Pozdravujem,
s priateľom sme sa rozhodli, že by sme chceli skúsiť bábo. S gynekológom som sa dohodla, že vysadím HAK (posledná tabletka 29.8.2013, potom menzes). Ďalšiu tabletku som mala zobrať 6.9.2013, no tú som už samozrejme nevzala. Prvé dva dni som bola v pohode, no teraz mám už dva dni pocit, že mám v podbrušku ako keby "nafúknutý balón" a aj ma celkom pobolieva, vrátane vaječníkov. Neviem, či je možné, aby 4 dni po vysadení HAK sa takéto príznaky prejavovali, či je to normálne. Máte niektorá z týmto skúsenosti? Ak áno, prosím napíšte, aké ste mali fyzické príznaky tesne po vysadení HAK. Za Vaše odpovede Vám vopred ďakujem a želám pekný dník. 🙂
Ja som bola na gynekológii nedávno, všetko bolo OK, ale to som ešte HAK brala. Počkám do prvej menštruácie, čo ma vlastne čaká, nakoľko HAK som brala veľmi dlho, viac ako 8 rokov. Príznaky ako puchnutie alebo škaredá pleť ma zatiaľ nepostihli, no sú to len 4 dni, čo nie je, môže byť... Ale dúfam, že nebude. 🙂
Keď sa teraz tak zamyslím, tak aj ja viac cítim pravú stranu ako ľavú...
@zuzik_24 Mňa potom už bolelo komplet všetko, ale to už som vedela, že mám cystu, takže som to nejak neskúmala 🙂
ďakujem za odpovede, uvidím, čo bude nasledovať ďalšie dni 🙂
Ahoj ja som brala HAK 7 rokov a poslednu tabletku som uzila 5.7.2013. Odvtedy mi cyklus vobec nenabehol takze teraz som uz 65 DC ☹ tiez by sme chceli skusit babo ale takto to nejde. O tyzden vsak uz konecne idem na vyvolavacku. Okrem toho su mojim priznakmi zhorsena plet, rychlejsie mastiace sa vlasy, podrazdenost a unava. Dufam, ze po vyvolavacke sa uz MS ustali a bude dalsie mesiace chodit pravidelne.
ja som brala HAK 5 rokov a po vysadeni som nemala absolutne ziadne priznaky...citila som sa ako aj pred tym, nic ma nebolelo, nezacala som priberat a podobne... no a cyklus mi ostal nepravidelny ale to som mala aj pred HAk...
Ahoj Suzanne, ja by som mala MS dostať koncom septembra (podľa pôvodného cyklu keď som brala HAK), tak som v očakávaní, že čo bude. Verím, že problémy s pobolievaním podbruška budú jediné a že nič iné ma nečaká. Držím palce, nech sa Ti MS upraví, daj potom vedieť, ako si s cyklom ďalej. Ďakujem. 🙂
najprv triregol, potom nejake modre, neviem nazov..a nakoniec vreya ci tak nejak...
ahoj no ja som brala Yaz , vysadila som 10.9 zatial nič ale po týždni ma začalo boliet podbruchom, myslela so si že či nemám zapal močových ciest ale nakoniec mam zapálenú maternicu , neviem nikdy som nemala problémy s týmto , nemusí to byt z toho ale poviem ti že sa cítim tak lepšie ked to do seba nepchám ale zas je tu vačší strach že budem v tom, a už som mala aj ovuláciu nakolko som bola na 13 den u gynekologa a pri prehladke mi to povedal, som zvedavá za kolko prídem menzes kedže predtým som mala dlhý cyklus
@zuzik_24 Mňa týždeň po vysadení pichalo v pravom boku - ako keby vaječník. O ďalší týždeň som išla na gynekológiu a mala som tam cystu. Vraj po vysadení HAK je to štandard. Odišla našťastie s prvou menštruáciou, ktorá bola mimochodom extrémne silná.
Nikdy predtým som problém s cystami nemala a to chodím na gynekológiu pravidelne. Takisto teraz okrem silnej MS cítim ovuláciu a to tiež brutálne - všetko ma vtedy bolí 🙂 Zhoršila sa mi pleť, cítim sa unavená a nič ma nebaví. Toľko moje postrehy z druhého mesiaca po vysadení 🙂