Sex po tehotenstve a problémy s ochranou

dadka26
5. jan 2014

ahojte baby, poradte, ak viete. kojím a este aj chcem-problem je, ze po porode mam problem pri sexe- suchost a neznasam aj kondomy, uz sme skusali viacero druhov. Ani lubrikant velmi nepomaha, kedze pri kondome je zle nedobre:( Bez neho jeto ok aj bez lubrikantu, ale to sa zase bojime, dalsie babo by sme chceli az neskor. S kondomom ma to stipe, pali...Antikoncepciu nechcem ani nemozem brat. Su medzi vami take, ktore sa spoliehali na prerusovany sex a bolo to ok, teda bez tehu? Alebo ako to riesit? Vela toho uz nezostava, ale zase nesexovat tiez nic moc:/

hviezdicka111
5. jan 2014

@dadka26 my tak budeme fungovat tiez.. 🙂 HAK urcite nechcem, to iste kondom....takze tak...dufam, ze to bude fungovat 😀

kucanka
5. jan 2014

ahoj. ja som minule natrafila na takéto niečo http://www.pharmatex-antikoncepcia.sk/stranky/p...

anjelicek26
5. jan 2014

@dadka26 - tak sa da fungovat uplne spolahlivo cele roky, ak mas spolahliveho partnera. Cez plodne dni radsej nist a mimo toho davat pozor, to je spolahlive dostatocne. Ak si budes merat bazalku, tak to budes vediet naisto, ale staci sa aj pozorovat podla hlienu a podbruska.

janinah
5. jan 2014

Pharmatex 😉

zivika
5. jan 2014

@dadka26 ako pise @anjelicek26 pokial je partner spolahlivy a vie sa kontrolovat, tak sa urcite da uspesne fungovat aj s prerusovanym sexom...my sme takto po prvom fungovali a otehotnela som po dvoch rokoch, ale planovane 😉 teraz opat fungujeme prerusovane, ale nebudem klamat, ked mi nejaky ten den meska mrcha nie je mi vsetko jedno, kedze dalsie babatko uz neplanujeme 😅 no a cez plodne dni davame pre istotu kondom...

tinamarkova
5. jan 2014

No baby aby ste nebolli prekvapene my sme tak tiez fungovali 5 rokov. A tetaz mi tu v postielke spi spi moje zlaticko mesacne.

dadka26
autor
8. jan 2014

@anjelicek26 dakujem za povzbudenie🙂lenze ani netusim, kedy su plodne, kedze menzes nemam...da sa to meranim teploty-bazalnej ci nejakym testom?nevyznam sa...

dadka26
autor
8. jan 2014

@tinamarkova vsak toto:D

dadka26
autor
8. jan 2014

@zivika baby, len ma kamoska stale strasi, ze nejake kvapky mozu muzovi ujst aj pred vyvrcholenim, co si neuvedomuje...ona bola takto splodena-akoze vydarila sa, len teraz je este pre nas skoro:D

zivika
8. jan 2014

@dadka26 no ved toto 🙂 som si vedoma toho, ze prerusovany sex nie je uplne spolahlivy a tiez sa tych kvapiek bojim, preto davame cez plodne dni kondom, ale zatial som nenasla lepsi a nam obom vyhovujucejsi sposb ochrany...mozno by si mohla skusit nejaky spermicidny krem alebo gel, aspon by to poriesilo suchost 😉

zivika
8. jan 2014

@dadka26 a plodne dni odsledujes bud meranim bazalnej teploty, alebo ovulacnym testom...

dadka26
autor
11. jan 2014

@zivika diky, musim si pozhanat- kedze bez menzesu netusim, ako to vo mne funguje🙂)

zivika
11. jan 2014

@dadka26 ja by som sa na tvojom mieste zase az tak nestresovala, kedze nemas kramy, nemas ani ovulaciu, takze plodna zatoal nie si, tak myslim, ze prerusovany styk je zatial dostacujuci 😉 problem je len v tom, ze ta ovulacia moze kedykolvek dojst, ale to uz po nej dojdu aj kramy, potom zacni sledovat plodne dni 🙂

demo
11. jan 2014

@zivika lenze prva menstruacia pride az po ovulacii, ktoru nie kazda zena rozpozna. takze o tom, ze zena bola v predchadzajucom cykle uz plodna zisti az po jeho ukonceni. nemas kramy, nemas ovulku neplati na sto percent 😉

kveta
11. jan 2014

@dadka26 Pesar?

zivika
11. jan 2014

@demo pisala som dadke26 o tom, ze zatial podla mna staci ako ochrana prerusovany styk (samozrejme za predpokladu, ze partner ma svoje pochody pod kontrolou 🙂) a po prvej menstruacii zacat kontrolovat plodne dni...podla mna je dost od veci merat si denne bazalnu teplotu, pokial este ms nema, lebo ta jej moze kludne dojst az o par mesiacov...a to, ze najskor je ovulacia a az potom menstruacia je snad jasne a v druhej polovici prispevku som to aj napisala 😉

lealka
11. jan 2014

Po porode som sledovala pritomnost vaginalneho hlienu, ked sa nieco crtalo, kolo 4-5 mesiaca, pouzivala som asi 3 dni ovulacny test a veru objavil sa pozitivny, po 2 tyzdnoch prisla aj prva menstruacia. A potom sa to uz dalo lepsie sledovat 😉

isabella_fly
18. jan 2014

po prvom tehotenstve som asi 10 mesiacov brala hak azaliu, ta sa moze aj popri dojcniu, ale mne nerobila dobre, tak som ju vysadila, kedze sme vedeli, ze budeme chciet druhe tak sme si len davali pozor a nevadilo by nam ani keby sa smykne, za par mesiacov sme si povedali, ze uz druhe chceme, tak som po nejakom case bola znova tehotna, no a kedze uz tretie nechcem ani za nic a hormony mi nerobia dobre, tak som sa rozhodla pre bezhormonalne teliesko a uz mam pol roka pokoj a nic neriesim 🙂

login567
20. jan 2014

inak my sme tiez predtym riesili len prerusovany styk a otehotnena som... pritom partnerovi urcite nic neuslo a nemala som ani plodne dni takze na toto sa uz nikdy urcite spoliehat nebudem... o vhodnej antikoncepcii sa treba poradit s lekarom oni maju vacsi prehlad 🙂

matozazzo
20. jan 2014

@dadka26 Ahoj, presne to iste som mala aj ja - dlhsia predohra a zmenilo sa to az ked som prestala uplne kojit :(Ja antikoncepciu brat nemozem, hned mi vyletia zle hodnoty pecenovych testov, niekedy sme pouzivali kondom a uz nas to prestalo bavit :D Davame si stale pozor (prerusovany styk), sme takto uz 12 rokov a deticky len planovane. Ale istota vraj nie je nikdy.. Ale v manzela mam plnu doveru.