Ahojte, som 12 DC. Cyklus mávam dlhý, okolo tých 35 dní a ovuláciu až okolo 20DC. Mám nepravidelný cyklus takže sa to ťažko určuje. Dnes na 12DC a nemám ani plodný hlien a to väčšinou mám pár dní plodný hlien, potom jeden deň bolesti a 2 týždne nato mi príde menštruácia. Takže zrejme ovuláciu ani v dohľade nemám.
Roztrhol sa nám prezervatív a mi sme si to všimli až keď všetko skončilo vo mne. Je podľa vás šanca, že ostanem tehotná?
Nie
Aka znacka?
@evkamotka durex classic
Tak na 12-ty den cyklu sa mne podarilo otehotniet, a to mavam 36 dnove cykly v priemere. No ale stacilo, ze raz za par rokov prave vtedy, sa mi ovulacia presunula na 14-ty den cyklu a zo sexu na 12-ty den bolo babo. Ja som si merala bazalnu teplotu, takze som vedela, ze na 10-11 dpo mozem robit test a pri nasej plodnosti to bolo na 99 percent, ze z toho daco bude. A aj bolo.
Ak nechces byt tehotna, daj si tabletku po. Radsej.
Ak by tehotenstvo malo byt nezelane, poistila by som sa tabletkou po.
Nemozes vediet ci zrovna teraz sa ovulacia nechysta prist za menej ako 5 dni. Takto by som ti urcite poradila tabletku po, v tomto pripade ma zmysel.
ja by som tabletku po neodporucil kvoli vedlajsim ucinkom. ak mas neplodny hlien tak sa to nema cim tahat hore. ale mozme kludne hlasovat :D
Možností máš niekoľko. Ak dieťa zaručene nechceš a tvoje riešenie nieskôr by bol potrat, šla by som do tabletky po aj keď ťa to riadne rozhodí.
Alebo čakaj, rob si ovulačné testy. Ak budeš mať ovuláciu až cca ten 20 DC, tak to je skoro úplne vylúčené tehotenstvo. Ak príde skôr, budeš vedieť, čo môžeš čakať.
Ak si si zaručene istá, že nemáš plodný hlien (ani trochu), tak by spermie nemali v takom prostredí prežiť a tým pádom by si nemala zostať tehotná.
@lubossi uprimne povedane, nezelane tehotenstvo je zavaznejsi vedlajsi ucinok ako cokolvek z tej tabletky 😅
Tak spermie dokazu pri idealnych podmienkach prezit aj 5 dni v zene. A poznas take nahody, ze ZROVNA tento mesiac nastane ovulacia skor. Moze sa stat. Takze ak dieta nepripada do uvahy, tak rozhodne smer lekaren pre tabletku po. A to cim skor.
Zbehni do lekári, kúp si tabletku po a máš kľud, nemusíš dva ty stresovať či to dostaneš.
je to 50:50 😉😊