Skúsenosti s antikoncepciou Mirena

luckahh
31. mar 2016

Ahojte, chcem sa spytat. Mam Mirenu 10mesiacov a prve 3-4 z toho som cele krvacala. Potom to prestalo a mala som len vytok akoby, ktory stale aj mam a niekedy aj krvacam/ spinim. Ake mate skusenosti prosim vas??
Teraz posledny tyzden mam strasne bolesti v podbrusku a neviem z coho.. neviete poradit?

werci
1. apr 2016

Ja som si nechala mirenu zaviest asi tak v 20 rokoch, mala som ju mozno 3 roky, musela som ju dat von kvoli neustalym problemom - stale sa mi zosuvala, trcala mi z maternice, vedela som si ju aj nahmatat. Raz to bolo take zle, ze som musela na pohotovost, krvacala som, bolelo to aj ked som sedela. Menzes som nemala, ale casto som spinila, najma po sexe. Neviem, ci to bolo preto, ze som este nerodila alebo mam malu maternicu, ale usudila som, ze pre mna nie je vhodna a tak isla von. A mala som aj tzv. ranku na maternici, neviem, ale myslim si, ze to bolo tiez z mireny. Takze ja by som si mirenu uz nedala ani by som ju neodporucila. Vyzera to, ze ti tiez nesadla a sposobuje ti viac problemov ako uzitku. Skus s tym ist na gynekologiu a ak sa to coskoro nezlepsi, tak si ju daj radsej von.

luckahh
autor
1. apr 2016

@werci dakujem

ajusinka
2. aug 2016

Boli vybratie?
Mam ju zabedenu 2,5 mesiaca ale nie som spokojna

werci
2. aug 2016

Ja uz si velmi nepamatam, ale prijemne to zrejme nebude. No myslim, ze zavedenie bolo horsie, vybratie nie je take zle...

dasenka26
2. aug 2016

@luckahh Bohužial nemám dobrú skúsenosť. Dala som si ju zaviesť po pôrode, nielen kvoli antikoncep. učinku ale hlavne kvôli velmi silnému krvácaniu, ktoré mi dosť stažovalo život.. Koncom júna som si ju musela dať vybrat, po 13 mes. síce účel splnila a to prakticky slabé alebo žiadne krvácanie ale mala som posledné mesiace také hrozné migreny že som ledva žila. Vždy som bola na min. pol dňa vyradená, čo pri malých detoch nebolo jednoduché. Tak ako som sa veľmi na nu tešila tak som nedočkavo čakala kedy pôjde von.. Odvtedy mám s migrénami pokoj 😉 Je to popísaný vedlajší príznak v pribalovom letaku, samozrejme nemusí sa u každeho prejaviť