Rozmýšľam nad sterilizáciou

sylvia36
22. feb 2014

Mám 41 rokov, dve deti 14 a 4 roky a dva cisárske. Už roky beriem antikoncepciu, ale už sa mi nechce do seba pchať chémiu a hormóny, tak rozmýšľam nad sterilizáciou. Chcem sa opýtať na vaše skúsenosti, maminy, ktoré ste to absolvovali. Kde Vám to robili, koľko ste boli v nemocnici a na čo sa mám pripraviť. Ďakujem.

adeli79
25. feb 2014

mne to robili pocas 3.sekcie. je to odvtedy rok. som spokojna. nejake vedlajsie priznaky na sebe nebadam.

bibika55
25. feb 2014

@sylvia36 Je to veľmi dobra ochrana pre ženu.Mám už síce viac rokov a ja som tým prešla.Bola som veľmi spokojná.Robí sa to laparoskopicky.Jeden vpich ku pupku a jeden pod bruchom.Za 3 dni ste doma.Žiadne problémy.

kat26
6. apr 2014

A spravia ju hocikomu, alebo su tam podmienky? Su mozne aj vedlajsie komplikacie? A co menstruacia? Ta by mala pokracovat, nie? Ja cakam 3 dietatko, ale 4 by sme uz moc nechceli. Zni to hrozne, ale tak to citime...

katkalubkova
6. apr 2014

@kat26 ak budes rodit sekciou, urobia ti to priamo po vybrati miminka, staci to len nahlasit lekarovi, ale nahlasuje sa to v 7mom, alebo v 8 mom mesiaci tehotenstva tvojmu gynekol. a posiela sa to myslim niekde do Blavy ( asi to riesi dohlad nad zdrav. starostlivostou ) - dufam, ze nekecam.... posiela tu ziadost priamo gynekol. Po druhej sekcii to ponukaju, radia mamickam. Tiez som si to sama nedala, ale je to na zvazeni kazdej zeny.
drzim palce

veva45
6. apr 2014

@kat26 myslim ze po 35 a 3 detoch ak to zena chcela ale mozno sa to uz zmenilo..... ja tiez rozmyslam nad tym....

kat26
7. apr 2014

Dakujem moc....no sekcia zatial nehrozi a mam "len" 32🙂 a skoro tri deti. Tak uvidim. Mozno je to aj dobre ako cas na rozmyslenie....poradim sa s gyn.co povie...