Skúsenosti s používaním Lady Comp a Pearly

miracss
2. mar 2017

Ahojte ženy, chcela by som sa vás spýtať,či máte nejaké skúsenosti s používaním lady comp alebo pearly

chichinka
2. mar 2017

@miracss ja mam s Daysy 🙂 je to od rovnakeho vyrobcu ako pearly a aldy comp, je to nieco medzi nimi 🙂 kludne sa pytaj 🙂

miracss
autor
2. mar 2017

@chichinka a ako dlho to mas?je to spolahlive? Je to fost velka investícia preto chcem vediet ci sa oplati. Mam 3deti a viac uz neplanujeme a hormony brat nechcem

chichinka
2. mar 2017

@miracss spolahlivost je 99,3% co je teda fakt vyborne, pearlov index ma 0,7 - pre porovnanie: hormonalna antikoncepcia sa hybe pearlov index v rozpati 0,1-0,9. Akurat toto mas bez akychkokvek vedlajsich ucinkov. Ja som velmi spokojna, skusala som aj ovu testy pri predpokladanej ovulacii podla daysy a aj podla cervik.hlienu a sedi to. Lady comp je velmi drahy, uvazovala som nad nim ale cena ma odradila, Daysy je rovnaky vyrobok, vyuziva rovnaky algoritmus ale cena je ovela nizsia - nema klasicky displej, signalizuje Ti pomocou farebnych svetielok ci si plodna, ovulujes, neplodna, ci je tam sanca ze si tehotna a aj vie potvrdit tehu (samozrejme treba u dr overit). Ale je k tomu appka na mobil kde si vies pozerat kalendar, graf..

Ono ziadna antikoncepcia - okrem uplnej abstinencie - nie je 100%. A Daysy, ak ju pouzivas ako sa ma, je skutocne velmi spolahliva. Ja mam k nej plnu doveru a aj neskutocne mnozstvo zien co ju pouziva. Lady comp je na trhu 28 rokov - daysy je vlastne lady comp len v mensom baleni. Dost som sa v tom hrabala a zistovala a co dievcata otehotneli tak to bolo v dni, ked im daysy ukazala cervenu a oni si mysleli ze vsak su este dlaeko pred ovulaciou a tak otehotneli. Treba dodrzat len par zasad: merat naozaj pravidelne, idealne vynechat max 2-3 merania mesacne, merat ihned po zobudeni (aspon 3 hodky neprerusovaneho spanku aby si za sbeou mala) a dodrziavat co Daysy Ti ukaze 🙂

chichinka
2. mar 2017

@miracss este som zabudla napisat ze cervena znamena plodne dni 🙂

chichinka
2. mar 2017

@miracss este som chcela ze co sa tyka ceny - je vyssia ta pociatocna investicia ale uz potom ziadne dalsie naklady nemas. Raz za dva roky vymenit baterku. Daysy vymysleli Svajciari, vyrobili Nemci. Je to kvalitny vyrobok a odhadovana zivotnost je 7-10 rokov.

miracss
autor
2. mar 2017

Dakujem pekne, dobre si to vysvetlila. Tak daysy momentalne pre mna nie je vhodny, nakolko vstavam k malemu. Preto som zavrhla aj cyclotest, musi tiez byt nepreruseny spanok. Lady comp je ozaj velmi drahy, preto rozmyslam nad tym pearly. A daysy si kupovala na slovensku?nehodis mi prosim nejaky odkaz na slovensku stranku. Neviem sa k nemu pregooglit

chichinka
2. mar 2017

@miracss ja som kupovala cez eu stranku ale co viem do 2-3 tyzdnov sa bude dat kupit aj cez slovensky eshop daysy.sk

Lady comp, daysy a pearly su uplne rovnaky princip, rovnaky algoritmys a teda aj rovnake pravidla potom - aspon myslim, ze musia platit rovnake pravidla kedze ten pocitac je rovnaky v nich. Mne co na cycloteste nevyhovovalo bolo, ze bolo potrebne merat vzdy v rovnakom casovom okne. Pri daysy mozes hocokedy merat akonahle si spala 3 hodky. Mne sa este mala budi tak ked sa zobudime povedzme o 3 v noci a vidim ze som spala tie tri hodky tak si teplotu zmeriam. Pri cycloteste to nebolo mozne.

chichinka
2. mar 2017

@miracss inak vsetky tieto metody zolozene na bazalnej teplote budu pre Teba teraz zrejme nevhodne, lebo na to, aby si si namerala svoju bazalnu teplotu musi mat Tvoje telo spanok - po 3 hodkach Tvoje telo dosiahne bazalnu teplotu. Este tiez sa hovori ze mozes namerat bazalku ked spis aj menej hodin ale ked sa zobudis tak sa citis dobre a oddychnuta, tak ze vtedy tiez Tvoje telo dosiahlo bazaknu teplotu.

Kazdopadne drzim palce nech Ti drobciatko zacne lepsie spavat 🙂 joj ked si spomeniem na tie polhodinove - jednohodinove spanky pri syncekovi tak ma pot oblieva 😅a nech sa Ti podari najst tu vhodnu metodu pre vas 🙂

miracss
autor
2. mar 2017

On sa az tak moc nebudi praveze. Asi 2-3krat v noci. Ale ked som sa pýtala na ten cyclotest tak tam hovorili o 5hodinovom spanku. A 5 hodin spi len ten 1.spanok ked ja nespin

chichinka
2. mar 2017

@miracss Daysy stacia 3 hodky. Ja viac neprerusovane tiez nespim. Mala je tie 3 razy za noc urcite hore. Toto ma dost na cycloteste obmedzovalo - cez vikend budik kvoli meraniu..(este sme deti nemali 😀 odkedy ich mame budik neriesim 😂😍

dominikadudova
17. sep 2017

Ahojte, ak sa smiem spytat, kolko plodnych dni ti v priemere daysy ukaze mesacne? pri ladycomp pisu 6-7 ale na stranke daysy som nasla az 11, co mi pride velmi vela. aka je prosim tvoja skusenost?

miracss
autor
17. sep 2017

Ahoj,ja nemám daysy, ale lady comp. mám ho od apríla a prvé 2 mesiace boli červené, testovacie,ďalej za posledné dva cykly som mala viac 13-14. Ale stále takmer plne kojím takže je to ovplyvnené aj tým, takže keď malého viac odstavím- tak o niekoľko mesiacov myslím že tých plodných dní bude stále menej. Ja ho ako antikoncepciu, mám už 3 deti a viac už nechcem

chichinka
17. sep 2017

@miracss jej tak si si kupila nakoniec lady comp? Napis potom viac ako si spokojna s nim, som zvedava.
@dominikadudova ja mam daysy a mavam 11 plodnych dni (9 cervenych + 2 zlte)

miracss
autor
17. sep 2017

Daysy som vtedy nenašla lady comp som nakoniec kúpila v Čechách. Lepší prístup dokonca mi boli ochotní poskytnúť aj 10%zlavu, na Slovensku mi dali zľavu 2€!!! Čo pri sume 400€ sa dá považovať jedine za žart. Myslim že ešte nefunguje tak ako má, nakoľko malý má 8 mesiacov a ešte len začína jesť prikrmy takze aj tie zatiaľ viac červených dní. A ešte ho nemám až tak veľmi dlho, používam ho asi 4 mesiace. Takze myslím že o takých pár mesiacov budem mudrejsia

chichinka
17. sep 2017

@miracss a aky dlhy mas cyklus? Aj od toho totiz zavisi pocet plodnych dni a potom aj od toho ako poctivo merias, najnizsi pocet plodnych dni dosiahnes vtedy, ked nevynechavas merania, resp len par (max 2-3) a aj to zalezi v ktorej casti cyklu ich vynechas (ci pred ovulaciou ci po ovukacii). Kazdopadne drzim palce, nech Ti kapanek este tie dni klesnu 🙂 ja inak som vela kojila ked som zacala Daysy pouzivat ale neovplyvnovalo mi to nijak.

sunny3
5. apr 2018

Rozmýšľam na nad - Ľady comp- má niekto? Mám nepravidelný cyklus, 5mesacne babo a kojím, spánok nepravidelný. Len tá cena 548eur!
Dakujem za Vaše rady.

derdia
29. jan 2020

Zienky prosim obnovujem temu, mate skusenosti?????dlhorocne?chcem si taketo nieco poriadit😁😁😁poradte ktory je najlepsi...

sunny3
29. jan 2020

@derdia nakoniec som kúpila Lady comp, som spokojná. Aj kamoska lekárka ho kúpila a je spokojná.

derdia
29. jan 2020

@sunny3 ahoj a da sa aj na splatky kupit,nevies?

derdia
29. jan 2020

@sunny3 a uz je nauceny tvoj cyklus?da sa pri nom normalne sa nan spolahnut ,tak ze moze clovek pouzivat neprerusovany styk?

derdia
31. jan 2020

@chichinka ahooooj prosim este pouzivas daysy???stale si spokojna?

chichinka
31. jan 2020

@derdia ahoj, momentalne mam 5-mesacne babatko, tak este nemeriam ale inak ano, spokojna som a ked mi naspat nabehne cyklus, budem opat merat 🙂

derdia
1. feb 2020

@chichinka ale take chcene,nieze by sa prihodilo pri pouzivani,ze?😄

chichinka
1. feb 2020

@derdia jasne, chcene 😀 😀 😀

venusa915
17. máj 2020

Ahojte a nepredáva niektorá z vás Daysy? Chcela by som kúpiť keďže pracujem na zmeny a príde mi ako jediná schopná možnosť zo všetkých ktoré existujú.

chichinka
17. máj 2020

@venusa915 nedavno tu na bazariku nukala babulka novu nerozbaleni Daysy, skus mrknut... jedine minus je, ze na Daysy z druhej ruky sa nevztahuje zaruka vyrobcu (rovnako to maju kociky Bugaboo a podobne)

milka1988
26. aug 2020

@chichinka ja mam Daysy práve 15 dní a učí sa stále 🙂 zatiaľ mám žlté okienka a čakám kedy sa to už.zmeni 😃 nemáš nejaký screen grafu z mobilnej appky prosím?

chichinka
26. aug 2020

@milka1988 joj nemam zial, staru Daysy mam uz odlognutu a teraz po porode zacinam nanovo merat na Daysy 2.0, ale ked budem mat viac merani, mozem Ti to sem hodit 🙂

milka1988
26. aug 2020

@chichinka parada tak držím palce 🙂 ja sa teším na zmenu farby z oranžovej 😃

chichinka
27. aug 2020

@milka1988 ano, je to radostne, ked sa Daysy “rozkyve” uz aj do inych farieb 😃 mna to dodnes tesi rovnako 😂🙂