Ahojte,
Nikdy som antikoncepciu nebrala avsak momentalne mam priatela ktory by velmi chcel aby som ju zacala brat. Viete mi poradit nejaku konkretnu? Nemam s tym ziadne skusenosti.. Dakujem a prajem pekny den.
@princess123456 a aky ma priatel dovod, ze chce aby si brala umele hormony?... neznasam takychto chlapov.....sorry, somr ada, ze moj muz ma nikdy nenutil ani nechcel, aby som HAK brala....
ak uz ti viac zaelzi na pohodlnosti chlapa nez na zdravi, tak sito nehaldaj na fore....o tom aka by bola mozno vhodna ti poradi gynekolog, kt. ju aj predpisuje....
ale ako fakt toto by mi za to nestalo.... 😎
Dakujem tak sa skusim poradit s gynekologom. Nie je to len tym ze on chce ale aj tym ze kondom nam obom nie je moc prijemny ...
@princess123456 nikdy v zivote by som antiku kvôli chlapovi nebrala!!! ja som ju za cely svoj zivot nebrala kvôli ziadnemu chlapovi, a to som nikdy na potrate nebola, ako mniska som nezila, zila som normalnym zivotom, proste ziadny chlap nebol babrak a ked tak som si 3x rozmyslela s kym to bude. dieta mam, a bolo presne naplanovane. takze u chlapa pozadujem spolahlivost, akusi sebakontrolu a tak... antiku som brala len kvôli uprave cyklu lebo po porode som krvacala aj po 2 tyzdnoch, ale ver, brala som ju len polroka, zacalo mi busit srdce, priberala som, cele zle. tak somju vyhodila a nechala vsetko na matku prirodu. chlapi by chceli t.tkať a pozor si davať nevedia!!??? to čo je??? keď som ja začinala so sexom, nepredpisovala sa antika tak ako dnes, ako lentilky. vtedy sa to ani neuživalo. jediny prostriedok kondom. a som tu 😉 ... dalsia vec je ta, ze moja byvala kolegyna dostala sklerozu multiplex a lekari zistili ze za tym stoji prave antika ktoru do seba pchala tusim 25 rokov!!! takze chlapovi povedz nech vie co je sebakonttrola, kondom, plodne a neplodne dni. ver, všetko sa da poriešiť aj bez tej hnusnej chemie!
@ena70 Dakujem za radu 🙂 a pocula som aj to ze ma clovek po antikoncepcii znizenu chut na sex, je to pravda ?
@ena70 hmmm tak s tou sebakontrolou a plodnými / neplodnými dňami... takéto fungovanie si viem predstaviť v pevnom zväzku a s tým, že ak bude dieťa, tak sme naňho pripravení po všetkých stránkach... ale určite by som to neodporúčala mladým ľuďom, ktorí sa poznajú možno pol roka, nemajú dokončenú školu, práca v nedohľadne a býva každý u svojich rodičov ...
@princess123456 zrejme ten kondóm nejako zvláštne používate, alebo skúste inú značku, lebo pokiaľ nie je vyslovene alergia, tak ho žena nijako necíti a pokiaľ viem, tak ani pre chlapa to nie je nič navyše... samozrejme je to v hlave, pokiaľ je chlap pohodlný a má pocit, že kondóm je fuj, tak samozrejme to preňho pohodlné nie je...
@princess123456 ja som to brala len polroka a bolo mi z nej nanic...takze tym padom ano. samotna kolegyna je zivym prikladom toho aka nezdrava je antikoncepcia. len si precitaj neziaduce ucinky aj tu na nete, su tam pribalove letaky.... stacia rakovinotvorne latky...prsniky..maternica a tak... priatelovi povedz ze sa da aj bez toho, a ked chce mat spokojnu, stastnu priatelku, tak sa snad vie ovladat, nie je male dieta aby nevedel kedy to na neho pride, kontroluj si plodne a neplodne dni, ja som mala teplomer vzdy na stole a rano merala, a ked sme sli bez kondomu vzdy si daval pozor. ale cez plodne dni sme nesli 😉 a ked, tak kondom. to boli ale casy ked som mala 20. teraz uz mam raz tolko a ver mi, nikdy som ju nepotrebovala. mam dieta, naplanovane, to sme sli naplno cez plodne dni a dva tyzdne na to som mala dve ciarky. a to som otehotnela ako 31 rocna 😉 ...cize ziadna mlada zabka.
@sissy27 ja som takto zacinala v 20-tich si predstav a fungovalo to. uz som pracovala vtedy, on síce studoval, ale zas keby sa cosi stalo, vedela som si to s nim predstavit, hoci kazdy sme byvali u rodicov vtedy. ved to by som nesexovala inak vôbec keby som sa len na antiku spoliehala 😀 lebo ja ked som mala 20, tak ju ani nepredpisovali...ved to bolo pred x-rokmi 😀 ...vzdy som tak fungovala a nikdy sa nic nestalo. treba mat len partnera na urovni ... ver s kazdym to takto bolo.. a babatko sa nam zadarilo na prvy sup, nemala som problemy zeby som bola neplodna alebo tak. vsetko sa da, ked sa chce. u oboch stran 😉
@princess123456 vela zien brali HAK, nemali ziadne problemy, upravila sa im plet, nepriberali, zmiernila sa im MS a par mesiacov po jej vysadeni otehotneli. inym nesadla a to skusali viacero znaciek/druhov, spinili pomimo cyklu, pribrali, mali kopec vedlajsich negativnych ucinkov (od nechuti na sex az po trombozu). musis sa rozhodnut len sama, zvazit pre a proti. ja osobne som proti chemii, umelym hormonom. je kopec inych sposobov ako sa chranit...
antika je nezdrava.... strasne nezdrava.... upchava cievy.... spôsobuje vela problemov....a ked nie v mladom veku, tak v zrelom veku sa to prejavi.... to je moj nazor..
@ena70 nehovorím, že atk je len super a že nemôže mať aj negatívne účinky - ale pritom, koľko sa v tejto krajine poje antibiotík, liekov na spanie, na ukľudnenie, od bolesti, na trávenie na toto, na tamto - tak zas netreba preháňať s tou škodlivosťou atk... zaujímavé, že alkohol, cigarety, nezdravé jedlá sa predávajú bez obmedzení a bez kontroly... takto si ľudia spôsobujú skutočné problémy, a nie antikoncepciou... jednou z kontraindikácií k atk je fajčenie - čo myslíš, koľké sa lekárovi priznajú a koľké asi tak prestanú fajčiť?
@sissy27 tak nemozes porovnavat lieky ktore sa podavaju pri chorobách,ked to ludia potrebuju s antikou...tu nepotrebujes k zivotu...ale napr. taku anginu neporiesis bez antibiotik... ja nechcem porovnavat lieky o to tu sissy nejde.... ja len poukazujem na to, ze preco by mala zena kvôli "muzskej pohodlnosti" oberat seba o zdravie?? ked my sme sa bez antiky zaobisli, zaobidu a preziju aj druhe.... ja vravim antike NIE...forever...aj nedavno bol clanok ako kocka prisla o nohu...a to len kvôli antike... a dalsia vec je ze alkohol a cigarety su pristupne kazdemu, cize je na kazdom ci to s nimi prehana alebo nie, ale o antiku musis poziadat lekara, takze pred tymto svinstvom sa clovek uchranit moze....
@ena70 aj pred alkoholom či cigaretami sa každý môže dobrovoľne uchrániť 🙂 lekár sám od seba atk predpíše len v ojedinelých prípadoch, inak len na požiadanie pacientky... a samozrejme sú choroby, ktoré bez atb neporiešiš, ale je ich omnoho viac, ktoré bez nich poriešiš... rovnako tak sa v pohode dá zaobísť bez liekov proti bolesti (aspoň vo väčšine prípadov), ale stačí sa opýtať hociktorej magistry v lekárni, aká je spotreba spýtaj sa hociktorého lekára, ako mu tam chodia pacienti, ktorí sa zdiagnostikovali sami a dožadujú sa atb...
jedna vec je, ak chlap žiada od ženy, aby užívala atk - o tom si myslím svoje a aj som to zakladateľke napísala hneď v úvode... ale ak je to rozhodnutie ženy a je stotožnená aj s možnými rizikami, tak nevidím dôvod robiť z toho drámu a prehovárať ju 🙂
@ena70 Súhlasím. Keď chlap ľúbi a o ženu stojí, tak mu záleží na zdraví a nechce aby sa ládovala chemikáliami. My fungujeme roky tak isto, môj muž to rešpektuje. Hľa ďalšia pozitívna vlastnosť. Ale može byť, že priateľ zakladateľky, nevie, nepozná iné, kamoši mu dali rozumy, príp. mama a berie to ako samozrejmosť. Treba sa porozprávať.
Ahojte baby aka je dobra antika prosim kamosky my vravia ze s kazdej sa pribera zevraj chcem vedie ci je to pravda som dost chuda hadam my to prospeje teda dakujem zajtra idem dokymu este som to nebrala.
@princess123456 kondóm... a ty ako doplnkovú napr. pharmatex (vygoogli si bližšie info)... nevidím dôvod, prečo by žena mala brať hormonálnu atk lebo ON CHCE... až to bude tvoje vlastné rozhodnutie a sama si zvážiš všetky pre a proti a budeš stotožnená so všetkými rizikami, tak ok, ale nie aby chlap rozhodoval za teba, čím si zahltíš svoj organizmus pre jeho pohodlie...