S ktorou antikoncepciou ste spokojné?

7. jan 2023

Ahojte, uvažujem nad antikoncepciou (tabletky), keďže máme dve detičky a ďalšie už neplánujeme. Viete mi poradiť nejakú dobrú s ktorou ste spokojné? Ideálne by bolo, aby bola dobrá aj na pleť, keďže od druhého pôrodu sa mi drasticky zhoršila pleť a neviem si s ňou dať rady.Plus keby ste mi napísali aj cenu koľko vás vyjde na mesiac.Ďakujem pekne.

crazy_cat_lady
7. jan 2023

Radiť ohladom antikoncepcie je nezmysel 🙂 kazde telo je individualne, cize ked Vam niekto napise ze mu vyhovuje znacka xy, neznamena, ze bude aj Vam 🙂 idealne ist k svojmu gynekologovi, aby Vam spravil vysetrenia, vzal krv a na zaklade toho zvolil vhodny typ/druh 🙂
Co sa tyka ceny, zvycajne to vychadza okolo tych 10 eur mesacne 🙂

autor
7. jan 2023

@crazy_cat_lady gynekológ odporúča antikoncepciu na základe rozboru krvi?To som ešte nepočula.A čo z krvi zisťuje?
No ja som sa nechcela veľmi radiť s gynekológom,lebo podľa mňa má možno jednu dve značky, ktoré pacientkám odporúča,možno má nejakú províziu,že odporúča konkrétnu značku a nemyslím si,že ho bude zaujímať,čo konkrétne by som od nej ja očakávala

amiaja
7. jan 2023

Povedz lekarovi ze chces antikoncepciu aj na plet a on uz bude vediet ktora je na to dobra. Napr. Jeanine alebo Belara

crazy_cat_lady
7. jan 2023

Mal by brat krv, ja si uz nepamatam dovod, ale viem, ze to bolo minimalne kvoli peceni (asi kvoli zatazi). To, ze Vas lekar predpisuje iba dva druhy, je druha vec, tam potom asi nie je velmi o com.. ale urcite by sa mal zaujimat o to, co preferujete vy - ako ste pisala, kvoli tej pleti.. lebo co Vam moze pomoct upravit plet moze mat negativne ucinky napriklad na vlasy, nechty, pripadne mozete pribrat kvoli nadbytku vodu v tele atd...

saskia_98
7. jan 2023

Nechcela si sa radit s gynekologom ? A kto ti ju bude akoze predpisovat ? 🤔 Chod za gynekologom, ten ti povie aka je pre teba vhodna. Mas xy druhov ci uz 21/7 alebo 24/4. To nie su lentilky..

kacernakokse
7. jan 2023

Na trhu sú desiatky až stovky druhov antikoncepcie a každej sadne niečo iné napríklad spomínaná belara. Poznám kopu báb ktorým zlepšia pleť, nemali nežiaduce účinky a boli spokojné. No ja som 20 dní z cyklu spinila ale takym spôsobom že som musela meniť vložky častejšie ako pri menzese a ten výtok alebo krv alebo čo to bolo, vyzeralo na pohľad sprepacenim skôr ako stolica. Takže asi toľko k odporúčaniam. To bola nizkohormonalna takže doktorka potom zvolila silnejšiu, tam už bol "cyklus" v poriadku, ale bývalo mi tak zle, že som prakticky nejedla a rapídne som schudla. Takže potom až tretia možnosť bola tá ktorej sa držím už roky. A je to značka, ktorú skoro nikto neberie. Ak sa bojíte že doktor má dve tak je asi na mieste zmeniť doktora ale žiadny doktor vám dopredu nepovie ako na konkrétny druh zareagujem práve váš organizmus.

janula2511
7. jan 2023

@kacernakokse akú hak berieš?

kacernakokse
7. jan 2023

@janula2511 je to úplne nepodstatná informácia, ktorá vám nijak nepomôže ale keď to potrebujete vedieť, tak je to Karhla

zelenakobyla123
7. jan 2023

Keď už neplánujete deti, nebola by lepšia sterilizácia? Nemusíte do seba pchať hormóny😀