Sterilizácia u 20 ročnej

21. nov 2021

Ahojte prosím vás mali ste niektorá sterilizáciu ? Viete mi odporučiť kde nejlepšie ? A sa môže dať ak mám 20 rokov ďakujem krásne

sisa_s
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. nov 2021

@sisa_s čítala som niekde v mediklinik že od 18

sisa_s
21. nov 2021

Uz citam, ze zakon sa menil, kedysi boli prisnejsie podmienky...si si ista, ze v 20 vies rozhodnut o tak vaznej nezvratnej veci?

pribinak
21. nov 2021

Prečo sa chceš v takomto veku dať sterilizovať? Je to veľmi vážne rozhodnutie

autor
21. nov 2021

@pribinak mám už jedno dieťa a ako matka sa cítim hrozne proste asi mi tu vynadate ale ja sa necítim ako mamičkovsky typ proste ma nebaví byť na materskej moja malá je veľmi náročné dieťatko samozrejme ju milujem neskutočne ale cítim že proste už ďalšie deti nechcem že mi stačí len malá nakoľko ja sa snažím aj o malú všetko aby bolo tip top ale niekedy mám pocit akoby som ako matka zlyhávala neviem vám opísať tie pocity proste v samej sebe mám pocit že radšej už ďalšie deti mať nemám lebo niekedy som aj nervózna na malú a ja sa potom zozieram a je mi to ľúto nechcem aby ďalšie bábätko trpelo

luccija
21. nov 2021

Minulý rok tu niekto písal tiež nízky vek a viem, že jej to nechceli spraviť.Nikdy by som nespravila také rozhodnutie potom tu čítam v gynekologickej poradni, že mám 2 deti sterilizaciu nového partnera a chcem dieťa ako na to?

luccija
21. nov 2021

Tak ber ATK či iný druh antikoncepcie nevieš čo bude o 15 r

pribinak
21. nov 2021

Si mladučká, za 15 rokov budeš mentálne niekde úplne inde.
Nechceš nejaké teliesko? Sú pomerne spoľahlivé

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. nov 2021

@zazvorka87 ja by som bola rada mamou aj sa mi páčilo tehotenstvo ale proste mám pocit že nejsom dobrá mama a že by som nebola dobrá mama ani pre ďalšie proste strašne pocity to sú

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
21. nov 2021

chápem, že v súčasnej situácii dieťa nechceš, ale nerobila by som nezvratné rozhodnutie. Chráň sa aj ty aj muž.

pribinak
21. nov 2021

Toto je možno skôr na psychoterapeuta ako na sterilizáciu
Sterilizáciá je veľmi radikálne riešenie

sona96
21. nov 2021

Nemusí to byť hneď sterilizacia. Však si daj vložiť teliesko a 5 rokov máš pokoj. Po piatich rokoch si to moz i rozmyslis a ak nie, dáš si ďalšie teliesko. Sterilizacia je príliš radikálny krok. Ale existuje forma ženskej sterlizacie, kedy sa vajcovody neprerusuju, ale vložia do do nich také vložky, akoby "zátky". Je to podobný materiál ako kontaktné šošovky. Nevýhoda je, že je to tak ako klasická sterizacia, chirurgický zákrok, ale je to niečo čo je na 100,% spoľahlivé, nemusíš na to myslieť, absolvujes to len raz, môžeš to mať do konca života, ale hlavne, ak raz zmenis názor, bude sa do dať vybrať a ty budeš ešte môcť mať deti...ale neviem ti poradiť, kde na Slovensku to robia

matkahelka
21. nov 2021

ja len tak mimochodom, tie ktore vravite o tom, ze deti nebude viac mat, ona ich IVF moze mat este aj 10. laparkou sa prerusia vajcovody, cize neotehotnie prirodzene, ale na plodnost to predsa nema ziaden vplyv.

matkahelka
21. nov 2021

je to z tvojej strany velmi zbrkle rozhodnutie, zrejme si este nebola zrela na to byt matkou. neverim, ze sa najde lekar/klinika, kde v tak nizkom veku ti tu laparku urobia.

liljana
21. nov 2021

Preto ze si momentalne frustrovana, v depresii, pod vplyvom hormonov, sa chystas urobit nezvratne, velmi zavazne rozhodnutie na cely zivot. Ktore budes mozno uz o par rokov lutovat. Dufajme, ze ziaden dr. ti tento zakrok neurobi. Keby si mala 5 deti a 30-40 rokov, to by bolo nieco ine.

lenuska9999
21. nov 2021

Ahoj čítam tu tvoje komentáre a obavy z toho, že si zla mama atď.. skúšala si nejakú psychoterapiu alebo niečo? Možno máš len depresiu .. alebo je toho na teba veľa. Máš niekedy čas pre seba ? Pomáha ti partner, vezme niekedy niekto z rodiny malú k sebe ? Ak nie určite by ti to pomohlo. Sterilizáciu by som v takom mladom veku nepostúpila. Nevieš nikdy ako sa veci vývinu a kam ta život zavedie. A po takom rozhodnutí už nie je cesty späť. Ak sa bojíš, že by si teraz otehotnela tak ber antiku, alebo si daj vnutromaternicove teliesko. Sú hormonálne aj nehormonalne .. a máš na par rokov pokoj.. ale sterilizácia je podla mňa extrémne vážne rozhodnutie

adka176
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kamatopo
22. nov 2021

Zatiaľ to nerob. Ja som mala prvé v 21 a naozaj som bola ako ty nervózna a potom som to ľutovala a stále dokola.druhe som neplánovala a cítila som to až v 33 a úplne iné tehotenstvo a hlavne to dalo veľa aj môjmu prvému dieťaťi. Nie je sám a majú v sebe oporu a veľmi sa ľúbia