Sterilizácia, podviazanie vaječníkov - skúsenosti

jago3690
15. sep 2023

Ahojte, zvažujem sterilizáciu, nakoľko ďalšie deti už neplánujem, Keďže v rodine máme dedičné ochorenie a všetci chlapci v rodine sú mentálne postihnutí tak ďalšie dieťa riskovat už nechcem. Prosím vás zienky, ktoré máte podviazane vaječníky o skúsenosť, resp. či u vás nastali nejaké zmeny po zákroku či už fyzické alebo psychické alebo je všetko ok. Prosím vás o reálne vlastne skúsenosti a nie o moralistického komentáre, pripadne tie ako si to mam rozmyslieť. S tabletkami som pribrala 20 kg, keď som mala teliesko tak detto, nonstop zavodnena, bez nálady, nervózna…najlepšie mi je keď neberiem nič, ale ten stres keď mi meskaju už nepotrebujem zažívať 🙂 Pre doplnenie, mám 35 rokov a 17 ročne dieta. Ďakujem vopred za vase príspevky k téme.

vulka
15. sep 2023

@jago3690 Ja bez problémov.Žiadne zmeny. Odpadol stres z možného tehotenstva, vyhla som sa tabletkám,... Už viac ako 10 rokov.

anjelicek26
15. sep 2023

Ak mas v tom, ze nechces dalsie deti jasno tak neni o com... viacere kamosky poslali ale na vasektomiu skor muza, je to podstatne jednoduchsi a rychlejsi zakrok...

jago3690
autor
15. sep 2023

@anjelicek26 môj muz sa k tomu asi neodhodlá nikdy hoci to už x krát spomenul. Ja si len chcem zvážiť možné nežiadúce účinky zákroku. Čítala som dosť na fórach, ale 90% rad je aby si to ta žena rozmyslela a čo keď bude chcieť dieťa a bla bla, ale nejaké vlastne skúsenosti nikde a mna skôr zaujmaju tie 🙂

nellyuana
15. sep 2023

@jago3690 ja som absolvovala tento rok a za mňa super. Operácia trvala cca 20 min prebrala som sa po hodine a pol a domov som sla 6hod po operácii. V ten deň to nebolelo keďže som bola nadopovana liekmi, na ďalší deň mierne bolesti ale dalo sa to prežiť a na tretí deň som už normál fungovala. Ak si pevne rozhodnuta, chod do toho nebudes ľutovať. 🌺

martul
15. sep 2023

@nellyuana koľko sa platí prosím ťa za tento zákrok

jakubkoanjelik
15. sep 2023

Ja som si rovno nechala odstrániť vajcovody, pri sekcií. Zmeny spojené so sterilizáciou zatiaľ nepociťujem žiadne.

jago3690
autor
15. sep 2023

@nellyuana Kde ti to robili a koľko ta to stalo prosím ta? Musela si ešte po zákroku brat antiku nejaku dobu alebo ako to potom “funguje”

nellyuana
15. sep 2023

@martul
@jago3690 sterilku robil môj gynekológ MUDr. Strba v TT platila som 400e a nie netreba potom žiadnu antiku, rovno to "funguje" 👌 🤭 za mňa neskutočne ulavenie, lebo deti som už nechcela a ani žiadnu antiku

jago3690
autor
15. sep 2023

@nellyuana ďakujem, si zlata, ja som už definitívne rozhodnutá. Tiež si to hlásila 30 dni pred? Tak som aspoň citala

nellyuana
15. sep 2023

@jago3690 áno treba to dat predtým

jago3690
autor
15. sep 2023

@nellyuana ďakujem za rady ❤️