Ahojte. Mam za sebou kyret zo zdravotnych dovodov. Po 2 tyzdnoch som dostala menzes,zase skorej ale ze po kyrete je to ok. S gynekologickou sme sa dohodli na antikoncepcii.Len ja som ju nikdy nebrala,nepotrebovala som. Chcem sa opytat ako sa do vlastne davkuje a co to sposobi potom s menzesom. Zaciatkom augusta idem na dovolenku a nerada by som ju mala. Doktorka mi povedala,ze jej mam dat vediet ked mi skonci menzes a ze tabletky mozem.zacat brat az ked budem mat dalsi mesiac menzes. Vie mi to prosim niekto normalne vysvetlit? Dakujem.
tabletky sa zvycajne zacnu brat od 1. dna nasledujucej menstruacie a nasledne beries a mas pauzu (alebo stale beries a posledne tabletky zvycajme inej farby su nehormonalne), no a v tej pauze by si mala dostat menstruaciu, s cyklom by to nic zasadne nemalo spravit, ak si teda mala pravidelny aj pred tym - no a ked mas napr. 7 dnovu pauzu tak potom zacnes brat dalsie balenie
@petamich aha super a teda v tej pauze byva aky dlhy.menzes?Deti uz mat nemozem tak momentalne mi je jedno ze budem brat antikoncepciu. A mavala som ju rozhadzanu. Nikdy nie presne. Vzdy tak plus minus o 4 dni skorej. Takze ak som pochopila bud.mesiac ked dostanem prvy den menzes tak si dam tabletku a tu beriem kazdy den. Potom mam 7 dni pauzu kedy budem mat menzes a potom zase po skonceni beriem znova? Mne ide o to aby som nedostala ked pojdem na dovolenku zaciatkom augusta.
@katuskazara no je to individualne 🙂 ale aspon ja som zvykla mat slabsi a kratsi, uvidis a nie neberies po skonceni menzesu ale na 8. den (7 dni je pauza) bez ohladu na to, ci menzes skoncil alebo nie, ono sa to postupne upravi a budu presne a mozno aj kratsie trvat a tak
@petamich aha ok super dakujem
Prvu tabletku si davas v prvy den menzesu, beries 21 dni potom mas 7 dni pauzu (existuje aj antika ktora sa berie furt, aj cez tych 7 dni ale efekt je stejny). Po tych 21 dnoch ked vysadis prve balenie a mas tu pauzu tak zhruba na 3ti,4ty den sa ti dostavi menzes, dalsi blister beries presne ked ubehne tych 7dni od vynechania prvej tabletky (skonceni prveho blistra)