Ahojte, minulý týždeň v utorok som bola na chate a vynechala som pauzu pri antikoncepcii Bellara (beriem ju 4 mesiace). Jedlo mi tam nesadlo tak som grcala asi hodinu a pol po zobratí tabletky. Následne rano- do 12 hodin som druhu tabletku urcite zobrala. Vracala som len raz ten večer. Beriem nasledujúci 5. blister bez tej jednej pauzy čo som mala mať medzi 4. a 5. A špiním. Mám hnedý výtok- respektíve hnedé špinenie. Priateľ sa do mňa štvrtok aj dnes spravil. Je normálne ,že špiním keď som vynechala pauzu? Myslíte ,že antikoncepcia funguje tak ako má? Že je všetko ok?
@janai1 lebo akurat som začala trosku silnejšie špiniť aj s čerstvou krvou. V pribalovom letáčiku bellari som nenasla ze by som mal vynechat
Urcite nevynechavaj v strede bistra az po dobrati celeho bistra aj ked krvacas. To ani gyn ti nikdy nepovie,ze v polke bistra si daj pauzu urobi ti to horsi bordel s hormonami.
A medzi bistrami ma byt pauza 7 dni pokial viem 🙂
Ja ked som nedala pauzu co sa stalo raz a brala hned dalsi tak som krvacala pomimo.
@viktoria1425 ja som si potrebovala presunúť menštruáciu a toto mi sám gynekológ povedal ,že to kľudne môžem takto spraviť. Len krvacam takto pomimo a do ďalšej pauzy mam 2 týždne. Len sa bojim ze menstruacia nezaberá tak ako ma.
Jasne balenia sa mozu uzit za sebou bez prestavky pisala som vyssie o niecom inom 🙂
Zrejme nerovnost hormonov a preto krvacas. Tiez som to mala ked som nedala pauzu. Menstruaciu vlastne ani nemas,to je krvacanie z vynechania tabletiek. Kedze antika posobi tak,ze si neplodna.
Pravdepodobne je to z nerovnosti hormonov v tele preto krvacas pocas cyklu. Zavolaj popripade gyn ak sa chces upokojit 🙂
@viktoria1425 pardon moj preklep vsimla som si až teraz. Ze antikoncepcia nezabera tak ako ma a niesom dosť chránená :D
@viktoria1425 taras nezmysly... Poštuduj sú dačo o HAK a kontinualnom užívaní
Autorka - ak spinis počas užívania HAK môžeš vynechať na 4 dni a je jedno ze si v polke a potom pokračuješ ďalej... Neexistuje žiaden logicky dôvod si robiť 7 dnove pauzy medzi blistrami
@janai1 este aj v navode pise,ze 7dnove pauzy.
Tak neviem kto si co ma nastudovat o antikoncepcii.
Posielam ti podobnu temu tiez ohladom spinenia pocas cyklu. Snad ti odpovede pomozu
https://www.modrykonik.sk/forum/antikoncepcia/spinenie-pri-antikoncepcii-cim-to-moze-byt/
@viktoria1425 ale ja hovorím o kontinualnom užívaní 🙂 7 dnove pauzy platia iba ak si robíš tie prestávky medzi blistrami.... trosku čítame s porozumením, áno?
@viktoria1425 a takisto príspevok od slovenskej gynekologičky pracujúcej vo Švédsku (odporúčam prečítať všetky jej príspevky a články)
https://www.instagram.com/p/CR_eTKtqZpu/?utm_me...
Ja si robim klasické 7 dňové pauzy lebo nemám potrebu vynechať menštruáciu.toto je jediný pripad kedy som musela nakoľko som išla na chatu lde by to bolo veľmi nepraktické. Každopádne to s tým špinením ďakujem. Dúfam ,že antikoncepcia bude fungovať ako má. Nakoľko bejby ešte neplánujem.
Ale vieš o tom ze to nie je menštruácia že? 🤔
@janai1 myslím ,že v tomto fóre som sa pýtala na niečo úplne iné a je to len chytanie za slovíčka. Som si toho vedomá. 🙂
@janai1 Potom keď ti cyklus nenabehne ani za 3 mesiace a budeš chcieť otehotnieť tak tu neplač 🤷.
@littlebubble a prečo by mi nemal nabehnúť?
@janai1 zvycajne babam nechce naskocit cyklus po pravidelnom brani bez prestavok.
@janai1 Skúsila som to raz.
3 mesiace som nedostala pri pauze ,,ms,,.
Došla až po 2 vyvolávačke.
@littlebubble ty si si dala pichať vyvolavacky počas brania HAK? 🤨🤨 To ktorý nepricetny lekar ti pichol?
@viktoria1425 zvyčajne... Ahaaa... Okej 🤣 tak ja budem teda radšej veriť lekárom ako nejakým ženám na MK ktoré zvyčajne majú problém s MS po ukončení užívania HAK lebo samozrejme ze každý lekár potvrdil ze je to z toho 🤔
@janai1 Ja už si to veľmi nepamätám, ale zdá sa mi, že som ju vtedy vysadila.
Odkedy si pauzu robím tak mi aj spád pride normálne a aj po vysadení mi cyklus nabehol hneď.
@littlebubble tak si vysadila alebo si 3x počas pauzy nedostala krvácanie? Lebo to je riadny rozdiel
@janai1 ja sa k tebe a tvojim vyjadreniam uz nevyjadrujem lebo sa chytam z teba za hlavu. Kontinualne uzivanie je na googli tak tri clanky a tam to skoncilo. A ani som nepocula,ze by taketo branie odporucali gyn. Ale ok. Slecna v teme sa pytala na nieco ine ale ty tu ides bojovat za to ako je v poriadku kontinualne uzivanie akoze na co je to dobre 🤷 tymto koncim.
Pekny den 🙂
@viktoria1425 😀😀 ja za nič nebojujem.... Ty si tu začala písať ako ženám nenabehol cyklus lebo vynechali pauzu 😀 len škoda ze na to nemáš žiaden lekársky dôkaz
mimochodom skus vyhľadávať v angličtine 🤭
HAK funguje ako ma a všetko je okej.... Ak spinis počas brania treba vynechať na 4 dni (aj v strede blistra) a potom normálne pokračovať.... Pauzy medzi blistrami nemusíš robiť vôbec