Špinenie,ak som vynechala pauzu

3. aug 2021

Ahojte, minulý týždeň v utorok som bola na chate a vynechala som pauzu pri antikoncepcii Bellara (beriem ju 4 mesiace). Jedlo mi tam nesadlo tak som grcala asi hodinu a pol po zobratí tabletky. Následne rano- do 12 hodin som druhu tabletku urcite zobrala. Vracala som len raz ten večer. Beriem nasledujúci 5. blister bez tej jednej pauzy čo som mala mať medzi 4. a 5. A špiním. Mám hnedý výtok- respektíve hnedé špinenie. Priateľ sa do mňa štvrtok aj dnes spravil. Je normálne ,že špiním keď som vynechala pauzu? Myslíte ,že antikoncepcia funguje tak ako má? Že je všetko ok?

janai1
3. aug 2021

HAK funguje ako ma a všetko je okej.... Ak spinis počas brania treba vynechať na 4 dni (aj v strede blistra) a potom normálne pokračovať.... Pauzy medzi blistrami nemusíš robiť vôbec

autor
3. aug 2021

@janai1 lebo akurat som začala trosku silnejšie špiniť aj s čerstvou krvou. V pribalovom letáčiku bellari som nenasla ze by som mal vynechat

viktoria1425
3. aug 2021

Urcite nevynechavaj v strede bistra az po dobrati celeho bistra aj ked krvacas. To ani gyn ti nikdy nepovie,ze v polke bistra si daj pauzu urobi ti to horsi bordel s hormonami.
A medzi bistrami ma byt pauza 7 dni pokial viem 🙂
Ja ked som nedala pauzu co sa stalo raz a brala hned dalsi tak som krvacala pomimo.

autor
3. aug 2021

@viktoria1425 ja som si potrebovala presunúť menštruáciu a toto mi sám gynekológ povedal ,že to kľudne môžem takto spraviť. Len krvacam takto pomimo a do ďalšej pauzy mam 2 týždne. Len sa bojim ze menstruacia nezaberá tak ako ma.

viktoria1425
3. aug 2021

Jasne balenia sa mozu uzit za sebou bez prestavky pisala som vyssie o niecom inom 🙂
Zrejme nerovnost hormonov a preto krvacas. Tiez som to mala ked som nedala pauzu. Menstruaciu vlastne ani nemas,to je krvacanie z vynechania tabletiek. Kedze antika posobi tak,ze si neplodna.
Pravdepodobne je to z nerovnosti hormonov v tele preto krvacas pocas cyklu. Zavolaj popripade gyn ak sa chces upokojit 🙂

autor
3. aug 2021

@viktoria1425 pardon moj preklep vsimla som si až teraz. Ze antikoncepcia nezabera tak ako ma a niesom dosť chránená :D

janai1
3. aug 2021

@viktoria1425 taras nezmysly... Poštuduj sú dačo o HAK a kontinualnom užívaní

Autorka - ak spinis počas užívania HAK môžeš vynechať na 4 dni a je jedno ze si v polke a potom pokračuješ ďalej... Neexistuje žiaden logicky dôvod si robiť 7 dnove pauzy medzi blistrami

viktoria1425
3. aug 2021

@janai1 este aj v navode pise,ze 7dnove pauzy.
Tak neviem kto si co ma nastudovat o antikoncepcii.

viktoria1425
3. aug 2021

Posielam ti podobnu temu tiez ohladom spinenia pocas cyklu. Snad ti odpovede pomozu
https://www.modrykonik.sk/forum/antikoncepcia/spinenie-pri-antikoncepcii-cim-to-moze-byt/

janai1
3. aug 2021

@viktoria1425 ale ja hovorím o kontinualnom užívaní 🙂 7 dnove pauzy platia iba ak si robíš tie prestávky medzi blistrami.... trosku čítame s porozumením, áno?

janai1
3. aug 2021

@viktoria1425 a takisto príspevok od slovenskej gynekologičky pracujúcej vo Švédsku (odporúčam prečítať všetky jej príspevky a články)
https://www.instagram.com/p/CR_eTKtqZpu/?utm_me...

autor
3. aug 2021

Ja si robim klasické 7 dňové pauzy lebo nemám potrebu vynechať menštruáciu.toto je jediný pripad kedy som musela nakoľko som išla na chatu lde by to bolo veľmi nepraktické. Každopádne to s tým špinením ďakujem. Dúfam ,že antikoncepcia bude fungovať ako má. Nakoľko bejby ešte neplánujem.

janai1
4. aug 2021

Ale vieš o tom ze to nie je menštruácia že? 🤔

autor
4. aug 2021

@janai1 myslím ,že v tomto fóre som sa pýtala na niečo úplne iné a je to len chytanie za slovíčka. Som si toho vedomá. 🙂

littlebubble
4. aug 2021

@janai1 Potom keď ti cyklus nenabehne ani za 3 mesiace a budeš chcieť otehotnieť tak tu neplač 🤷.

janai1
4. aug 2021

@littlebubble a prečo by mi nemal nabehnúť?

viktoria1425
4. aug 2021

@janai1 zvycajne babam nechce naskocit cyklus po pravidelnom brani bez prestavok.

littlebubble
4. aug 2021

@janai1 Skúsila som to raz.
3 mesiace som nedostala pri pauze ,,ms,,.

Došla až po 2 vyvolávačke.

janai1
4. aug 2021

@littlebubble ty si si dala pichať vyvolavacky počas brania HAK? 🤨🤨 To ktorý nepricetny lekar ti pichol?

janai1
4. aug 2021

@viktoria1425 zvyčajne... Ahaaa... Okej 🤣 tak ja budem teda radšej veriť lekárom ako nejakým ženám na MK ktoré zvyčajne majú problém s MS po ukončení užívania HAK lebo samozrejme ze každý lekár potvrdil ze je to z toho 🤔

littlebubble
4. aug 2021

@janai1 Ja už si to veľmi nepamätám, ale zdá sa mi, že som ju vtedy vysadila.

Odkedy si pauzu robím tak mi aj spád pride normálne a aj po vysadení mi cyklus nabehol hneď.

janai1
4. aug 2021

@littlebubble tak si vysadila alebo si 3x počas pauzy nedostala krvácanie? Lebo to je riadny rozdiel

viktoria1425
4. aug 2021

@janai1 ja sa k tebe a tvojim vyjadreniam uz nevyjadrujem lebo sa chytam z teba za hlavu. Kontinualne uzivanie je na googli tak tri clanky a tam to skoncilo. A ani som nepocula,ze by taketo branie odporucali gyn. Ale ok. Slecna v teme sa pytala na nieco ine ale ty tu ides bojovat za to ako je v poriadku kontinualne uzivanie akoze na co je to dobre 🤷 tymto koncim.
Pekny den 🙂

janai1
4. aug 2021

@viktoria1425 😀😀 ja za nič nebojujem.... Ty si tu začala písať ako ženám nenabehol cyklus lebo vynechali pauzu 😀 len škoda ze na to nemáš žiaden lekársky dôkaz

mimochodom skus vyhľadávať v angličtine 🤭