Prirodzené plánovanie rodičovstva

original5
24. sep 2013

s manzelkou este babatko nechceme, ale planujeme ho prirodzene. Naucili sme sa ako funguje jej telo a k sme spolu len vtedy ked je neplodna. V tom plodnom obdobi je to tazke, ale setrime peniaze aj zdravie na antikoncepcii a nemusim "lizat cez sklo". Tych cca 8 dni sa da vydrzat.
Uspesnost metody, ktoru my pouzivame je tiez 99% ako pri hormonalnej. Princip a vyhodnotenie nie su zlozite. Za tych 8 dni co nemozeme byt spolu to stoji.

maribell
24. sep 2013

nechapem nazov tejto temy...ake prirodzene planovanie rodicovstva? ...skor 100% BIO antikoncepcia 😀

grettka
24. sep 2013

@maribell ja chapem nazov, cista provokacia

@original5 nauc sa najprv trosku prehladat forum, a nezakladat duplicitne temy, akurat ta tvoja trosku znie ako vykrirk do tmy. Ked zalozis diskusiu, tak tam daj aj otazky.
Tema s rovnakym nazvom ako tvoja je tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/prirodzene-planovane-rodicovstvo/

original5
autor
24. sep 2013

@maribell prirodzene znamena prirodzene ;) kludne si to mozeme volat aj bio antikoncepcia. Ale funguje a nemusime sa napchavat tabletkami.

sissy27
24. sep 2013

@original5 mno a čo tým chcel básnik povedať? veď každý nech sa chráni ako uzná za vhodné... btw. kamoška sa s ex takto "chránila" 8 rokov a potom neuveríš, ale keď už dieťa chceli, tak zistili, že on je neplodný... takže veškeré "plánovanie" im bolo na dve veci...

original5
autor
24. sep 2013

@grettka Nevsimol som si ju. Je to krasne napisane a tiez bez otazky ;) Ospravedlnujem sa za duplicitu. Ale myslim si, ze taka tema a informacia o takejto moznosti planovania ma miesto aj v tejto kategorii ;)

sissy27
24. sep 2013

@original5 a mimochodom, to čo prevádzkujete, je prirodzená ochrana pred rodičovstvom a nie plánovanie, plánovanie rodičovstva by to bolo v prípade, že by ste sa pokúšali splodiť dieťa... ale to len tak na okraj 😉

original5
autor
24. sep 2013

Tato metoda, ktoru vyucuju Liga par paru je postavena na plodnych a neplodnych dnoch zeny. Nakolko babatko este nechceme z roznych dovodov, sme s manzelkou pocas neplodnych dni. A tie su ozaj neplodne. Ked budeme babatko chciet nebudeme sa obmedzovat a budeme sa sustredit na tie plodne dni.
Ale aj HAK je ochrana pred rodicovstvom a uspesnost je rovnaka. S tym, ze sa riadime prirodou a nie farmaceutikmi.
Nikoho k takemuto stylu nenutim, len hovorim o alternative ;)

dadushka007
24. sep 2013

Aj ja som pocitala plodne a neplodne dni a som v 7 mesiaci 🙂

original5
autor
24. sep 2013

to nie je o pocitani ale o vyhodnocovani zaznamov. Preto sme na to s manzelkou dvaja. Keby to mala robit sama a mne dat len info ci mozeme alebo nie, tak sme na tom rovnako.

maribell
26. sep 2013

@original5 ked babatko nechcete tak potom nechapem ake planovanie rodicovstva? .. tato diskusia je podla mna uplne odveci len si sa akurat pochvalil aku antikoncepciu pouzivate ... spojitost s rodicovstvom tam vidim akurat ochrana pred nim a urcite nije prirodzene planovanie 😀

ywet72
26. sep 2013

pri tejto ochrane sa musím rehotaaaat - dvaja známi ju dokonca vyučovali po stredných školách kedy sa teda môže naostro a kedy nie, dobre fungovalo im to asi 10 rokov (pekne) ale potom sa rozhodli v 37r že chcu tretie dieťa - ok hned bolo ale čo sa nestalo o pár mesiacov nato po tejto bio ochrane NECAKANE znova otehotnela!!!!možno to funguje u mladých zdravých žien ale ona tým že jej možno už ,,spala" maternica predsa len tehotna bola s vtedy 2hým dieťaťom asi cca 28r a potom zrazu bum jedno malo rok a o 2 mes nato znova neplánovane rodila

POUCENIE???

ked má ostat žena tehotná tak ostane aj napriek hak neplodnám kondomu a neviem akej ochrane a ked nemá ostat tehotná tak neostane ani po 3 umelých 😉 druhá známa ostala napriek užívaniu HAK a sexovaní výlučne cez NEPLODNE dni - a to je ako možne? :-O

original5
autor
26. sep 2013

@maribell ved prave o tom to je. Ze ho zatial nechceme, nechceme brat antikoncepciu ani pouzivat prezervativ ale chceme spolu spavat. Preto sa to nazyva planovanie, lebo podla plodnych a neprodnych dni vieme, kedy by sme ostali tehotni a kedy nie...

maribell
26. sep 2013

@original5 ale ty to nechapes?... to jepodla mna ochrana pred rodicovstvom ...ked zacnete aspon uvazovat o babatku tak potom to bude planovanie rodicovstva a ja inak tiez musim suhlasit s @ywet72 ..aj ja si mylsim ze ak sa nieco ma stat stane sa a ziadne vypocty vam k tomu nepomozu 😀 ..ja osobne by som takyto druh antikoncepsie nezvolila..predsalen .. striekat do manzelky s pocitom "vsak je nepodna" ... no neviem .. radsej by som zvolila prerusovany styk kedy semeno vobec nevojde do zeny...ale to tiez nieje 100%

martuska75
26. sep 2013

To sa chváliš alebo sťažuješ. 😀 Lebo tiež som tému nejako nepochopila. Týchto metod určovania plodných a neplodných dní je "asi milion" (obrazne samozrejme) a niekomu to funguje a niekomu nie 😝 Tak ako má niekto cyklus jak hodinky a niekomu to lieta hore dole stačí malá nádcha .... Ak si chcel šíriť osvetu tak je téma dosť široko koncipovaná a nekonkrétka. Takže neviem čo ti šlo.

katka25m
26. sep 2013

@original5 tiez nechapem, co sa chces tu spytat alebo diskutovat. vacsina ludi zaklada temu, lebo maju nejaku otazku alebo problem. a k vasej metode. vy ste manzelia, kebyze sa nieco stane, tak sa stane, budete mat babätko, ktore skor alebo neskor aj tak chcete. Ale tu je vela vela zien, ktore este na manzelstvo a rodinu ani nepomyslaju a taketo vypocitavanie je podla mna tak riskantne. ved vy ked ste tak spokojni, tak vela stastia a aka bola tvoja otazka?

edie63
26. sep 2013

ja som asi nejaka vadna, ale nechapem co to je "prirodzene planovanie"; bud pracujete na tom, alebo nie alebo nechate to na nahodu a ratate s tym, ze mozno to vyjde, mozno nie... ci? 😲 p.s.
ak niekto planuje neprirodzene, prosim ozvite sa, aby som neumrela blba. dakujem. 😎

zuzkat1
26. sep 2013

Ja si myslim ze tu nejdu o otazku ale cistu provokaciu ... O tzv.osvetu ako naznacil...lenze o takejto "metode" kazdy vie,ale nie kazdy je kamikadze aby ju aj skusal...

vejula
26. sep 2013

ja neviem čomu nechapate
Planovanie rodičovstva - maNžElia nechcu otehotnieť nahodou, chcu si naplanovať, kedy dieťa splodia.
Prirodzene planovanie rodičovstva - manželia (parneri) planuju obdobie splodenia deti pomocou prirodzenych metod, teda bez antikoncepcie. Do toho sa podla mna počita obdobie, kedy sa pomocou prirodzenych metod zdržiavaju plodnych dni ale aj obdovie, kedy poznanie plodnych dni využivaju na splodenie potomka. Teda do planovaneho rodičovstva sa podla mna zahrna aj obdobie, kedy ešte neplodia

sarin
26. sep 2013

@edie63 pan asi myslel prirodzenu ochranu pred pocatim... ale aj tak stale nechapem co tym chcel povedat,... my sme sa tiez chranili prirodzene a teraz viem, ze sme sa asi ani nemuseli....

original5
autor
26. sep 2013

@edie63 @katka25m jeden gynekolog, ktory nam o tejto metode hovoril si bral svoju zenu a chceli mat spolu tri deti. V urcitym vekovom rozostupe. Po X rokoch manzelsva maju 3 deti uz vyrastene, v tom rozostupe, ako planovali, a prave touto metodou sa riadili.
Tiez nam hovoril, ze ako jeden z mala chlapov presne vie, kedy ktore dieta pocali. A nie je to tak, ze by s manzelkou bol len 3 krat. Jednoducho tuto metodu poznaju a vedia, kedy mozu ostat tehotni a kedy nie. A podla toho bud spolu su alebo maju pauzu.

sarin
26. sep 2013

@original5 tak povedz preco to u nas nefunguje,... my tiez vsetko ovladme a mame "zaznamy" 🙄

vejula
26. sep 2013

@original5 ja mam kopu kamaratok, ktoré tuto metodu využivaju roky, a deti splodili len vtedy kedy chceliii

a nechapem tie prispevky... je to kopu totalne priblblých tem, prečo im tato kole zrak. mne to ako provokacia nepride, tak ako niekto diskutuje o burlivom vine, tak niekto môže diskutovať o tom ako prirodzene planuju rodičovstvo

zuzkat1
26. sep 2013

@original5 ja neviem preco,ale mam pocit ze tebe to zas az tak nevyhovuje a toto je sposob akym sa ventilujes... Predsa len sex podla kalendara a nie podla toho kedy mas chut...

vejula
26. sep 2013

@zuzkat1 ale podla mna to nieje sex podla kalendara, len sa vyhybaju cca 4 - 5 kritickym dnom. To napríklad znamená, že pokial s manželom nespavame počas menštruacie, tak mame sex podla kalendara?

sorciera24
26. sep 2013

@original5 a co si nam chcel vlastne tym uvodnym prispvekom povedat? nechpaem....myslim, ze kazdy, kto zije sex. zivotom vie aj o tejto metode a kazdy pouziva metodu, aka mu vyhovuje, tebe tato, inemu ina, mne ina.....stale neviem, co bolo cielom tvojho prispevku..... 😕

original5
autor
26. sep 2013

@vejula asi som to blbo nadhodil. Mozno prilis ostro bez vysvetlenia principu plodnych a neplodnych dni. Ale chcel som ovorit diskusiu o tom ze hormonalka a kondomy nie su jedina moznost ako neotehotniet, ked chcu byt dvaja spolu...

zuzkat1
26. sep 2013

@vejula tak ked si spomenula ms tak sa musia vyhybat cca 10-12tim dnom. Ms je ina kategoria a tiez sa tomu nie kazdy vyhyba...ale ms + plodne dni a polka mesiaca je fuc

zuzkat1
26. sep 2013

@original5 ale to kazdy vie ze hak a kondom nie je jedina moznost...

sorciera24
26. sep 2013

@original5 ale my to vsetko vieme.....ale aj dovody, preco napr. nechceme pouzivat tuto metodu.....myslim, ze v dnesnej dobe je kopu roznych prostriedkov ochrany pred enz. tehotenstvom...ale tato metoda mne napr. nevyhovuje......tak ju pouzivat nebudem...

vejula
26. sep 2013

@zuzkat1 prečo by to mala byť ina kategoria. PRe ludí čo to praktizuju roky, je abstinencia počas plodnych dni rovnako prirodzena a nevyhnutná ako abstinencia počas MS.... A nesexovať 4 dni, skutočne nieje nič až také extremne. My maame tuto pauzu uplne bežne a ani tuto metodu nepraktizujeme, takže neviem prečo by to malo byť až také obmedzujuce