Tabletka po - áno či nie

natalia636
16. jan 2024

Chcem sa spýtať keď som mala nechránený pohlavný styk posledný den plodného obdobia( teda podľa aplikácie, neviem či to udáva uplne presne) ale nespravil sa do mna je tam nejaká šanca že by som mohla otehotnieť ? Predtým ako sa to stalo sa spravil ,môže to nejak ovplyvniť že by mu tam nieco este ostalo?

rybka1987
16. jan 2024

@natalia636 ano, samozrejme ze mozes byt tehotna ked bol sex nechraneny.

vanilkovazmrzka
16. jan 2024

Ano, mozes byt… je to urcite vyssie riziko…

nika11103
16. jan 2024

Jasne že áno. Teda u mna to nikdy nefungovalo , pokial nešiel “výsledný produkt” hehe dovnútra, nikdy som neotehotnela . Ale sú baby , o ktoré stačí obtriet trenky a sú v tom ako sa hovorí. Ja na tvojom mieste, ak tehotenstvo by bolo nežiadane alebo dokonca problém , asi si tabletku po dám. Je tam mala šanca ale stále je . Držím palce

natalia636
autor
16. jan 2024

@nika11103 zajtra je tretí den po myslite že to bude mať este nejaký účinok?

maja22
16. jan 2024

@natalia636 kazda tbl ma ucinky, ziaduce i neziaduce, je to proste chemia. Ty si chces vyvolat potrat, ak si nahodou otehotnela, ale toto je vazne rozhodnutie, nerob ho unahlene...

zuzanockamt
16. jan 2024

@maja22 Píšeš poriadnu hlúposť.

crazy_cat_lady
17. jan 2024

Tabletka funguje na princípe, že zabraňuje ovulacii - teda uvolneniu bunky vajicka, cize nedochadza k oplodneniu. Nezabranuje usadeniu oplodneneho vajicka v maternici a tak isto neprerusuje tehotenstvo, t. j. nema potratovy efekt, tak ake vyvolanie potratu?? :D

lili1313
17. jan 2024

@maja22 ak už došlo k ovulácii a oplodneniu vajíčka tak táto tabletka nemá účinok. Nebráni uhniezdeniu ale len samotnej ovulácii. Čiže žiadny "potratový efekt".
@natalia636 je to riadny sajrajt a prebrala si sa dost neskoro. Už si na hrane časovo. Je to na tebe, ak je tehotenstvo katastrofa tak si ju rýchlo daj.

maja22
17. jan 2024

@crazy_cat_lady
@lili1313 meni sliznicu maternice tak, aby sa zabranilo uhniezdeniu oplodneneho vajicka. Oplodnene vajicko je uz novy ludsky zivot. Mnohe antikoncepcne tabletky maju aj potratove ucinky. Zena netusi, o kolko deti takto prisla.

crazy_cat_lady
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maja22
17. jan 2024

@crazy_cat_lady Ked pride k oplodneniu, oplodnene vajicko este nejaku chvilu putuje k maternici, kde sa uhniezdi a pokracuje v raste a vyvine. Tabletka zdravu maternicu urobi "chorou", zneschopni ju prijat oplodnene vajicko. Taketo vajicko sa potom nema kde dalej vyvijat, konci to potratom, vyluci sa z tela zeny von... Potrat je, ked sa pocaty zivot prestane vyvijat. Tu tbl pocatemu zivotu brani vo vyvine.

crazy_cat_lady
17. jan 2024

mne lekar povedal, ze takato tabletka uz na oplodnene vajicko vplyv nema, ale dobre, nejdem sa hadat. .🙂

zuzanockamt
17. jan 2024

@maja22 Ešte raz - píšeš hlúposti.
Escapelle zabraňuje tehotenstvu predtým ako sa začne tým, že zabráni alebo oneskorí uvoľnenie vajíčka z vaječníka (zabránením ovulácie) pomocou hormónu nazývaného levonorgestrel, ktorý sa tiež vyskytuje v mnohých štandardných antikoncepciách. Escapelle nemá žiaden účinok ak už tehotná ste, a nijakým spôsobom nepoškodí už začaté tehotenstvo.

maja22
17. jan 2024

@zuzanockamt Ak je jednym z ucinkov zabranenie uhniezdeniu vajicka v maternici, tak ano, ide o potrat. Mnozstvo antikocepcnych tabliet ma tento "poistujuci" ucinok.

zuzanockamt
17. jan 2024

@maja22 Ešte raz - píšeš hlúposti. Ale chápem - pro life sekta 🤦🤦🤦

monita12345
3. mar 2024

Dobrý večer, s priateľom sa nám stala "nehoda" v posledný deň menštruácie ,po 12hod som si dala tabletku escapelle a následne o 2 dni začala špiniť ,neskôr až krvácať...po 14 dňom od pohl.styku som si robila test na ktorom som najprv nič nevidela ale po hodine cca som na dennom svetle videla úplne slabulinku druhú čiarku...myslíte si ,že môžem byť tehotná? Alebo ide len o tzv.ducha na tehu teste?