Ahojte je to trápna manželská otázka- no naozaj by mi to pomohlo. Je tu niekto kto ako antikoncepciu používa metódu sledovania hlienu (symptotermálnu metódu) a máva prerušovaný styk (pred ovu) a po ovulácii normálny.
1. Funguje vám táto metóda?
2. Dá sa nato aspoň na 80% spoľahnúť?
3. Pouzivate na určenie ovulácie aj ovulácie testy- alebo len voľným okom hlien.
Dakujem
@hruska91 nam to fungovalo od druheho porodu 5 rokov. Ale ja som si merala bazalnu teplotu a presne som vedela, kedy mavam ovulaciu, takze sme este aj pred ovu zvykli mat nechraneny styk. No a jedneho krasneho dna mi ovulacia prisla o 6 dni skor 😅.
A teraz, po covide, som schytala este daku dalsou virozu, ale brutalnu, este horsie ako covid. Nedala sa mi teplota merat a ked sa uz dala, stale bola taka predovulacna, tak sme si povedali, ze dobre, u mna 11-ty den cyklu je tazka pohoda, este 18-ty den cyklu som sa rozculovala, ze kde ta ovu je, ze nic. Teplota mi vyskocila vyssie az 24-ty den cyklu a pre istotu som spravila test. Lebo som brala lieky, co sa v tehotenstve nemozu, namatklvo som zvykla testy robievat. Bol pozitivny, takze cakame stvrte dieta. Ovulacia musela byt niekedy pocas toho obdobia nizkych teplot, ovela skor ako bezne. Ale my sme s tymto pocitali teda.
Ak ale by si mala nechraneny sex po naozaj potvrdenej ovulacii, nielen hlien a ovu testy, ale aj bazalnpu teplotou potvrdene, ze ovu uz bola, tak je to takto pomerne bezpecne. Ale musis to mat potvrdene proste. Lebo posunut sa to vie. U nas bola pri tomto stvrtom raze chyba ta, ze sme mali nechraneny sex pred ovu. Prerusovane - z toho som nikdy neotehotnela, ani ked sme to tak robili presne v case ovulacie.
@hruska91 ja ju pouzivam roky rokuce, ale zas ako uplne 100% antikoncepciu by som ju nebrala. Ja som to skor pouzila ked som chcela otehotniet. Prerusovany styk mame od kedy sme spolu, a za 20 rokov sme mali jednu nehodu, resp raz muz nevybral, ale kedze som chcela este tretie dieta bola som len rada
Symptotermalna nie je sledovanie hlienu, ale aspoň troch veci (hlien, krčok, teplota). To meranie teploty je veľmi dôležité. Práve tam vidíš či ovulacia prebehla. Ak sa veľmi dobre vyznáš v cykle, je to celkom spoľahlivá metoda. Musíš však rátať s tým, že prídu 2 ovulácie a preto dôrazne dodržiavať abstinenčné dni, plus mat nejakú rezervu den dva po ovulácii. Ak si zmierena s tým, že dieťa by nevadilo, tak vyskúšaj.
Vedela som si odsledovať ovulaciu...No začala som uživať antidepresíva ktoré mi posunuli cyklus a otehotnela som na cca 19 - 20 deň cyklu :D trafili sme ovuláciu... musiš poznať proste fakt čo najlepšie svoje telo a cyklus, aby si vedela povedať, že okej teraz mám ovuláciu.
Fungovalo to presne 5 mesiacov 😂🙈 ovuláciu som sledovala pomocou testov. Neskôr som prišla na to, že občas mávam v mesiaci 2x ovuláciu po 48 hodinách dorazila ďalšia.