Sterilizácia v súkromných klinikách

8. mar 2023

Ahojte.
Máte, prosím, niekto skúsenosť so súkromnými klinikami, ktoré vykonávajú sterilizáciu v rámci jednodňovej chirurgie už aj s potrebnými predoperačnými vyšetreniami? Našla som ich viac, ide mi o recenzie. Chcem skončiť v dobrých rukách.
O vazektómii viem, tu mi nemusíte popisovať.
Ďakujem.

pupava36
15. mar 2023

Ahoj, mne robili sterilizaciu na sukromnej klinike Mediklinik v moste pri Bratislave, predoperacne mi robili den zakroku a po zakroku ma pustili domov, teda aby sme sa chapali, rano o 7:00 mi robili predoperacne, pichli mi kanylu a o 9:00 mi robili zakrok laparoskopicky, samozrejme pred zakrokom som sa musela umyt od pol pasa dole, obliekli ma do modrej plachty a isla som na to, bola som v celkovej anesteze, zakrok trval tusim nejakych 20min, potom ma previezli na izbu a o 14:00 manzel dosiel pre mna. Platila som 540€, po zakroku som nemala ziadne bolesti a na druhy sme uz normalne v posteli fungovali naplno, akurat v den zakroku som bola taka unavena ze som zaspala hned ako sme dosli domov, samozrejme po zakroku nesmies viest motorove vozidlo ale to si myslim ze je ti uplne jasne. 😊 ak mas nejake otazky tak sa kludne pytaj

panki
15. mar 2023

@pupava36 môžem sa ja opýtať? Žiadosť mala tlačivo alebo len jednoducho stačilo 30 dni pred napísať, žiadam o sterilizáciu atd? Musela si tam ísť aj na nejakú konzultáciu pred zákrokom, alebo len prišla v deň zákroku? A posledná, robil to MUDr. Španka? Ďakujem

pupava36
15. mar 2023

@panki tam staci napisat iba ze ziadate o sterilizaciu, napisete tam svoje meno, priezvisko, datum narodenia, rodne cislo, zdravotnu poistovnu, bydlisko a ja som tam dovod napisala ze z manzelom uz ziadne dalsie deti mat nechceme, nakolko mam uz obavy z pripadnej dalsej sekcie. Tuto ziadost si vytlacite, odoslete postou, 30 dni mate na rozmyslenie, po 30 dnoch si len zavolate ze uz vam ubehla 30 dnova lehota a chcete sa objednat na zakrok, oni daju termin hned o tyzden, aspon ja som to tak mala. Konzultacia nebola ziadna lebo to uz beru tak ze ste upovedomena o moznych komplikaciach ktore za mozu ale nemusia udiat pocas zakroku, robili mi to pod celkovou narkozou do 20min to bolo hotove. Rano som dosla na prijem, o 7:00h robili predoperacne a o 9:00 mi robili zakrok, poobede ma pustili domov. Samozrejme som musela dojst na lačno. Popravde ja ani neviem kto mi to robil, toho lekara som ani nevidela, prikazali mi na operacke lahnut si na tu kozu, priviazali mi ruky aj nohy a ked ma uz dali do narkozy tak jedine co som rozumela bolo to ked anesteziologicka zahlasila: "doktor uz mozete".dalej uz netusim ako to vykonali, len mi potom oznamila sestricka ze operacia sa podarila a ze ked "vytriezvem" z narkozi a budem ok tak mozem ist domov.

pupava36
15. mar 2023

@panki ked som sa pytala ze kto mi to bude robit, tak mi sestricka odpovedala ze lekar ktory bude mat sluzbu ze nevedia to povedat.

panki
15. mar 2023

@pupava36 super, ďakujem