Ahojte už som tu otvárala jednu diskusiu ohľadom norethisteronu ale chcem sa preistotu ešte opýtať že keď som vysadila HAK 25.6 a užívam teraz norethisteron od 27.6 som stále chránená? Musím ho užívať 10 dni teda do zajtra. Pýtam sa preto lebo som mala včera aj predvčerom nechránený pohlavný styk. Ďakujem za odpovede. Norethisteron mi bol nasadený preto lebo som vymeškala 2 tbl hak a doktor mi ho dal na zastavenie krvácania po vysadení norethisteronu by mi mala prísť menstruacia
Norethisteron nie je hak.Pozor.Ten sa dava na posunutie ms,pripadne sa nim liecia myomy,silne krvacania a tak.Urcite nie si chranena.
Niečo si nepochopila,nor. nie je antikoncepcia......
Ďakujem že mi odpovedáte viaceré ☺️ .....oha no tak teraz už len čakať? Mne od toho posledného krvácania zapríčineného vynechaním tbl vychádzala ovu na 3.7 ale to sa asi nedá z takého krvácania počítať či?
@paulisko na to ti neidpovoe ani doktor.Pri tskychto vykyvov hormnv,ze jedni vysadis,ine do seba dstavas,sa moze stat cokolvek.Zostava ti iba cakat.Dr.ti len chcel cyklus znova nastavit tak,aby si mohla zas zacat uzivat hak.
@carmenuska ja som toho s mojou hak mala viac a doktor mi dal na vyber že buď znovu potom začnem užívať hak ale inú alebo ju vysadím rozhodli sme sa že bude lepšie ju už vysadiť úplne keďže som začala hak užívať na 17ku a užívala som ju 3 roky
Dosť mi už hak haprovala spinila som miesto ms mávala som bolesti podbruska atd a môj problém že som ju poriadne niekedy neužívala že sa mi stalo že som vymeškala tabletku alebo som brala neskôr preto som ju chcela aj ja hlavne vysadiť už ....no a vtedy doktor povedal že už ani nemám douzivat nacate balenie hak nasadil mi norethisteron na 10 dni a potom už nebudem užívať nič
@carmenuska
@paulisko doplním vyššie odpoveď, prípadne tehu nesie genetické vady veľmi vážne, cez tieto tabletky otehotnieť! Takže bsolútne nezodpovedne. Máš byť stopercentne ináč chránená.
ja ťa nechápem... už HAK je riadne svinstvo, nie to ešte norethisteron. aj napriek tomu, že máš teraz zdravotné komplikácie, "lieky" hltáš ako lentilky, tak idete s frajerom naplno. dokonca 2x. však toto nerobia ani 15r a nie že dospelá 20r žena.
@sono2 ano,ja to viem.Ja na norethisterone ficim rok a pol a viem,co by sposobil pripadnemu tehu...Aj sa cudujem,naco jej ho dal.vsak vysadi hak a je,cyklus sa sam nastartuje casom,nepotrebuje ho.nanovo "vyvolat "norethisteronom.
Inak si straaaasne nezodpovedna... aby tu o par dni nebola tema - som tehotna, priatel nechce.
Aj tak Vám ďakujem za vaše odpovede ....bohužiaľ stalo sa ....na stránkach som našla že to na začiatku vraj neuškodí
@paulisko lenze ty si antikoncepciu neuzivala riadne, vynechala si tabletky - tym padom sa jej ucinok vyrazne znizil. Preto nie si tych 7 dni chranena
Aj tak Vám ďakujem veľmi pekne za odpovede a poučenie ...naozaj som o pár podstatných informáciách nevedela
@paulisko určitý zlomok liečiva ostáva v krvi aj po vysadení liekov, ale už nie v potrebnej koncentrácii....takže mohla si otehotnieť(čo ale neznamená že si aj otehotnela)....ale ani antikoncepcia nezaručuje na 100% že žena neotehotnie🙂