Dobry den chcem sa sptat realne niekoho kto vyuziva STM ako prirodzenu antikoncepciu. Ci je to spolahliva metoda ? Dakujem
@hsjdudhdbd Reálne? Nieje to spoľahlivé. Dôkazom sú dve deti navyše 🙂
Za mna je. Len narocne. 🙂 Sex mozem mat tyzden pred a tyzden po. Creighton method som vyuzivala a s poradkynou konzultovala.
@hsjdudhdbd Je to relativne spolahlive ak mas nadherne pravidelny cyklus, cize ta necakaju velke prekvapenie, krasne si zmapujes cyklus.
Ale pre niektore to nefunguje ked su caste hormonalne vykyvy, nepravidelny cyklus, tazsie sa vyhodnoti ci ovulacia prebehla...
Pri kazdom styku je moznost orehotniet. Pri chranenom je ta samca miziva, pri nechranenom je oveeela vyssia.
@hsjdudhdbd presne sa to vola symptotermalna metoda planovania rodicovstva..... nie forma antikoncepcie.
cize skor by som to pouzivala ako pomocku pri snahe otehotniet, nie naopak.
@hsjdudhdbd pisu ze to ma az 97percentnu spolahlivost . Preto som sa chcela opytat niekoho kto sa tomu venuje a vyuziva tuto metodu ako prirodzeny druh antikoncepcie . Nechcem ziadne tabletky ziaden kondom ani prerusovanu suloz
Nam to fungovalo po druhom dietati 5 rokov, napriek problemom so stitnou zlazou, mala som vykyvy - hyper a hypo, raz rychla cinnost, potom pomalsia, nepravidelne cykly. Ale riadila som sa najkratsim cyklom (pozrela som si spatne niekolko mesiacov, ake dlhe boli cykly - od 28 do 38 😋) a vyslo mi cca, ze do 8.DC mozeme ist na ostro a potom, ked prebehne ovulacia. Ale bolo to tazke, lebo som ju mavala vacsinou od 17-24.dna, a az po 3 dnoch zvysenej teploty sme mohli bezpecne ist az do MS naostro. Takze bolo tam velke okno, kedy by sme sex nemohli mat, takze sme to riesili kondomom, prerusovane. Prerusovana nam fungovala dlho pred detmi.
No a potom sme to, pocas prveho lockdownu nejak porusili, mali sme sex 12.DC, vsak ovu bola predchadzajuce mesiace okolo 20 DC, a akurat v ten mesiac mi prisla ovu presne na 14.DC. uz som len pocitala dni, kedy si mozem spravit test a 12 DPO uz som mala dve ciarky na teste. Stvrte dietatko mame zo sexu 11 DC., ovu prisla 15 DC. Ale za toto moze covid, lebo som bola tesne po nom a ani teplota mi nezaznamenala ovulaciu, k zvyseniu BT doslo az ked telicko zacalo produkovat HCG.
Ale my sme boli takto nastaveni, ze ak sa stane, deticky prijimame tak, ako pridu. Piate uz nie, uz mam svoj vek. Takze to budeme riesit uz urcite inak.
Ked sa pozeram na moju mamu, tak mam este aspon 15 rokov pred sebou, co sa musim chranit 🙃😅.
Zasada pri tomto je, ze musis vediet a si byt ista, ze ovu uz prebehla - hlien, teplota. Idealne mat sex az plne 3 dni po zvysenej teplote. Po menstruacii, pred ovu, zvlast, ked nebyva v pravidelnom case, je to risk. Ak si si ista, ze ovu uz bola, tak potom do dalsej MS je to relativne bezpecne. Ja som druhu ovu nikdy nemala, ale mam znamu, co ano. A maju vytuzene dievcatko po 3 chlapcoch. Takze v podstate sa potesila, i ked uz stvrte neplanovali 🙂.
Toto su nase skusenosti.
@hsjdudhdbd my sme to chceli presne skusit ako Ty, lenze to fakt musis mat telo ako hodinky, inak to bez nejakych doplnkov nepojde. Pretoze pri cykloch 28-38 dni, fakt mas velke okno, kedy "to" nepojde a chlap bude musiet proste vydrzat, ak nebudete chciet riskovat. Od menstruacie do potvrdenej ovulacie a 3 dni po nej, musite byt bez sexu teda...🤔
Je, az kym neotehotnies :D