti? su to hormony.. ak sa chces do*ebkať, tak si do seba napchaj aj 30 za cyklus.. kludne..

malinkaaninka
6. mar 2015

kolko máš rokov?

angelous1991
6. mar 2015

no akoze draha , ked raz mate nehodu tak si mal davat bohovsky pozor a dat si ochranu ked ,,neumi,, my s mm fungujeme takto uz 7 rokov a neotehotnela som ani som nemusela brat tabletku , ale ked si nevie dat pozor tak nech si da kondom

zabka1987
6. mar 2015

ci pana, my sexujeme 11 rokov bez nicoho a mame 2 deti ktore sme si aj naplanovali... jedine teraz som si dala teliesko po porode nech to mame volnejsie. ale to je uz aky chlap ktory si nevie dat pozor a rvno dvakrat v jednom mesiaci???

lavinis
6. mar 2015

myslím, že dva krát za jeden mesiac, to už je iné kafe pre telo, táto tabletka by sa mala sa používať len výnimočne, nie ich jesť jak lentilky.

sy_13
6. mar 2015

ktorý kraj má teraz prázdniny?

mirka49
6. mar 2015

nesexuj.....nech siurobi uzol ,,,to co je za debila ked nevie kedy to naneho ide???

alerka
6. mar 2015

Mozno chce byt otcom..

mirka49
6. mar 2015

@sy_13 ba

sy_13
6. mar 2015

@mirka49 to je už hádam posledný kraj....

ena70
6. mar 2015

vsak som jej pisala ze ma totálneho babraka a nie chlapa....asi prilis mladi...ale prázdniny uz dnes skoncili 🙂... ja som za cely svoj zivot nepotrebovala žrať antiku kvôli chlapovi....proste s babrakom do postele nepoleziem a svoje telo nenecham pchať hormónmi...a to som ateista, takže viera mi nerobí problém s antikou. ale kto má v hlave sivú mozgovú kôru, tak aj vie, na čo sa používa...kto nie, ten sa chová ako zakladateľka.... that´s all folks 🙂

mirka49
6. mar 2015

@sy_13 ano

mirka49
6. mar 2015

@ena70 on zjavne nema v hlave ale v gatach

ena70
6. mar 2015

@mirka49 v gaťach akurát tak pretlak ktorý nesprávne vypúšťa von 😀

kikinka121
autor
6. mar 2015

Prosím vás neurazajte nás.Prvýkrát to bola jeho chyba ale teda aj moja keďže sme spali bez ochraný no a druhykrat sa nám roztrhol kondom čo sa môže stat hocikomu tak prestaňte s rečami že mladí neskuseni majú prázdniny tak sexuju.Chcela som len odpovede na moje otázky,za ktoré sa vam chcem poďakovať baby 🙂

srdeenko19
6. mar 2015

Možno to nie je výmysel..mám kamarátku, ktorá so mnou rodila a po sestonedeli sexovala s priateľom, ktorý to nevedel udržať 😀 a utekal jej kúpiť tabletku po a slubil, že sa to už viac nestane , lebo jej po tabletke bolo dosť zle, bolela ju hlava, nevedela fungovať..ale....o 2 týždne zase to isté...čo dodať..ma šikovného chlapa..

mirka49
6. mar 2015

@kikinka121 viesdobre ze guma moze prasknut tak sa zabeezpecim inak,....no ale ten tvoj ma rozum medzi nohami a nie v hlave

bosoriak
6. mar 2015

@kikinka121 Treba citat letaky k liekom, ktore uzivas. Je tam vsetko. Aj rizika, aj to, ze v pripade opakovaneho pouzitia sa znizuje ucinnost. A vyhnes sa roznym nesuvisiacim reakciam.

sy_13
6. mar 2015

@kikinka121 tak utekaj do lekárne a kúp si pharmatex a spolu s kondómom používajte aj toto. ja by som ešte počkala na menštruáciu, a potom by som išla za dr. nech ti predpíše HAK. nemôžeš sa na nás hnevať, že sme takto reagovali. každý deň je tu nejaká "stupidná" téma, tak potom nevieme čo máme brať vážne.

ena70
6. mar 2015

@sy_13 moja reč...kto sa tu má občas vyznať...niekedy je to tu s prepáčením ako v slepičárni 😀

sy_13
6. mar 2015

@ena70 veď práve. dnes tu bola taká téma, že mamička neviem 2,5 ročného syna nevie donútiť lúštiť sudoku 😀 potom sa má v tom kto vyznať.

ena70
6. mar 2015

@sy_13 no zíram...to je že iná mentálna úroveň....

dollyzv
6. mar 2015

zabrala...mala som ju asi dva krat ale s pol rocnym odstupom,,,po jej uziti mi meskala menstruacia alebo ani neprisla uz si presne nepametam bolo to davno...zvolila som jemnejsiu variantu -antikoncepciu...teraz som vysadila aj tu po roku a pol lebo planujeme miminko 🙂 :D

kimina7
6. mar 2015

@kikinka121 Netráp sa pre hlupe reci, aj ja som to brala asi 2 mesiace castejsie. S mojim terajsim (10rokov sme spolu) sme sa vtedy spoznali, a pol rok som uz nebrala antikoncepciu, ako sa mi skoncil predosly vztah. Tiez nechcel davat pozor, bol starsi a chcel uz deti....najprv som si to davala a potom sme sa dohodli, ze ak ma prist dieta nech pride, a hned som aj otehotnela, tak mi tie tabletky vobec v nicom neublizili ani cyklus nedomiesali. daj si predpisat HA alebo spiralu a hotovo...Brala som roky HA a aj ked som brala nejake tabletky semtam, tak so vobec neotehotnela, a sice asi 2x za 5 rokov ale stalo sa ze som zabudla. Ale ked si na to zvyknes, tak nezabudnes, ja som ani zaspat nemohla ak som si vecer nedala tabletku ;) A mam zdravea inteligentne deti, a otehotnela som s prvym hned po castejsom uzivani tabletiek "po"....