Prosím ake su rozdielu medzí hormonálnej antikoncepcie a nehomonalnej ? Je pravda že niekto pribera a niekto chudne? Dcéra má 2 mesiace a chcela by som užívať len neviem ktoré sú dobré
@anjelicek26 ďakujem 🙏
@kamca495 ja som bola velky fanusik hormonalnej spiraly, vzhladom na to, ako ucinkuje, aka nizka je ta hormonalna zataz, menstruacia bolo spinenie 2 dni (vela zien ani menstruaciu nema)... no ale vravim posledne mesiace sa to dokaslalo, az musela von... ale su zeny, ktorym vyhovuje...
Chod za svojim gynekologom, ale v principe:
Hormonalna HAK je vzdy na predpis. Zasahuje do hormonov v tele. Bud telu "finguje" tehotenstvo, alebo potlaca ine hormony. A su rozne sposoby podatia: tabletky, podkozne implantaty, hormonalne spiraly,...
Nehormonalna antikoncepcia zvycajne jednoducho mechanicky zabrani tomu, aby sa spermie dostali ku vajicku, resp., aby sa vajicko uhniezdilo (spirala). Mechanicke zabrany su kondom, diafragma.
A potom je tu metoda plodnych dni - su tu aj diskusie a mozno aj skupiny.
No a operativne zakroky - podviazanie vajecnikov alebo vazeltomia u muza.
Zalezi od tvojho zdravia, veku a planu rodiny, co ti lekar odporuci. Priberanie atd. je velmi individualne, to sa neda zovseobecnit.
Prosim spytaj sa svojho gynekologa v prvej rade. Neni dobre radit o liekoch (a este s tak velkymi vedlajsimi ucinkami) na internete... ja som mala 4 roky hormonalnu spiralu, posledny rok mi uz zacala robit problemy (bolestive prsia po ovulacii, cysty, nakoniec zapal maternice...), teraz minuly mesiac ju vybrali a minuly tyzden som si dala vlozit nehormonalnu... este tazko povedat, ake to bude, kedze je to prvy cyklus, ale nevnimam ani tu...