Ahojte, zvažujem sterilizáciu, nakoľko ďalšie deti už neplánujem, Keďže v rodine máme dedičné ochorenie a všetci chlapci v rodine sú mentálne postihnutí tak ďalšie dieťa riskovat už nechcem. Prosím vás zienky, ktoré máte podviazane vaječníky o skúsenosť, resp. či u vás nastali nejaké zmeny po zákroku či už fyzické alebo psychické alebo je všetko ok. Prosím vás o reálne vlastne skúsenosti a nie o moralistického komentáre, pripadne tie ako si to mam rozmyslieť. S tabletkami som pribrala 20 kg, keď som mala teliesko tak detto, nonstop zavodnena, bez nálady, nervózna…najlepšie mi je keď neberiem nič, ale ten stres keď mi meskaju už nepotrebujem zažívať 🙂 Pre doplnenie, mám 35 rokov a 17 ročne dieta. Ďakujem vopred za vase príspevky k téme.
Ak mas v tom, ze nechces dalsie deti jasno tak neni o com... viacere kamosky poslali ale na vasektomiu skor muza, je to podstatne jednoduchsi a rychlejsi zakrok...
@anjelicek26 môj muz sa k tomu asi neodhodlá nikdy hoci to už x krát spomenul. Ja si len chcem zvážiť možné nežiadúce účinky zákroku. Čítala som dosť na fórach, ale 90% rad je aby si to ta žena rozmyslela a čo keď bude chcieť dieťa a bla bla, ale nejaké vlastne skúsenosti nikde a mna skôr zaujmaju tie 🙂
@jago3690 ja som absolvovala tento rok a za mňa super. Operácia trvala cca 20 min prebrala som sa po hodine a pol a domov som sla 6hod po operácii. V ten deň to nebolelo keďže som bola nadopovana liekmi, na ďalší deň mierne bolesti ale dalo sa to prežiť a na tretí deň som už normál fungovala. Ak si pevne rozhodnuta, chod do toho nebudes ľutovať. 🌺
Ja som si rovno nechala odstrániť vajcovody, pri sekcií. Zmeny spojené so sterilizáciou zatiaľ nepociťujem žiadne.
@jago3690 Ja bez problémov.Žiadne zmeny. Odpadol stres z možného tehotenstva, vyhla som sa tabletkám,... Už viac ako 10 rokov.