Skúsenosti s vnútromaternicovým telieskom

kristina39
21. jan 2013

ahojte maminy a baby co mate teliesko? mam dve deti a tretie by som chcela az neskor...antikoncepciu nechcem...chcem vediet ake mate skusenosti...a ako sa to zavadza?

sisi1503
21. jan 2013

Ahoj ja presne ako ty mam dve deticky a tretie by som mozno chcela az neskor.Tak s toho dovodu som sa rozhodla pre vnutromaternicove teliesko,lebo hormonalnu antikoncepciu brat nemozem.Ja som sa rozhodla pre teliesko multiload,lebo za prve je jedno s najlacnejsich tym chcem povedat,ze keby mi aj robi problemy tak mi to neni luto ked mi ho napr.po mesiaci musia vybrat.A za druhe ma ho aj moja kamaratka ktora je s nim spokojna.Ja ho uz mam skoro rok a som spokojna-nic necitm,menzes mam pravidelny.A zavadzanie prebiehalo asi tak ze teliesko som si kupila v lekarni dala som ho gynekologycke a ta mi ho zaviedla-citila som iba take zastiknutie to troska bolelo,ale inak o.k.Za desat minut bolo po zakroku... 😉

mamicka70
21. jan 2013

ja mam teliesko dana menzes nemam mala som ho len raz aj to ked mala mala 4 mesiace teraz menzes nemam ale moze to byt aj tym ze pravidelne kojim dcerku inak je to oki

zabkalu
21. jan 2013

Ahoj, ja som po pôrode vyhlásila že už ďalší človiečik zo mňa nevylezie 🙂 a keďže som nechcela tabletky, lebo som chcela dlho kojiť, tak mi gynekologička odporučila tepliesko. ja mám Mirenu. menzes som nemala a ani nemám, malý má 19 mesiacov, no stále kojím, tak je to možno aj tým. ale Mirena je teliesko s hormónom, takže aj preto. Mne to vyhovuje pretože, tie "naše dni" mi stále išli na nervy, a takto je to bez menzesu a bez toho, že by som musela myslieť, že mi treba užiť tabletku. problémy som nemala žiadne. Mirenu som si kúpila v lekárni (mala som predpis, neviem či aj bez predpisu ju predajú) platila som 181 € a za zavedenie tuším 26 €. zavádzali mi ju po šestonedelí. "trvanlivosť" 5 rokov, ale keďže som názor zmenila a už by som prijala aj druhé bábo, tak spracujem tatina a pôjdem dať vybrať skôr... 😀

kristina39
autor
21. jan 2013

dakujem vam za rady..prveho idem k dr. a uvidim ako sa dohodne s nim...len som chcela vediet aj nazor inych zien ktore to uz maju 🙂 dakujem

alka221
22. jan 2013

zeny, pouzivajte prehliadac, kazdy den su tu temy dana-mirena..ved sa pridajte do temy k babam..

mariosmykal
22. jan 2013

Téma je duplicitná, pre lepší poriadok na stránke ju zamykám. Pokračovať môžete tu: http://bit.ly/XvNd3P

Pekný deň