Sterilizácia pri spontánnom pôrode

13. jan 2022

Robia sterilizáciu pri spontánnom pôrode? Máte skúsenosť... vždy som rodila klasický aj tento krát sa tomu nevyhnem a koľko ste približne platili... Ďakujem.

andrea_82
13. jan 2022

pochybujem, že pri klasickom ti spravia sterilizáciu. Veď to je úplne iný postup, z inej strany tela.

dencagee
13. jan 2022

To sa nedá spraviť. Po pôrode treba dať žiadosť do zvolenej nemocnice, objednajú ťa na laparoskopiu.

dazdovka
13. jan 2022

posli muza na vazektomiu, je to jednoduchsi zakrok aj menej rizikovy... Preco by mala zena vsetko znasat, aj rodit aj servis okolo dalsich clenov rodiny, aj sa postarat o muzove pohodlie pri sexe?

anjelicek26
13. jan 2022

@dazdovka presne tak...navyse u zeny je zvysene riziko rakoviny vajecnikov po tomto zakroku.

althejka
13. jan 2022

myslim ze pred sterilizaciou zasada aj kozilium, nie je to oprava zuba. nasleduju zmeny v hormonalnom profile, kostiach, operacia je klasicka.

dazdovka
13. jan 2022

@althejka zmeny v hormonalnom profile, kostiach a to mas odkial, das sem zdroj? Ved to nie je hysterektomia a adnexektómia ale len prerusenie vajcovodov, zlazy s vnutornym vylucovanim nadalej pracuju normalne! A robi sa to vacsinou laparoskopicky, nie operaciou cez brusnu stenu.

matkahelka
13. jan 2022

@althejka preco pises nieco, comu vobec nerozumies? sterilizacia je len prerusenie vajcovodov laparoskopicky, ziadne hormonalne zmeny nenastavaju. po sterilizacii zena moze otehotniet, avsak nie prirodzene, ale ivf.

matkahelka
13. jan 2022

sterilizacia sa robi sucasne len pri sekcii, pri prirodzenom porode to mozne nie je

althejka
13. jan 2022

@matkahelka
@dazdovka mate pravdu a ospravedlnujem sa aj ako clovek aj ako zdravotnik, zamenila som so sterilizaciou hysterektomiu . Dufam,ze mi autorka odpusti chybu , preto aj svoj prispevok nevymazem , stalo sa mi to prvy raz.

pupava36
16. jan 2022

Sterilizacia sa da vykonat jedine pocas sekcie alebo potom laparoskopicky jak to robili mne. Robili mi to na sukromnej klinike a som rada ze to mam spravene aspon si nemusime davat pozor.

pupava36
16. jan 2022

@dazdovka mne robili laparoskopicky a mam 3 dieri v bruchu. Jednu v pupku a dve nad jazvou po sekcii

pictbridge
27. feb 2023

@pupava36 ahoj. Skúsim otvoriť tému. Je to bolestivé po operácii? Koľko si platila prosím? Ďakujem

pupava36
14. mar 2023

@pictbridge no ja som bola ako som pisala v sukromnej klinike v Mediklinik, platila som 540€ nemala som ziadne bolesti po operacii aj ked ma sestricka strasila ze ich budem mat ale nemala som ziadne, v den operacie ma aj pustili domov, samozrejme som bola v celkovej anesteze, predooperacne mi robili tiez v den zakroku. Dokonca som normalne isla aj do roboty na dalsi den. My sme uz na druhy den po operacii s manzelom normalne fungovali. Aj sestricka mi po zakroku povedala ze ked nebudem mat bolesti ze kludne aj v ten den mozme ale dali sme to az na druhy den kedze v ten den som bola strasne unavena a v podstate som ho cely prespala ked som dosla domov z kliniky.

primadona
15. mar 2023

@pupava36 ahoj a kedy si bola a kde?

pupava36
15. mar 2023

@primadona v prispevku vyssie som to pisala ze v ktorej klinike som bola. V Moste pri Bratislave v Mediklinik. 20. augusta to uz budu 3 roky po vykonani sterilky. Ja som s tym velmi velmi spokojna, aj ked niekedy mam zvlastne pocity zo seba, niekedy mam pocit ako keby som to uz nebola ja. Ale to moze byt to sterilkou.
V tedy mi aj lekar povedal ze po tomto zakroku mozem mat aj zmeny nalady lebo to robia tie hormony, vraj su nejakym sposobom mierne narusene. A rovnako to moze vplyvat aj na psychiku zeny.

primadona
15. mar 2023

@pupava36 píšem ip

pictbridge
19. máj 2023

@pupava36 ahoj. Akurát som dnes po sterilke včera ma operovali. No ja mam kvalitné bolesti ležím strašne ma bolia klučne kosti pľúca chrbát až pod jazykom zrejme z CO2 pri laparke keď ma nafukli. Keď si spomeniem že by som zajtta mala byť s manželom až mi príde zle. Len ležím. Mne povedali ze 4 týždne pauza.

pupava36
21. jún 2023

@pictbridge fuu klucne kosti???? Co ti pichali spinalku ci??? Ja som bola v celkovej anesteze, robili mi to laparoskopicky a mne nic nebolo, ziadne bolesti som nemala a ako som pisala normalne sme fungovali s manzelom na druhy den. Mozno to asi aj zavisi od toho ako je ta zena na seba citliva. Mna klucne kosti boleli po sekcii konkretne po spinalke.

pictbridge
22. jún 2023

@pupava36 nie nemala som spinal vraj to CO plyn ktorý vychádza von. Niekto má bolesti niekto vôbec. 🙂

mikadooo
22. jún 2023

Ahoj, nie, pri spontánnom potrate ti nespravia sterilizáciu. Treba to mať vopred schválené a naplánované - ak teda plánuješ zákrok v štátnej nemocnici. Na súkromných klinikách netuším ako to je. Sterilizácia sa dá spraviť pri cisárskom, ale tiež to treba mať dopredu schválené.