Sterilizácia verzus teliesko

4. júl 2023

Ahojte, som mladá (30r), čakám tretie dieťatko a bude to tretia sekcia. Ďalšie detičky s mužom určite nechceme, to vieme na 100%. Už teraz mám tretie tehotenstvo rizikové a ďalšie dieťatko vlastne ani nemôžeme, nevydržala by maternica.
Dali by ste si počas tej poslednej sekcie spraviť sterilizáciu ? Ako to vlastne robia-prepoja sa vajcovody ? Ako ste sa potom cítili? Boli na vás nejaké zmeny ?
Kamoška mi radí aby som si dala teliesko,ale ja neviem.. nikdy som nebrala ani antikoncepciu, nechcem také veci dávať do tela. … mám čas rozmýšľať ešte dva mesiace kým podpíšem papiere.

trgypadl
4. júl 2023

Ak uz naozaj neplánujete, uvazovala by som nad sterilizaciou

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinkatinka
4. júl 2023

A muz vazektomiu?

doriiis
4. júl 2023

Ja mám teliesko teraz,ale budúci rok už pôjde von.Vtedy chcem ísť na sterilizáciu a potom teliesko späť. Teliesko chcem kvôli pohodliu,že nemám ms

lauriik
4. júl 2023

Ja by som urcite isla radsej do sterilizacie ako do telieska. Hlavne ked mas planovany cisarsar tak ti to vsetko spravia jednym vrzom 😉 To teliesko mas na 5 rokov, takze pocitaj s tym, ze este 15 rokov ho cca budes muset riesit - to znamena 3 telieska minimalne - a navyse ti nemusi sadnut.
A ak sa bojis sterilizacie tak muz vazektomia a je vybavene ☺️

kik2022
4. júl 2023

@doriiis Môžem sa spýtať či to telu nejako nevadí, že žena nemá menštruáciu? (keď je mladá a nie je ešte v menopauze). Viem, že to musí byť pohodlné nemenštruovať, ale zas či to nemá nejaké negatívne následky, keď vedome zastavujete menštruáciu telieskom. Ďakujem za odpoveď.

bibina32
4. júl 2023

Dala som si tiež urobiť pri cisárskom sterilizáciu. Bola som v rovnakom veku ako ty. Nevšimla som si žiadne zmeny. Neľutujem. Treba žiadosť aspoň 3 mesiace dopredu napísať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
doriiis
4. júl 2023

@kik2022 ...tak,ako píše Elizabeth...nevadí.Nepocitujem žiadne negatíva

lenusa20
4. júl 2023

Ja som včera podpísala sterilizáciu. SC mám o 2 týždne. Ja mám dcéru, muž ma dceru a teraz spoločný syn bude. Mám za sebou dosť potratov, trombofílny stav, maternica po predošlej SC nie dobrú, chrbtica v
riti. Deti už nechceme ďalšie hlavne zo zdravotného rizika. Celé tehu som mala rizikové, každé ďalšie len rizikovejšie. Som o rok od teba staršia.

lenusa20
4. júl 2023

@bibina32 žiadosť sa píše mesiac pred zákrokom, zo zákona. Ale vedia vypísať žiadosť spätne. Mne tak včera vypísali.

autor
4. júl 2023

Ďakujem za odpovede, pomohlo mi to rozhodnúť sa 100% k sterilizácii 🍀

marosusu
4. júl 2023

ja som sa nerozhodla pri 3 tej sekcii ze sterilizacia a teraz lutujem..nemozem hormony koli stitke...teliesko ti nedaju koli sekciam a moznym zrastom teda ze teliesko zrastie...tak keby som mohla rozhodnem sa pre sterilizaciu v ramci sc 🙂

pininka1
4. júl 2023

Ja mam tiež po troch sekciách urobenu pri poslednom pôrode a všetko je ôk. Žiadna zmena.

silvia2013
16. mar 2024

@lauriik telieska su uz na 7 rokov, predlžili to.Bola som pred tyždnom na cytologii a kedže mám už viac teliesok , a mala mi ho vyberat , povedala, ze este rok a pol mi ho tam necha.