Reklamácia vnútromaternicového telieska

tetkabetka
13. sep 2022

Prosím vás, vedeli by ste mi poradiť, aký je postup pri reklamácii vnútromaternicového telieska? Zdravotná poisťovňa mi neodpovedá, doktor mi tvrdí, že sa to nedá. Na internete som však našla nejaké príspevky, aj iný gynekológ mi tvrdil, že sa to dá. Ale neviem za akých podmienok. Teliesko som mala 5 mesiacov, stále som špinila, až prišlo masívne krvácanie, pri ktorom sa došlo na to, že teliesko tam nie je. Chcem znova vyskúšať teliesko, asi inej značky a odmietam znova platiť 125€, keď som za to nemohla, že zo mňa niekde na toalete vypadlo. Prosím, nájde sa niekto, kto s tým má skúsenosť, aký je postup? Vopred ďakujem.

doriiis
13. sep 2022

Mozno skor ako teliesko moze za to zle zavedenie

misinka26
13. sep 2022

Vo vedľajších účinkoch je myslím napísané, že nie každé telo teliesko prijme a môže ho vypudiť. Aj pri zubných implantátoch to tak je a nik ti nič negarantuje. Bohužiaľ tvoje telo s tým nevie bojovať, skúsila by som inú formu antikoncepcie...

1fifinka1
13. sep 2022

Ja som si uplatnila reklamaciu, ale teliesko som doniesla. Menia kus za kus. Ale lekar to vie urobit tak, ze ho da inej pacientke a tebe da peniaze. Trva to cca pol roka, ale mne vypadlo prvy mesiac.

misinka26
13. sep 2022

@1fifinka1 toto ma zaujalo 🙂 to akože tvoje teliesko čo ty si mala v sebe dal inej pacientke??? to nemyslíš vážne? tak toto som ešte nepočula...

1fifinka1
13. sep 2022

@misinka26 nie, to nove, ktore mi vyreklamvali, za moje stare preboha.

1fifinka1
13. sep 2022

@misinka26 pisem, ze menia kus za kus, treba citat. Nevratia peniaze, ale nové teliesko. Ak ho lekar zavedie pacientke, tak ta mu zan zaplati a tie peniaze ti da. Kedze pri reklamacii dostaneš spat len novy kus, nie peniaze.teda za predpokladu, ze nechces dat zaviezt to nove, vyreklamovane, ale chces prachy. Asi som to mala napisat zrozumitelnejsie.

tetkabetka
autor
13. sep 2022

@1fifinka1 Len ja som ho neplatila nemu. Poslal e-recept do lekárne a platila a vyzdvihla som ho v lekárni.

tetkabetka
autor
13. sep 2022

@misinka26 Nemôžem inú formu antikoncepcie bohužiaľ.
@doriiis Ale za to tiež nemôžem, ak ho zle zaviedol. Príde mi to veľmi nefér, že ja mám znova zaplatiť takú pálku.

evica17
13. sep 2022

@tetkabetka mne to zas príde blbé aby ti ho reklamovali,čo s tým oni majú. Však to je napísané v pribalovom letáku a treba s tým rátať.
A ak to chce sreklamovat, tak skús skôr do lekárne kde si to kupovala, poisťovňa s tým nič nebude mať. Ale ak ho reálne nemáš tak asi nič neporiesis

neratka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
neratka
16. okt 2024

@tetkabetka dobry den, ako ste nakoniec pochodili s tym telieskom? Lebo ja som zan dala 160€ a tiez v lekarni, nie doktorovi. Dakujem.

tetkabetka
autor
20. okt 2024

@neratka Ja som ho síce platila v lekárni a neviem, ako sa to môjmu gynekológovi podarilo, ale on osobne mi dal peniaze v hotovosti naspäť.
P.S. Nezaviedol ho zle. S odstupom času sa došlo na to, že všetky moje problémy so silným a nezastaviteľným krvácaním boli spôsobené liekom na iné moje ochorenie (neurologické).