Skúsenosti s dlhodobým užívaním antikoncepcie

4. jan 2021

Aky mate nazor na dlhodobe uzivanie HA? Tym myslim 7 a viac rokov? Vaše skusenosti...

mima194
4. jan 2021

Ja som brala 5 rokov, uz ku koncu mi byvalo zle.. A Dokedy sa telo dalo opäť do normálu to trvalo... Cyklus všelijako rozhadzany.. Stale som na vyvolavacky chodila.. Ale kazde telo je ine... No kazdopadne je to svinstvo. Su ale zeny ktoré na HAk nedaju dopustiť, 100 ludi 100 názorov

kittykat22
4. jan 2021

studie linkuju HA k rakovine prsnika a vypada to, ze dlhodobe upravovanie mentruacneho rytmu moze mat vplyv na plodnost. Napriklad zeny v Ceskej Republike maju najvyssi pocet zien na obyvatelstvo v brani antikoncepcie a najviac reprodukcnych centier. Rodi sa tu najmenej deti na zenu na celom svete. To ze ju dlhodobo beries nemusi znamenat, ze nutne dostanes rakovinu prsnika alebo nebudes mat deti, ale ak mas moznost, asi by si si mala dat pauzu. Ak mate v rodine rakovinu prsnika tak by bolo fajn spravit geneticke vysetrenie BRCA a chodit pravidelne na sono. A asi aj testy na krvnu zrazanlivost raz za 2 roky. Ak beries tak dlho, bolo by dobre nezanedbat zdrav. kontrolu.

nikanikk
4. jan 2021

Ja som brala skoro 15 rokov s mensimi prestavkami 2x, a uplne v pohode, ziadne vedlajsie ucinky. Po vysadeni sa cyklus znormalizoval velmi rychlo, mala som aj potom pravidelnu menstruaciu celkom.

jaja20
4. jan 2021

Ja som brala 8 rokov,potom krátka pauza, lebo sme sa rozhodli mať dieťa,to sa podarilo takpovediac na prvý šup,a po pôrode opäť HAK ďalších vyše 15 rokov, lebo druhé sme už nechceli.

kate_cs
4. jan 2021

Brala som 10 rokov, asi od 18. Nikdy som nemala žiadne komplikacie počas užívania. Keď som vysadila, mala som výkyvy nálad, ale cyklus sa potom ustálil po čase, nebol ani extra rozdiel v menštruacii (sile, alebo bolesti) a ani sa mi nezhoršila nejako pleť. Keď som po 2 rokoch od vysadenia otehotnieť, podarilo sa to o 2 mesiace bez komplikácií.
Ale už HA určite nechcem.

silvia1996
4. jan 2021

Ahoj, ja som brala HAK 7 rokov od 15 (na odporúčanie môjho lekára aj napriek tomu, že som ešte nežila aktívnym sexuálnym životom), po vysadení mi na lícach popraskali cievky, doteraz sa ich neviem zbaviť. 2 roky (kým som neotehotnela) som mala úplne rozhádzaný cyklus, raz 20 dní, raz 35, no des. Keby sa dal vrátiť čas, nikdy viac by som sa na to nedala nahovoriť.