Dobrý deň. S priateľom sme mali 2 týždne dozadu nechránený styk a stalo sa čo sa nemalo. Hneď som užila escapelle tabletku no počas ďalšieho týždňa som bola u gastroenterológa, ktorý videl niečo počas celého ultrazvuku brucha a pýtal sa či nie som náhodou tehotná, dokonca sa k tomu vrátil viac krát a spýtal sa ma znovu a znovu. Moja odpoveď znela nie neviem o tom a nedávno pred vyšetrením som si robila test ktorý bol negatívny. No tehotenstvo nemohlo byť 100% vylúčené mohlo sa stať aj dávnejšie a nie len vtedy keď som užila escapelle a povedala som mu, že je tam šanca, ale tehotná by som byť nemala . Z tohto vyšetrenia som bola celá nesvoja aj mi brali krv takže som bola v takom tranze, že som sa aj bála spýtať čo tam reálne vidí a teraz len nad tým premýšľam...
Na to mi do písomnej správy napísal, že tehotenstvo neguje (odmietam). Po tomto som zostala dosť nesvoja keďže sa ma stále pýtal na tehotenstvo, ale snáď by mi povedal keby ho vidí na ultrazvuku.
Lenže teraz som začala jemne krvácať týždeň pred očakávanou menštruáciou. Mávam menzes silný a nie takýto aj ked viem, že po tabletke sa to môže meniť.
Je možné, že som napriek tomu tehotná aj keď jemne krvácam?
Ja si nemyslím že by už niečo videl ak by si bola tehotná , veď koľko krát ešte ani v 5-6tt nieje niekedy vidno a to robia vnútorný ultrazvuk.
@zuzap33 test mi stale nič nepotvrdil, gastroenterológ mi bral aj krv tak možno výsledky ukážu čo sa deje no je mi veľmi nevoľno už štvrtý deň a brucho ma dnes momentálne bolí jak pri normálnom menzese. No stále mám zlú predtuchu.
@aylinn práve preto píšem, že je možné, že som bola oplodnená skôr než sa nám to stalo a ako som zobrala tabletku. Aj keď som to preberala s priateľom tak by to vychádzalo, že možno už mesiac dozadu sa mohlo prihodiť.
Tak nie ste hádam malé deti a treba sa chrániť ak nechcete ešte dieťa. Ak mám odpovedať na tvoju otázku tak ak sa vám mohla stať nehoda skôr ako si užila tabletku tak reálne by mohla vidieť dačo. Lenže to by to potom už aj test ukázal pozitívny výsledok. Skús si ešte urobiť test a uvidíš. A nevoľnosť môžeš mať aj so strachu to je normálna reakcia
ak by malo mesiac videl by ho už určite
a prečo nejdeš normálne ku gyn ? nepochopím , načo platíš odvody a mesačne mu chodí za teba nazvyme to paušál ?
urobí ti vaginalne sono kde ako vidno viac ako na gastre, krv a máš to
Aha nevšimla som si prepáč, ak by si otehotnela skôr test by ti to už ukázal , ta tabletka ja strašný bordel sama som ju mala pred nedávnom , 10dni mi meškala MS kvôli nej, zle mi bolo , brucho som mala jak v 3 mesiaci cela som bola naliata, prsia ma boleli+ stres z toho že ta MS meškala a nezabrala tabletka. Nestresuj sa. Chod sa prejsť , budeš to riešiť keď budeš tehotná náhodou 😃 teraz už môžeš iba čakať
Kludne mozes byt tehotna len poznam vela ludi ( medzi tym patrim aj ja)ktory si uzili tabletku po a ostali tehotne len potom aj potratili ca do 10tt.neni to vraj potratova tab ale i tak ta otazka je preco potom zeny potratili
Ak by si bola tehotna z ineho cyklu tak by ti to test ukazal. Zle ti je z tej tebletky je to totalny bordel a určite su lepšie akternativy ako sa chranit pred nezelanym tehotenstvom. Ak by si bola tehotna z tohto cyklu tak ganstro by musel mat veštecku gulu.
Tak tiež je to trochu zvláštne, lebo samozrejme, že môžeš byť tehotná už z predošlého cyklu, ale v tom prípade by ti už aj test ukázal //, aj na ultrazvuku by už bolo vidno, aj keď gastroenterológ nie je gynekológ, čiže nemusí to presne dobre vidieť.
Krv co ti bral,pokiaľ nedal, že aj na Hcg tak neukáže nič, v každom prípade zájdi na gynekológiu, tam ti určite presnejšie povedia aj vezmú na hcg krv.
Lebo teoreticky mohla si byť tehotná, ale nastalo biochemické tehotenstvo, to mi ešte napadlo.
Ďakujem vám. Samozrejme navštívim gynekologičku no počkám ako sa vyvinie táto menštruácia,keďže len začala. A aj kamarátka mi spomínala dávnejšie, že keď čakala prvú dcéru tak tri mesiace o tom ani nevedela, pretože krvácala a vraj prvé tehotenstvo nie vždy žena spozná, keď to ešte nezažila.
Chcela som len vedieť či mal niekto ešte takýto podobný problém /prípad.
Áno, moja sesterka. Mala rada riadny menzes prvych 5 mesiacov tehotenstva. Samozrejme ze nevedela ze bola tehotna, nemala ziadne priznaky. Je to prípad z miliona, ale stava sa.
Tak ja som si dala tabletku 2 hod po styku po nehode ,síce sme už boli nejaký rok zobraty ale nejak o babatku sme sa nerozpravali , a dnes mam 1 a pol ročnú dcéru takže tak 😀ale nevymenila by som ju za nič som rada ze tu je q manzel je tiež šťastný 😍
Ja len k tomu, ze “tehotenstvo neguje”. Moja lekarka sa ma to vzdy pyta aj 3x, zapise a da mi to podpisat. Podotykam, mam 52 😅 (i ked stale cyklus).
Ano, presne tak som to mala a bola som uz tehotna